המגעים לעסקה לשחרור 100 החטופים שנמצאים בשבי חמאס כבר 446 ימים נמשכים כל הזמן, אך קשה לדעת אם באמת פנינו לחתימה על הסכם. האפשרויות, למעשה, נעות בין עסקה מיידית בטווח של ימים בודדים לבין כישלון במו"מ וירידה של עסקה אפשרית מהפרק. אמש הודיעו בלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו על חזרתו של צוות המו"מ הישראלי מקטאר.
מהלשכה נמסר כי "צוות המו"מ הכולל גורמים בכירים מהמוסד, משב"כ ומצה"ל ישוב לישראל מקטאר לאחר שבוע משמעותי של ניהול מו"מ. הצוות שב לצורך התייעצויות פנימיות בישראל לגבי המשך המו"מ להשבת חטופינו". בישראל אמרו כי החזרת הצוות לאחר עשרה ימים בקטאר לא מעידה על משבר או פיצוץ בשיחות.
האופטימיות ששררה בימים האחרונים התבססה על העובדה שיש שיח יומיומי עם חמאס ועל כך שבשבועות האחרונים הייתה התקדמות. בישראל מפנים אצבע מאשימה לחמאס בעזה, בדגש על מוחמד סינוואר שמערים קשיים כדי לסחוט עוד הישגים. מרחב הפערים בין ישראל וחמאס לא גדול, אם בכלל, ומאפשר הסכמות. בנוגע לציר פילדלפי יש פחות או יותר הבנות. כך גם בנוגע לציר נצרים, מה אמור לקרות במהלך הפסקת האש, ופעימות שחרור החטופים. מה שנדרש מחמאס הוא לתת את רשימת החטופים החיים המלאה, ולהסכים שיהיו חטופים חיים ברלוונטיות לרשימה המקורית ולקטגוריות: נשים, ילדים, חיילות, מבוגרים, חולים ופצועים.
בעבר הייתה רשימה של 33 חטופים, שכללה את נועה ארגמני שחולצה ועוד חטופים שבינתיים כבר אינם בין החיים. בישראל מתעקשים על מספר החטופים החיים שאמורים להשתחרר בפעימה הראשונה, כפי שהם מעריכים אותו, אך חמאס לא מוכן לתת את הרשימה, שפירושה מבחינתו היא הסכמה לעניין. השאלה הגדולה ששואלים כעת בישראל היא אם לחמאס בכלל יש רצון להוציא לפועל את העסקה. ההערכה היא שחמאס לא מהתל בישראל, אלא שלא קל לו לוותר על נכס בדמות החטופים החיים, אף על פי שלאנשיו אין באמת ממה לחשוש. אם ישוחררו חלק מהחטופים החיים, זה משאיר את חמאס עם מספר "גלעד שליטים". על שליט קיבל ארגון הטרור 1,027 אסירים. ייתכן שכעת חמאס חושב שלישראל אין את הכוח לעמוד על דרישתה.