אוכל: "מקום יפה לקפה" זהו שמו של מקום נהדר לעצירה לקפה וגם לעוגה, לכריך או לסלט בפאתי תחנת הדלק של כחל על כביש 85.
ואכן זהו מקום מאוד יפה ויש כאן את אחד הנופים היפים שניתן למצוא במסעדה או בית קפה בארץ. הישיבה היא במרפסת החוץ הרחבה והנעימה הצופה אל הכנרת, שנראית מכאן מרהיבה בצבע הכחול העמוק שלה.
2 צפייה בגלריה
yk14288517
yk14288517
צילום: דויד קישקה
במקום תמצאו קפה טוב, ומגוון של עוגות ועוגיות מקוריות וטעימות איתן נחמד ללוות את הקפה. העוגות בסגנון אמריקאי, ארץ המוצא של בעלי הבית, ונעשות במקום בעבודת יד.
יש כאן פאי תפוחים מצוין וגם פאי לימון או פקאן, עוגת גבינה בסגנון ניו-יורק וגם בראוניז בכל מיני טעמים. תוכלו ליהנות גם מעוגיות טבעוניות וללא גלוטן עם שוקולד וצ'ילי, עוגיות טעימות של פרג ולימון, עוגיות כוסמין ועוד.
2 צפייה בגלריה
yk14288514
yk14288514
(צילום: דויד קישקה)
לרעבים יותר יש כאן סנדוויצ'ים וגם אופציה נחמדה לחצי סנדוויץ', יש סלטים טובים וגם בייגל טוסט וקרואסון עם סלמון מעושן. אפשר גם להזמין קישים שלמים לקחת, למי שמגיע לאזור בסוף שבוע למשל. האמת שיש כאן ממש פתרונות כמעט לכל חך וגם לסוגי רעב וחשקים שונים - בדיוק כמו שמקום כזה באמצע הדרך צריך להיות.
המקום הינו בהובלתם של בני הזוג שמואל ובת שבע גולדמן. לבת שבע היה קייטרינג במשך שנים בראש פינה וכאן היא ממשיכה את פועלה, ורתמה גם חלק מהמשפחה. יחד איתה ועם שמואל עובדים גם חמישה מתוך 14 ילדיהם. הבת יהושבע משמשת כאן כבריסטה ומכינה קפה מצוין.
רחוב: המקום נמצא בצפון על אם הדרך, כאמור בפאתי תחנת הדלק של כחל על כביש 85. בית הקפה הקטן, שהאורחים בו אוספים את האוכל ויוצאים לשבת בשולחנות שהכנרת, הגולן והגליל פרוסים לפניהם, מושך אליו מבקרים מכל רחבי הארץ והעולם. רבים עוצרים בו כתחנה ראשונה בדרך לביקור בצפון או כתחנה אחרונה בפרידה מהאזור. לא הרחק מכאן, נמצאת שמורת הטבע נחל עמוד, שמומלץ להכיר ולבקר. מעבר לנחל ולערכי הטבע, יש גם מעיינות, טחנות קמח ישנות וגם מספר מערות, כולל מערת זוטייה שהיא חלק מאזור פרהיסטורי שבו נמצאו חלקי הגולגולת של מי שמכונה האדם הגלילי. זו גולגולת האדם הקדומה ביותר שנמצאה בישראל ומתוארכת לתקופה שלפני 200 עד 500 אלף שנים לפני זממנו ומוצגת במוזיאון ישראל בירושלים.
מקום יפה לקפה, כחל. 04-680-1276