הודעה פנימית שדלפה מהמשטרה בנוגע לפעיל המחאה החשוד שביצע מעשה מגונה בלוחמת מג"ב במהלך הפגנה מול הכנסת, חשפה כי במהלך חיפוש בביתו נמצאו אמצעי לחימה: רובה קלצ'ניקוב, רובה קרבין, רימון הלם שפג תוקפו, מחסניות ומאות קליעים.
ההודעה שהופצה כללה גם את שמו של רכז מודיעין המעורב בתיק, שזהותו אמורה להיות חסויה. במשטרה מנסים לברר כיצד ההודעה יצאה מגבולות קבוצות התיאום הפנימיות והגיעה לגורמים חיצוניים ולכלי תקשורת.
עוד נודע כי במהלך קליטתו של החשוד במתקן הכליאה מגרש הרוסים, איתרו לוחמי כליאה במכנסיו מכשיר AirTag – אמצעי המאפשר מעקב מיקום בזמן אמת. לדברי גורמים בשב"ס, החשוד נשאל בעת הקליטה אם ברשותו "פריטים אסורים" והשיב בשלילה, אולם המכשיר נמצא לאחר מכן בחיפוש על גופו. בכוונת שב"ס להעמיד את החשוד לדין משמעתי בגין המעשה.
עו"ד גונן בן יצחק, סנגורו של פעיל המחאה החשוד, אמר כי "בימים האחרונים היינו עדים להתנהלות מדאיגה מצד המשטרה והשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, בכל הנוגע למעצרו של מרשי. אנו מוחים על האופן שבו השר בן גביר התערב באופן בוטה בהליך החקירה וסימן לחוקרים את 'התוצאה המקווה'. זו התערבות פסולה בהליכי אכיפת החוק והפיכתם לכלי פוליטי".
הסנגור הוסיף: "העמדה לדין משמעתי בגלל המכשיר שנמצא במכנסיו היא שיא חדש של אבסורד. הקלצ'ניקוב שנמצא במחסן מרשי הוא מזכרת משפחתית יקרת ערך מאחיו המנוח, שנפל בשירותו הצבאי. מדובר בחפץ בעל ערך רגשי עמוק למשפחה ששכלה את יקירה. יתר הפריטים שנמצאו, ובהם קרבין ישן ומחסניות, נותרו ברשות מרשי מתקופת שירותו הצבאי הארוך והמשמעותי כמג"ד במילואים".
לאחר שהשופט איתן כהן דחה את בקשת המשטרה להוצאת צו מעצר נגד הפעיל, בטענה ש"קשה להבחין במגע" בינו לבין הלוחמת, בסוף השבוע שוגרה הודעה חריגה של הנהלת בתי המשפט – ולפיה שופטת אחרת אישרה את הצו, לאחר שהוצגה בפניה תשתית ראייתית מחודשת. אמש הובא החשוד לדיון בהארכת מעצר.









