חוקרים: דלקת במוח היא האחראית לאוטיזם
חוקרים מצאו כי מוחם של אוטיסטים מכיל מרכיבים חיסוניים המעידים על תהליכים דלקתיים. סבורים: אם יאומתו הממצאים במחקרים נוספים, ניתן יהיה לפתח אבחון מוקדם וטיפול למניעת אוטיזם
חוקרי אוניברסיטת ג'ון הופקינס שבארה"ב מצאו עדויות לכך שחלק ממקרי האוטיזם קשורים לתהליכים דלקתיים במוח. במחקר שפורסם בכתב העת Annals of Neurology מציינים החוקרים כי הצליחו למצוא מרכיבים פעילים של תהליכים דלקתיים במערכת החיסון אצל אוטיסטים שבדקו.
עד כה נחשב האוטיזם כבעל השפעות גנטיות. כך למשל, אצל תאומים זהים, כשאחד התאומים לוקה באוטיזם ילקה בהפרעה גם השני. עם זאת בשנים האחרונות חלה עליה במספר האוטיסטים המאובחנים, מה שמעלה את הסברה שקיימים גורמים נוספים להפרעה.
חוקרי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס בדקו את רקמת מוחם של 11 אנשים בגילאי 5 עד 44 שלקו באוטיזם ונפטרו בתאונות או פציעות. החוקרים השוו את מוחם למוחות בריאים, ומצאו רמות חריגות של מרכיבי מערכת החיסון, ובהם ציטוקינים וכימוקינים הקשורים לתהליכים דלקתיים.
בהמשך נטלו החוקרים דגימות מנוזל עמוד השדרה של 6 ילדים אוטיסטים, גם שם נמצאו רמות גבוהות של ציטוקינים המצויים בתהליכים דלקתיים. לדברי החוקרים, הממצאים מחזקים את התיאוריה לפיה הפעילות החיסונית במוח מעורבת באוטיזם, אף שטרם ברור האם המדובר בתהליך הרסני או מועיל למוח המתבגר.
במאמרם, סבורים החוקרים כי אם ימצאו עדויות נוספות לתהליכים הדלקתיים במוח האוטיסטים, ניתן יהיה לפתח בדיקת אבחון לאוטיזם המתבססת
על סימני הדלקת המוחית, ולטפל בה מבעוד מועד עוד לפני הופעת תסמיני האוטיזם.
"אוטיזם היא מחלה תורשתית אך לא נתגלה הגן הספציפי הגורם לה", מסביר פרופ' אלן אפטר, מנהל המחלקה לרפואה פסיכולוגית במרכז שניידר לרפואת ילדים, "מאוד יכול להיות שמדובר ביותר מגן אחד, ולכן לא ניתן לאבחן אוטיזם בבדיקות מעבדה. עם זאת, אנחנו יודעים שאוטיזם היא תסמונת שיכולה לנבוע גם מתהליכים דלקתיים, כך שלא מן הנמנע שבעתיד תימצא תרופה שתמנע את התפרצות האוטיזם".