"למה דווקא אותי לא מפטרים?"
צביה קרפט, שמלמדת ברמלה עשרות שנים, ביקשה לפרוש ממערכת החינוך אך ללא הועיל. "אין כאן שום היגיון. למה לא נותנים למורים חסרי מוטיבציה כמוני לצאת מהמערכת? בספטמבר אני אחזור לעבודה, והכל יהיה זיוף. אני לא אעשה כלום. אין לי אותם כוחות, ואין לי סבלנות לתלמידים", הסבירה
אלפי מורים קיבלו מכתבי פיטורים בניגוד לרצונם - ודווקא מי שרוצה להתפטר נשאר במערכת. לאחר 34 שנים במערכת ההוראה ביקשה צביה קרפט, בת 56 מנס ציונה לפרוש ממערכת החינוך - אך במשרד החינוך לא שעו לבקשתה וסירבו לכלול אותה ברשימות המורים המפוטרים.
"אין כאן שום היגיון. למה לא נותנים למורים שמרגישים כמוני, מורים חסרי מוטיבציה, לצאת מהמערכת? הרי רוצים להעלות את הרמה של החינוך בארץ. ב-1 בספטמבר אני אחזור לעבודה, והכל יהיה זיוף. אני לא אעשה כלום. אין לי את אותם כוחות, ואין לי סבלנות לתלמידים,
אומרת קרפט, "אני אף מזיקה לילדים בכך שאינני מגיעה מוכנה לשיעורים, נותנת עבודות ויושבת בצד, ובכלל אין לי כח לא פיזי ולא נפשי להתמודד עם הילדים".
קרפט מחנכת כיתה ו' וסגנית מנהלת בבית ספר ברמלה. בשלוש השנים האחרונות התחננה לפרוש מהמערכת, בדיוק מאותה סיבה שבגללה מפטר משרד החינוך מורים כיום: "תרומה נמוכה למערכת".
למרות רצונה לפרוש לגמלאות בהסדר פרישה מוקדמת, מסרב המשרד לפטר אותה, ומעדיף לפטר עובדי הוראה שחלקם היו נשארים בשמחה ללמד שנה נוספת.
קרפט קיבלה את הסירוב, למרות שהעידה כי אינה כשירה ללמד תלמידים, ואף צירפה מכתבים שתומכים בדבריה ממנהלת בית הספר והמפקחת.
"זו השנה השלישית שבה אני מבקשת לפרוש. השנה, כמו מורים רבים, קיבלתי מכתב שאני מועמדת לפיטורים. הייתי צריכה להשמיץ את עצמי במכתב שכתבתי למשרד החינוך לכדי שיפטרו אותי. הוזמנתי לוועדה שבחנה את בקשתי, אולם בסופו של דבר, לתדהמתי, התברר לי כי אשאר ללמד גם בשנה הבאה.
"אני שחוקה לחלוטין, אני לא רוצה לעבוד בצורה לא רצינית. שאיפתי היא שבלכתי יגידו חבל שעזבה, ולא טוב שעזבה. חבל שלא נתנו לי לפרוש בשיא. השחיקה שלי וחוסר הסבלנות לתלמידים מתבטאת בצעקות", סיפרה.
לדבריה, "אני נכנסת סתם לעימותים. חבל, כי במקומי יכלו להכניס דם חדש למערכת, מורים צעירים שעוד שנים רבות של הוראה ונתינה לפניהם. אני
חושבת שצריך לתת למורים לפרוש בכבוד, לצאת מהמערכת כמו בן אדם". היא סיפרה כי פנתה למשרד החינוך בניסיון לברר מדוע הוחלט להשאירה, אולם גם לאנשי המשרד לא היתה תשובה עבורה.
סמנכ"ל כוח אדם להוראה במשרד החינוך, מנחם כהן, מסר בתגובה: "מנהלי בתי הספר, ביחד עם המפקחים, קבעו את הקריטריונים לפיטוריהם של מורים מהמערכת. הקריטריונים התייחסו לסדרי עדיפויות על פי קריטריון של מי שתרומתם פחותה למערכת".