שתף קטע נבחר

 

הבלוגים הישראלים המומלצים

בשנים האחרונות הפכה הרשת הישראלית למדיום דו-כיווני אמיתי. יותר מאי פעם, גולשים מייצרים תכנים איכותיים, שאינם נוגעים רק בחייהם האישיים. לרגל יום העצמאות בחרנו את יומני הרשת המשפיעים, המשעשעים, המרגשים, והמעניינים ביותר בשפה העברית

שנת 2001 הייתה קו פרשת המים, אשר לאחריה התמלאה הרשת הישראל בעשרות אלפי יומני רשת (בלוגים) פעילים. בשנתיים הראשונות, רוב הכותבים התייחסו בעיקר לעצמם ומעגל הקרובים והחברים, ולא יותר מכך. פוליטיקה, אינטרנט, חברה, חינוך ונושאי עניין אחרים - הס מלהזכיר, והבלוגים המעטים שטיפלו בנושאים אלה לא זכו להתעניינות.

 

עם זאת, בשנה האחרונה מורגש שינוי. יותר ויותר בלוגים מקצועיים בנושאים כמו חדשות, תרבות, טכנולוגיה וצילום החלו לפעול. יומנים אלה, המתייחסים לחדשות ברחבי הרשת ומוסיפים את דעתם האישית, החלו לצבור תאוצה ואם להתבסס על מה שקורה מעבר לים,

תהליך זה רק יילך ויגבר.

  

לרגל יום העצמאות, בחרנו בערוץ המחשבים של ynet את הבלוגים המעניינים, האיכותיים והמרגשים ביותר על פי טעמנו.

 

במסגרת הבחירה התחשבנו, כמובן, בהמלצות ששלחתם לנו בימים האחרונים. העדיפו שלא להמליץ על בלוגים ותיקים וטובים שזכו כבר להכרה, כמו חדר 404, ישראלים באפילהזו ש ולגמרי לבד, ונציין לטובה גם את יוצאת מארון הקודש. השתדלנו להתמקד בבלוגים חדשים יחסית (אך לא חדשים מדי), שעדיין לא נחשפו בפני הקהל הרחב וזוכים להצלחה בקרב קהלים מצומצמים יותר שמכירים אותם.

 

ניסינו להרכיב רשימה מייצגת ככל שאפשר של יומני הרשת המובילים בתחומם, אך בסופו של דבר מדובר בשאלה של טעם ולא מדד מדויק. לא מן הנמנע כי בלוגים טובים נשארו בחוץ, ונשתדל למצוא להם מקום בכתבות שיתפרסמו בעתיד. סדר הופעת ההמלצות אקראי לחלוטין. אתם מוזמנים להוסיף את הבלוגים המומלצים שלכם בתגובות לכתבה.

 

סינמסקופ

 

תחום: קולנוע

קהל יעד: עכברי סינמטקים

 

מבקר הקולנוע יאיר רוה (לשעבר "זמן תל אביב", "העיר" ו"עכבר העיר" והיום מבקר הקולנוע של "פנאי פלוס") מפרסם בבלוג "סינמסקופ" הגיגים וידיעות שלא נמצא להם מקום במדור המודפס או שפורסמו לאחר סגירתו, ויש גם ידיעות ראשוניות כמו מידע על זהות הסרטים שישתתפו בפסטיבל קאן השנה. 

 

במהלך טקס האוסקר העביר רוה דיווחים שוטפים מהאירוע. על פי רוה, המאמץ השתלם, גם אם לא כלכלית (מודעות המילים של Adsense משולבות באתר): 2,000 מבקרים מדי יום, שנענים להצעתו "להגיב, לתקן שגיאות ולהתווכח עם טעמי".

 

ברכה גולשת

 

תחום: פורנו, סמים קלים ותרבות שוליים

קהל יעד: מורדים בנשמתם

 

הבלוג של ברכה גולשת הוא "מדריך עברי לסקס סמים ורוקנרול ברשת”, שפורסם בין השאר גם בעיתון "אנשים".

 

ברכה (שתסובב את הראש גם אם תקראו לה עדי עליה) מבטיחה וגם מקיימת. היא מעדכנת אותנו בלי בושה על המתרחש בארץ ובעולם בתחום העניין הפופולרי הזה (הרי לשם מה האינטרנט קיים אם לא בשביל פורנו?).

 

אגב, ברכה, יחד עם נמרוד קרת, היו מחלוצי הפודקאסטים (קובצי אודיו להורדה) הישראלים. 

 

מאבד תמלילים

 

תחום: טכנולוגיה, דחקות מהרשת וכל השאר

קהל יעד: עכברי רשת וגיקים

 

אל תחמיאו ליובל דרור מ"ידיעות אחרונות", על הבלוג שלו. לא בגלל שהוא לא אוהב לקבל מחמאות, אלא בגלל שהוא מתעקש לקרוא לו "גלוב", ולא בלוג. במהלך החודשים האחרונים מאז הוקם הגלוב הצטרפו אליו כותבים נוספים, תמר (בעבר תומר 1.0), ומוסיף.

 

דרור לא מסתפק בכותבים נוספים ומדבר בגלובו על היו"ר, המנקה, המאבטח ושלל תפקידים נוספים שהוא מאייש ל"קונצרן" המפעיל את הבלוג.

 

Flash

 

תחום: צילום

קהל יעד: בעלי נפש פיוטית

 

כבר קרוב לשנתיים שפרגית (או פרג, בקיצור) מציגה את עולמה הפרטי, אותו היא מתעדת בשתי מצלמות, בבלוג שלה.

 

הבלוג אפור מאוד מצד אחד, אך ככל שמעמיקים פנימה לתוך הפוסטים מוצאים הרבה תמונות עשירות בצבעים ובפרטים. רוב התמונות של פרגית תמונות תקריב (מאקרו) של כל מה שנמצא סביבנו.

 

צלמי הפליקר ושאר אתרי אלבומי התמונות מוסיפים כל תגית אפשרית שתתאר כל פרט בתמונה שלהם, פרגית, לעומתם, צנועה יותר. העולם שהיא מתעדת מחולק בצורה מעניינת, כמו במשחק הילדים המפורסם, לארץ, עיר, חי, צומח, דומם, ילד/ילדה ואישיות.

 

הצביץ השואג

 

תחום: צילום

קהל יעד: מכורים לאסתטיקה

 

הבלוג בן שלוש השנים של העיתונאי צבי טלית (אתר "נענע") הוא פנינה ויזואלית, נווה מדבר של תמונות בתוך הר המילים של הבלוגספירה הישראלית. זהו אחד הבלוגים הראשונים בישראל שבחר לקרוא לעצמו "פוטובלוג", ומהמעטים שבאמת ראויים לתואר הזה.

 

טלית, שהרפרטואר שלו נע בין צילום אמנותי לבין "דברים מצחיקים שמצאתי", מספק בכל פעם מחדש סיבות לחזור לראות שוב מה לכד בעדשה שלו. כדי להספיק לראות הכל כדאי לעשות זאת על בסיס כמעט יומי.  

 

העוקץ

 

תחום: צדק חברתי

קהל יעד: כל מי שמגלה סולידריות עם הרוב השפוף

 

איציק ספורטא, ד"ר ליחסי עבודה והתנהגות ארגונית, ויוסי דאהן, מרצה למשפטים ופילוסופיה, הם שתיים מהדמויות החשובות שמאחורי מרכז אדווה. המרכז מגדיר את עצמו "מכון בלתי תלוי לחקר החברה הישראלית ולקידום רעיון השוויון והצדק החברתי". ו"העוקץ", הבלוג הוותיק של ספורטא ודאהן, משלים את העבודה בכתיבה עוקצנית וחריפה.

  

יומן הרשת מפרט דברים שלא ידעתם על הון ושלטון, על הדמוקרטיה ועל סוציאל-דמוקרטיה, על התקשורת ועל הלכי הרוח, ומעביר את הנושאים שעל סדר היום תחת שבט של ביקורת מבוססת ומנוסחת היטב, שמרכינה ראש רק בפני המוסר והשכל הישר.

 

זהו אתר ייחודי וחשוב בנוף של הבלוגספירה הישראלית. גם מבחינת המשקל האקדמי והאינטלקטואלי של הכותבים שעומדים מאחוריו, וגם בגלל שמדובר באנשים שמשלבים תיאוריה עם פרקטיקה. בלוג חשוב עבור כל מי שרוצה ישראל אחרת ואחד המקרים הבודדים (בשלב זה) בו בלוג מספק מידע חשוב שאי אפשר לקרוא בעיתונים. 

 

הפנקס הפתוח

 

תחום: שירה ואמנות 

קהל יעד: אלה שמדברים גבוההגבוהה

 

"הפנקס הפתוח" של תומר ליכטש הוא לא רק בלוג, אלא ממש פיסה של עולמקוון (במילותיו). יצירת סיברספייס אם תרצו. כזו שתדבר אליכם בגובה עיניים רק אם אתם גבוהי מצח, רצוי מהסוג שמילימחוברות עושות לו את זה.

 

ובעברית: בלוג על שירה, ספרות ואמנות לסוגיה, על תרבות ועל תרבות הרשת. כזה שגם עוסק ביצירה וגם מהווה סוג של יצירה מקוונת בעצמו. אפשר לאהוב אותו ואפשר סתם לא להבין מה הבן אדם רוצה. אנחנו, מסיבות שקשורות לדימוי העצמי שלנו, משתדלים להשתייך לסוג הראשון. העיצוב, בכל אופן - מצויין.

 

רשימות מן התיבה הלבנה

 

תחום: כל מה שרציתם לדעת

קהל יעד: חובבי ז'ול וורן

 

התיבה הלבנה של התיאורטיקן יהודה בלו מלאה בהפתעות טעימות לכל מי שחובב דינוזאורים, בעלי חיים, מדע ותרבות בכלל. בלו, המגדיר עצמו גם כאספן של ידיעות, בנה לעצמו כפר גלובלי קטן ומרתק בתוך האתר האישי שלו באתר רשימות.

 

הקורא המצוי, עלול לעיתים לחוש כבדות מסויימת מעושר המידע באתר, אך אם אתם מחפשים בלוג מאתגר שקופץ בין סיפורים על דיונון ענק ודבורים, לניתוח של יונה המודרני בבטן הלוויתן ועד לחקר הרפתקאותיה של עליסה בארץ הפלאות, זה המקום המתאים לתבל את התאים האפורים.

 

נסיכת המדעים

 

תחום: האנשים מאחורי המספרים 

קהל יעד: ריאליסטים שוחרי אמת, קוראי אריה כספי ז"ל

 

יוסי לוי הוא סטטיסטיקאי ומתמטיקאי, מהסוג הנדיר שאף פעם לא שוכח שמאחורי המספרים יש גם אנשים. בשנתיים האחרונות, בסדרה של רשימות מנומקות בבלוג, הוא מצליח בכל פעם מחדש לקעקע את תקפותם של מחקרים מדעיים לכאורה - מהסוג שמערכות יחסי הציבור מזינות בהם את העיתונות, והעיתונות מזינה אותנו.

 

נושאים פוליטיים וחברתיים שונים, עובדות כלכליות וסיכויי הזכייה שלכם בהגרלת הלוטו הקרובה, נראים אחרת לגמרי אחרי שביקרתם ב"נסיכת המדעים".

 

יוסי לוי מצליח לדבר לא רק על מה שחשוב, אלא גם מצליח להיות מעניין. מעבר לזה, הבלוג שלו הוא בעל ערך עיתונאי אמיתי, וקריאה חובה למי שרוצה להבין את סדר היום הכלכלי והפוליטי.

 

יוצר השיר

 

תחום: מוזיקה

קהל יעד: יוצרי קשיי יום בנשמתם  

 

אדם צריך סבלנות כדי להיכנס לעולם של דויד פרץ, בעל הבלוג "יוצר השיר". זה אינו בלוג של קטעים קצרים, עם פואנטה אחת, שמותירים אותך משועשע או מסופק ברמה הרכילותית, אבל הסבלנות מתגמלת, לגמרי.

 

פרץ, יליד באר שבע, מוזיקאי וכותב, מוכיח את הניצחון ההולך ומתבסס של הבלוגים האישיים על ביקורות המוזיקה בעיתונות המודפסת, ואפילו האינטרנטית-ממסדית, זו שמגבילה נושאים, מקום ומילים למה שהקהל דורש – או לפחות כך בדמיונם של העורכים.

 

הוא מנפץ ומשסע את ההפרדה הבלתי רלוונטית בין האישי לביקורתי, או "האובייקטיבי" כפי שאוהבים לנפנף בו בעיתונות המסורתית. פרץ גם מפרסם בבלוג קישורים להורדת המוזיקה שלו, ההולכת ונחשפת לקהל גדל של אוהדים עם טעם אנין.

 

סבסטיאן

 

תחום: ספרות

קהל יעד: דמויות בדויות ואמיתיות

 

כאילו לא די בכך שהוא בדה את עצמו, עם אמא ואבא ומשלח יד אקזוטי וארכאי במיוחד, והוא מצליח לשמור על דמותו הבדויה כבר שלוש שנים, בעקביות שהרבה אנשים אמיתיים היו מייחלים לה - הוא גם בורא כל הזמן סיפורים. עולמות שלמים בזעיר אנפין, מאוכלסים דמויות מתחומים שונים ורחוקים זה מזה.

 

יש לו (בבלוג סבסטיאן וב"סלון" של הבלוג "דיאבלוג") סיפורים עם דמויות תמהוניות מההתיישבות העובדת, סיפורים על נשים יפהפיות שמאוהבות בו, סיפורים רנסנסיים מקסימים, סיפורים מביקורים בוונציה לכל מיני כנסי כובענים, סיפורים על קהילה נידחת בארצות הברית וכן הלאה.

 

יש סיפורים של פוסט אחד, וסיפורים שמתמשכים על פני כמה וכמה פוסטים וגורמים למגיבים להיכנס לחיי הנפשות הפועלות ולפרשן את ההתרחשויות, להצטער בצערו ולשמוח בשמחתו, כאילו היו דיווחי אמת של בלוגר על חייו. סבסטיאן מפרסם את סיפוריו גם בטור שבועי בערוץ יחסים של ynet.

 

מדריך למטייל בעולם ההפוך

 

תחום: גאים

קהל יעד: לא רק הומוסקסואלים

 

"דויד43ת"א, ביהונתן" - שם שנראה, ובצדק, כמו כינוי באתר היכרויות של הומואים, הוא שם שמאגד בתוכו את רוב התכונות שהופכות את הבלוג שלו למרתק כל כך. הוא מדווח בבלוג על זירת ההיכרויות של "העולם ההפוך", או עולם המתהפכים (כותרת המשנה של הבלוג היא "פרקים מיומנו הסודי-ביותר של איש הון-סיכון נושך כריות").

 

ממרום 43 שנותיו, ועיסוקו המתוחכם, הוא מביא תובנות מתובלות בהומור עצמי, כתובות בעברית מענגת, גבוהה במיוחד, לפעמים אפילו מנוקדת, שזורה שירה, ועם זאת לא טרחנית. והדיאלוגים שמתנהלים אצלו למטה בתגובות בכלל כיפיים.

 

בלי ניקוד

 

תחום: ספרות

קהל יעד: לא רק קוראי מדורי ספרים 

 

גם בהחשב בעובדה שאת הבלוג הספרותי "בלי ניקוד" כותבים יחדיו שלושה אנשים - יובל אביבי, גיא קדם ואביגיל גרייף - החריצות שלו עוברת כל גבול, שלא לומר מעוררת קנאה.

 

מי שעושה מנוי לבלוג הזה, שהושק ב-13 בפברואר וטרם הגדיר את עצמו בצורה מסודרת, צפוי לקבל ממטרים תכופים של חומרים, מרעננים יותר או פחות, מתחומים שונים הנוגעים לספרות, לספרים ולשפה, בארץ ובחו"ל.

 

מה בקופסת ההפתעות של הבלוג? מגוון רחב של תכנים, בהם "ספואטרי", סוג של שירה המבוססת על נסיונות תחמון של הספאמרים, דיווחים על ההתרחשות סביב דן בראון וצופן דה וינצ'י ורשימות עדכניות של אירועים ספרותיים בארץ.

 

היקום של אלי אשד

 

תחום: קומיקס, ספרות פופולרית, מד"ב ועוד

קהל יעד: בעלי סקרנות טבעית ואוהבי ידע כללי

 

היקום של אלי אשד מורכב מאהבותיו הגדולות – ספרות פופולרית, קומיקס, ספרי בלשים, מיסטיקה, וכראוי לגיק במעמדו – מדע בדיוני. אשד הביא את אהבתו המושבעת לנושאים הללו לרמה האקדמאית, חקר אותם במסגרת לימודיו, ואף פרסם מספר ספרים בנושא.  

 

אשד מגדיר את עצמו בלש תרבות, ובבלוגו הוא ממשיך לעקוב באדיקות אחרי התרבות הזאת, ומספר על אירועים תרבותיים שאולי זוכים לפחות תשומת לב במיינסטרים.

 

גם אם אתם לא מתחברים לנושאים האלה בדרך כלל, כדאי להיכנס ולבקר מישהו שהפוסטים שלו נכתבים מתוך תשוקה ורצון אמיתי לקדם את היקום התרבותי בו הוא חי.

 

חוקנ'רול 

 

תחום: בלוג MP3

קהל יעד: מגלי עולמות מוזיקליים

 

הבלוג, שעלה באפריל 2005, מופעל על ידי העיתונאים וחובבי המוזיקה הכבדים ניסן שור, איתי נאור, אחי רז ו"סטפן בולצמן". באתר יש קישורים לשירים לשירים ואלבומים שלמים להורדה. יומן הרשת כבר הספיק להוליד בלוג-בן – "טכוגרף" של בולצמן, לענייני חדשות מוזיקה.

 

לשאוף לנשוף

 

תחום: בלוג אישי

קהל יעד: מציצנים

 

רוב הבלוגים המומלצים כאן אינם אישיים על פי הגדרה. כלומר, הם אינם עוסקים בכותב עצמו ובחייו, אלא בתחומי העניין שלו, ולא בכדי. רוב הבלוגרים שכותבים על עצמם אינם מצליחים לחצות את גבול הבנליה והתוצאה היא גרפומניה ריקה. הבלוג של shlomitA הוא אחד מהיוצאים מן הכלל.

 

גם כשהיא כותבת על ביקור במסעדה, ספר שקראה או הגיג על תוכנית טלוויזיה, היא מצליחה לעניין. אי אפשר להתעלם מהעובדה שהיא כותבת מצוין, אך דומה כי סוד הפופולריות של "לשאוף לנשוף" טמון בחשיפה הטוטאלית של בעלת הבלוג: אם מדובר בשן התותבת שלה, בכמיהה לבן זוג או התור שקבע לגניקולוג: הכל נמצא שם. 

 

תאומים זהים

 

תחום: פרויקט צילומים

קהל יעד: כל מי שאוהב לראות כפול

 

עד לא מזמן התנהל פרויקט התאומים הזהים באיטיות משוועת, אבל באחרונה היתה לו עדנה, ומתחילה להצטבר בו כמות הולכת וגדלה של מידע לגבי התופעה המלבבת הזאת.

 

את הבלוג הקימה בלוגרית ותיקה, אחות צעירה לתאומות זהות, שמעידה על עצמה כי על אף שנולדה לתוך התופעה, היא אינה מפסיקה להשתאות ממנה.

 

"התופעה מרתקת אותי מבחינה פסיכולוגית, סטטיסטית, ביולוגית, אנתרופולוגית, ועוד", היא כותבת.

 

היא מזמינה בפרויקט שלה זוגות תאומים לשלוח תמונות ומידע, במטרה ליצור אלבום של תאומים זהים ישראלים, אולי אפילו של כל התאומים שנולדו ו/או חיו בארץ מראשית המדינה. 

 

בלוג אייקידו ויפן

 

תחום: אייקידו

קהל יעד: אוהבי אומנויות המזרח

 

זאב ארליך, מורה לאייקידו, הגיע בטעות לרשימת הבלוגים בתפוז והקליק על הלינק לפתיחת בלוג חדש. "עמד מולי דף לבן. כמו חליפה לבנה וחגורה לבנה ביום האימונים הראשון", הוא נזכר. זה היה לפני שנתיים וחצי. מאז, הוא מכסה את הדפים הלבנים בשלל סיפורים, תובנות ועצות.

 

במרחבי הבלוג שזורות גם תמונות יפות מיפן, מתקופת חניכותו בדוג'ו בקיוטו, אליה הוא חוזר ממש בימים אלה, לצד תמונות מאירועי אייקידו עכשוויים מהארץ.

 

מהבלוג אפשר ללמוד רבות על אמנות לחימה זאת ("מטרתו של האימון באייקידו היא לא ניסיון להגיע לשלמות במיומנות, אלא לשפר את אישיותו של המתאמן בהתאם לחוקי הטבע"), ובכלל, על החיים.

 

החיים עם ענת

 

תחום: התמודדות 

קהל יעד: כל מי שלא נרתע מאתגרים 

 

ביומו הראשון בפורום "גרושים גרושות" של תפוז פגש יוסי את ענת, גרושה עם ילד. היא היתה "אינטליגנטית, חריפה, עוקצנית ובעלת כושר ניסוח מרשים, היא מצאה חן בעיני מיד", הוא מספר בבלוג המרתק, האינטליגנטי והמרגש שהוא מנהל איתה ולמענה, "החיים עם ענת".

 

ענת חולה במחלה חשוכת מרפא ונדירה (אחת ל-40,000), נוירופיברומטוזיס סוג 2, שיוצרת גידולים על עצבים ובהדרגה גרמה לה להיות משותקת, חרשת ואילמת.

 

החיים איתה אינם קלים - אבל מרגשים. בבלוג אפשר לראות גם סרט עם ענת וציורים שלה.

  

האייפוד רעב

 

תחום: רוק אלטרנטיבי

קהל יעד: נוער שוליים ובוגרי מיכל ניב ז"ל

 

את הרדיו דיפרטמנט הכרתי כשהוציאו את אלבומם הקודם, Lesser Matters. אהבתי את הסאונד הגולמי ובאופן כללי את כל האווירה הביתית של האלבום ההוא, אבל חשבתי שהשירים קצת חלשים בפני עצמם", מבקר ברצינות תהומית אביעד, האיש (אחד משלושה) אשר חתום על "האייפוד הרעב", בלוג מוזיקה לתחומים היותר איזוטריים ושוליים שלה, כאלו שאפילו ב-88FM ירתעו מלשדר.

 

קריאה בבלוג מסבה לכל מי שעבר את גיל שלושים תחושת ניכור מסוימת, והרגשת בלות, ובכל זאת מדובר בכותב המחובר מאוד לסצינת הרוק האלטרנטיבית המעודכנת ביותר, ובשילוב עם תמונות מעולמו הצעיר והאסקפיסטי, מתקבלת תוצאה חיננית מאוד. הבלוג הזה מדגים היטב איך הבלוגים הם השלב הבא המתבקש באבולוציה של קבוצות דיון, שלא משרתות באופן אידיאלי את הכותבים היותר מוכשרים בהן.

 

עונג שבת

 

תחום: מוזיקה אלטרנטיבית 

קהל יעד: קוראי חוקנ'רול

 

"העונג " של גיא חג'ג', שמפעיל גם את אתר "השרת העיוור" (מקור השראה לבלוגרים נוספים), זכה לשמו בגלל הקטע הארוך שמפרסם חג'ג' בכל סוף שבוע עם המלצות קריאה ושמיעה. חג'ג' ("גיאחה") מוכר לכותבי פורומים של מוזיקה ברחבי הרשת, והוא מעורב גם באייפוד הרעב.

 

הבלוג הזה מתמקד בחדשות מהעולם המוזיקה האהובה על הכותב, קישורים לתכנים מעניינים ברשת שעוסקים בה,

 והרבה הפניות לmp3 חוקיים ברשת בהם תוכלו לדגום מוזיקה שמופיעה לעורכי גלגלצ בסיוטים. קשה להניח שאנשים שאינם עכברי מוזיקה אלטרנטיבית ימצאו בו עניין.

 

נמליץ גם על שני בלוגים נוספים המתארחים באתר "העונג": poptart (קובצי MP3 לשמיעה, "תופיני פופ, אינדי, פולק, רוק ומה שביניהם. וגם קצת פאמילי גאי לנשמה"), ו-CityMule (בלוג MP3 עברי של רנן עם ביקורות קצרות).

 

כמה תובנות

 

שישה מהבלוגים המומלצים שלנו מתארחים בשירות "ישראבלוג", ארבעה ב"רשימות", שלושה בבלוגיה של "תפוז" ושבעה הם עצמאיים - כלומר, בדומיין משלהם. יש בכך כדי להעיד על פיזור בריא של הכשרונות בין אתרים שונים.

 

גילוי נאות: יומני רשת של כותבים ב-ynet לא נכללים בסקירה זו, למען הסדר הטוב. עם זאת, בין ההמלצות נמצאים גם בלוגים של כותבים שלחלקנו קשרים או היכרות אישית עמם. חשוב לציין שהבלוגים האלה נשפטו בעין אובייקטיבית, על פי תוכנם וקצב העדכון, וההחלטה להתייחס אליהם התקבלה על דעת כלל חברי המערכת.

 

כתבו: אהוד קינן, שוקי גלילי, ארז ארליכמן, שרית פרקול, ריקי כהן, גל מור

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הבלוגים העבריים פורחים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים