שתף קטע נבחר

 

בכיר רוסי: הצעות ארה"ב בנוגע לטילים - חיוביות

יועצו של נשיא רוסיה ליחסים עם האיחוד האירופי כינה את ההצעות האמריקניות החדשות בנוגע להצבת מערכת ההגנה מפני טילים "מעניינות". הוא ציין כי "אם זה יימשך, יש סיכוי טוב שנוכל להגיע להסכמה". ארה"ב הציעה לעכב את הפעלת המערכת עד לקבלת הוכחות לאיום הטילים האיראני

מאמציה של רצות הברית להרגיע את חששותיה של רוסיה בכל הנוגע להצבת מערכת ההגנה החדשה מפני טילים במרכז אירופה הם "סימן חיובי", כך אמר הערב (יום ד') גורם בכיר בקרמלין.

 

אתמול אמר שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס, כי וושינגטון הציעה לעכב את הפעלת המערכת בתמורה לשיתוף פעולה מצד רוסיה בפרויקט ההגנה. מוקדם יותר החודש, אמרו גורמים אמריקנים כי הזמינו את רוסיה לפקח על אלמנטים במערכת ההגנה המתוכננת כצעד בונה אמון.

 

יועצו של הנשיא ולדימיר פוטין ליחסי רוסיה עם האיחוד האירופי, סרגיי יסטרז'מבזסקי, אמר כי ההצעות האמריקניות "מעניינות", אך יידרשו בחינה מעמיקה. "הסימנים החיוביים הראשונים שהופיעו הם מקור לתקווה", אמר לעיתונאים.

 

יסטרז'מבזסקי ציין כי ההצעות החדשות הן בחלקן הגדול תולדה של ההתייעצויות שנערכו החודש במוסקבה בין גייטס, מזכירת המדינה קונדוליזה רייס ובכירים רוסים. "אם זה יימשך, אני חושב שיש סיכוי טוב שנוכל להגיע להסכמה", אמר יועצו של פוטין.

 

גורמים אמריקנים ושליחי נאט"ו בפראג, שם ביקר אתמול גייטס, אמרו כי ארה"ב הציעה למוסקבה להתקין את מערכת הטילים נדג טילים ולהשאירה "במצב המתנה", בלי להפעילה באופן מלא, בניסיון להרגיע את חששות הרוסים. לפי ההצעה, מערכת ההגנה החדשה תופעל באופן מלא רק במידה ויגבר האיום למתקפת טילים.

 

בכיר בממשל האמריקני אמר כי המפתח להתקדמות הוא בהתגברות על המחלוקות בין מוסקבה לוושינגטון. לדבריו, המחלוקת העיקרית נוגעת לשאלה "מתי יהיו הטילים הבליסטיים בעלי טווח פגיעה בארה"ב או חלקים נרחבים באירופה". בהתייחסו למצב ההתקדמות בתוכנית הטילים האיראנית, אמר הבכיר: "הרוסים אומרים שהדבר יקרה מאוחר יותר מאשר מוקדם, בעוד שאנחנו אומרים כי מוקדם יותר מאשר מאוחר".

 

בעוד שארה"ב ומדינות המערב מאמינות כי איראן מפתחת בחשאי כלי נשק גרעיניים, רוסיה טוענת כי אין לכך כל ראיות. ארה"ב מתכננת להציב טילים נגד טילים בפולין ומערכת מכ"ם בצ'כיה במסגרת תוכנית המגן שוושינגטון אומרת כי נועדה למנוע מתקפת טילים אפשרית מצד "מדינות סוררות", כגון איראן וצפון קוריאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פוטין, מעודד מההצעות?
צילום: רויטרס
גייטס בצ'כיה: מוכן לעכב ההפעלה
צילום: רויטרס
מומלצים