תמיר על שביתת המרצים: חייבים הסכמה השבוע
נציגי הסגל הבכיר נפגשו עם יו"ר ההסתדרות בתקווה שיוכל לסייע במגעים לסיום השביתה. שרת החינוך, שיזמה את הפגישה, הזכירה כי השבוע הקרוב הוא גורלי להצלת הסמסטר: "יש לעשות כל מאמץ כדי להביא להסכמה בין הצדדים"
אין התקדמות: נציגי הסגל הבכיר באוניברסיטאות נפגשו היום (חמישי) עם יושב ראש ההסתדרות, עופר עיני, והעלו בפניו את נקודות המחלוקת שהתגלעו בינם ובין משרד האוצר במהלך המגעים לסיום השביתה באוניברסיטאות. גם בבית הדין לעבודה התקיים דיון בנושא, אולם שתי הפגישות הסתיימו ללא תוצאות.
את הפגישה בין עיני והמרצים יזמה שרת החינוך, יולי תמיר, ככל הנראה בתקווה שיושב ראש ההסתדרות יצליח לשחזר את הישגיו כמתווך במהלך שביתת המורים, ויצליח לגבש הסכם פשרה גם בין אנשי הסגל הבכיר למשרד האוצר. בפגישה, שנערכה בבית ההסתדרות, העלו המרצים את טענותיהם כלפיי משרד האוצר. הצדדים דיווחו כי הפגישה התקיימה באווירה נעימה, אולם הדגישו כי לא חלה כל התקדמות לקראת פתרון המשבר.
נציגי הצדדים בפגישה. אווירה נעימה, ללא התקדמות (צילום: ירון ברנר)
"הנושא סבוך, ויש ללמוד אותו לעומק כדי לראות כיצד ניתן לגשר בין הצדדים", אמר עיני בתום הפגישה, ואילו תמיר הזכירה כי יש למצוא פתרון מהיר כדי למנוע פגיעה בלתי הפיכה בשנת הלימודית האקדמית. "יש לעשות כל מאמץ במטרה להביא להסכמה בין הצדדים שתאפשר את החזרה ללימודים ותמנע את ביטול הסמסטר הנוכחי. אנו נמצאים בשבוע האחרון שבמהלכו אנחנו חייבים להגיע להסכמה", אמרה תמיר.
נציג הסגל האקדמי הבכיר, הפרופ' אשר כהן, אמר כי המרצים ימשיכו במגעים עם האוצר על פי דרישת בית הדין לעבודה. "הסגל האקדמי הבכיר הוזמן לפי בקשתה של שרת החינוך לפגישה עימה ועם יושב ראש ההסתדרות. הפגישה התקיימה באווירה נעימה, והסגל ממשיך לנהל את המשא ומתן בחסות בית הדין לעבודה", אמר כהן בתום הפגישה.
במקביל, התקיים בבית הדין הארצי לעבודה דיון נוסף בעתירה שהגישו ועד ראשי האוניברסיטאות ומשרד האוצר בדרישה להשיב את המרצים לעבודה באמצעות צווי מניעה. זאת, אם לא תושג הסכמה עד ה-13 בינואר, שהוא המועד האחרון שלאחריו לא ניתן יהיה להמשיך ולקיים את הסמסטר.
גורמים בקרב המרצים שנכחו בדיון הביעו תרעומת על כך שמשרד האוצר לא שלח נציגים לדיון.
נשיא בית הדין, השופט סטיב אדלר, ביקש לזמן את נציגי משרד האוצר לדיון, אולם לאחר הגעתם הוחלט לדחות את המשך הדיון לשבוע הבא.
שביתת המרצים החלה ב-21 באוקטובר, לאחר דיונים ארוכים בהשתתפות נציגי משרד החינוך והאוצר - שלא הניבו תוצאות. 4,500 המרצים החברים בסגל הבכיר הודיעו שלא יפתחו את שנת הלימודים האקדמית, במחאה על שחיקת שכר מתמשכת. הסכם השכר האחרון בין המדינה לאנשי הסגל באוניברסיטאות נחתם ב-2001 ומאז, טוענים המרצים, שכרם נשחק.