שתף קטע נבחר

 

ארה"ב תסייע למצרים למנוע הברחות בפילדלפי

האמריקנים העבירו למצרים סיוע בסך 23 מיליון דולר למצרים, וישלחו צוותי הנדסה שיסייעו לכוחות המצרים לפעול לאיתור מנהרות הברחה. תקציב הסיוע ישמש למימון אמצעים טכנולוגיים למניעת פריצת גדר הגבול החדשה. בישראל מברכים

ארה"ב מסייעת למצרים בבניית מערך גדר הגבול בינה לבין עזה. האמריקנים העניקו סיוע בסך 23 מיליון דולר למצרים, רובו למימון אמצעים טכנולוגיים שיסייעו במניעת פריצת הגדר ואיתור מנהרות הברחה. כך מתברר ממידע במערכת המדינית בישראל.  

 

מפרטים שנודעו ל-ynet עולה, כי האמריקנים מתכוונים לשלוח בזמן הקרוב צוותי הנדסה של צבא היבשה שלהם לצד המצרי של גבול עזה. צוותים אלה יסייעו לכוחות המצרים הפרוסים בשטח, לפעול לאיתור מנהרות הברחה ממערב לגבול באזור רפיח המצרית.

 

בימים אלה משלימה קהיר בניית חומת אבן בגבול עם עזה. במקביל, מציבה מצרים כוח שיטור מיומן מעבר לחומה כדי למנוע פריצת הגבול מחדש. הצוותים הטכנולוגיים ידריכו את הכוח המצרי, המונה כ-750 חיילים ושוטרים.

 

בירושלים מברכים על הצעד האמריקני, שנעשה בתיאום עם ישראל. עם זאת, במגעים האחרונים של ישראל עם קהיר, אמרו גורמים ישראלים כי נדרשת עוד עבודה מאומצת לעצור את הברחות אמצעי הלחימה ואנשי טרור בין סיני לעזה.

 

ראש האגף המדיני ביטחוני במשרד הביטחון, האלוף (מיל') עמוס גלעד, נסע השבוע לוושינגטון כדי לדון בניסיון להגיע להסכם לטיפול בגבול ישראל, מצרים ועזה. גלעד ביקר גם בקהיר, שם נפגש בין היתר עם שר המודיעין המצרי, עומר סולימאן. השניים דנו בטיפול בגבול המשולש ובעיקר בסוגיית פתיחת מעבר רפיח.

 

ישראל מבקשת שמעבר רפיח יופעל בפיקוח בינלאומי של פקחים מהאיחוד האירופי, כשבצדו הפלסטיני נציגים של אנשי הרשות הפלסטינית מטעם פתח. סוגיה זאת עדיין עומדת במחלוקת בין הצדדים, משום שחמאס מתנגד לכך שפתח ינהל את הפיקוח על מעבר רפיח. אולם בפגישה האחרונה בקהיר, כמו גם בפגישותיו של גלעד בוושינגטון, חלה התקדמות מסוימת בנושא.

 

גורם ישראלי ציין כי טרם ניתן לברך על המוגמר. "נדרש עוד זמן לטפל בכל הסוגיות הרגישות", אמר. בין היתר, תובעת מצרים להוסיף 750 חיילים ושוטרים נוספים בגבול בינה לבין ישראל. בנושא זה עדיין קיימת מחלוקת פנימית בישראל בין משרד הביטחון לבין משרד החוץ.

 

משרד הביטחון טוען שמדובר בצורך לפתוח את הסכמי קמפ דיוויד. כמו כן הוא טוען, שכוחות מצרים נוספים לא בהכרח יפתרו את סוגיית ההברחות. מאידך, משרד החוץ נכון לקבל פשרה של תגבור כוחות מצרי, אם אלה יכללו בפתרון שיכלול את כל סוגיית גבול מצרים ישראל ולא רק בציר פילדלפי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוטרים מצרים מחזקים את הגבול. ארכיון
צילום: AFP
מעבר רפיח. ישראל דורשת פיקוח
צילום: רויטרס
גבול מצרים-עזה הפרוץ. ארכיון
צילום: איי אף פי
גלעד. דיונים בוושינגטון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים