"דחיית משפט קצב - לגיטימציה לפגיעה בא'"
פרקליטה של א' ממשרד התיירות זועם על דחיית המשפט, וטענות סניגורי קצב נגדה: "אם דוחים את המשפט כדי לבדוק ולפשפש בעברה - אין לזה תקדים. היא קיבלה את זה מאוד קשה, זו לגיטימציה לפגוע בה". מוקדם יותר טענו אנשי קצב שבידיהם "חומרים חדשים שיכו בתדהמה". בג"ץ מנע היום הצגת חומרים חסויים מתיק החקירה
המתלוננת א' ממשרד התיירות, שהייתה אמורה לחזות היום (יום ד') בנשיא לשעבר משה קצב מודה במעשה מגונה שביצע בה, חזרה לתדהמתה לעמוד מול האצבע המאשימה של מקורבי קצב, שטענו כי בידיהם חומרים חדשים ומדהימים. עורך דינה, משה מרוז, הגיב בחריפות ואמר ל-ynet: "לא ייתכן שרק בגלל רום מעמדו של הנאשם אפשר יהיה לפגוע במתלוננת בצורה כזו".
מרוז התייחס לדחיית המשפט בשבועיים, וטען כי היא תמוהה. "המתלוננת אזרה כוחות נפשיים כדי להתלונן, אחר כך הפרקליטות החליטה על הסדר טיעון, ואחר כך דרשו שתבוא לחקירה נגדית בבית המשפט", תיאר, "אבל עכשיו אומרים שדוחים את המשפט כדי לבדוק ולפשפש בעברה. אין לזה תקדים. היא קיבלה את זה מאוד קשה. זו בעצם לגיטימציה לפגוע בה.
"אם הנשיא לשעבר הלך על הסדר הטיעון הרי שהוא מודה שהוא ביצע את העבירות שמיוחסות לו בכתב האישום. אז מצד אחד הוא בא ומודה, ומצד שני הוא מנהל משפט על זכאותו. אם הוא חושב שהוא לא ביצע את המעשה אז שיבוא וינהל משפט - אי אפשר לאחוז את החבל משני קצוותיו. אני לא מבין איך בית המשפט מאפשר דבר כזה".
לאחר שדחיית המשפט אושרה אמש אמרו פרקליטי קצב כי "זוהי שעת המבחן של א' ממשרד התיירות ואיננו בטוחים שהיא תוכל לעמוד בה. בזמן שניתן לנו עכשיו, נוכל למצות הליכים נוספים ובדיקות נוספות - יש בידינו חומרים חדשים שעשויים להכות בתדהמה את אנשי הפרקליטות והמשטרה ביחס לא' ממשרד התיירות".
המשפט נדחה
את הבקשה לדחיית המשפט הגישו עו"ד ציון אמיר, אביגדור פלדמן ואברהם לביא, כדי לקבל לידיהם חומרים שלטענתם הוסתרו בידי הפרקליטות או לא הובאו לידיעתם ונוגעים לאמינותה של א' ממשרד התיירות ("א' השנייה"). הפרקליטות קיבלה את בקשת הדחייה, אם כי בחוסר סיפוק, ובית המשפט כאמור אישר אותה.
כתב האישום נגד קצב מבוסס על הסדר הטיעון שנחתם בסוף יוני 2007 בין עורכי דינו לבין פרקליטות המדינה. הגשתו באה לאחר שלפני כחודש אישר בית-המשפט העליון, ברוב של שלושה שופטים מול שניים, את הסדר הטיעון עם קצב, שעורר מחלוקת ציבורית נרחבת.
הנשיא לשעבר מואשם בין היתר במעשה מגונה שלא בהסכמה תוך הפעלת אמצעי לחץ כלפי א', שעבדה תחתיו בעת שכיהן כשר התיירות. סעיפי אישום נוספים נגד קצב הם הטרדה מינית והטרדת עד כלפי ל', עובדת בבית הנשיא.
"עוד ספין של פרקליטי קצב"
באיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית, נמסר בתגובה להחלטה לדחות את פתיחת המשפט: "איננו מופתעות לשמוע על ספין נוסף מבית היוצר של פרקליטי קצב, אשר לא חדלים לשנות את כללי המשחק כטוב בעיניהם, מראשית חשיפת עבירות המין שביצע משה קצב".
נציגי ארגוני מרכזי הסיוע היו אמורים לערוך היום, ליד בית משפט השלום בירושלים, עצרת מחאה שקטה,
שנדחתה אף היא. הארגונים תכננו לקרוא לבית המשפט להטיל קלון על קצב, להציג את תחושת ההזדהות עם הנפגעות וללבוש חולצות עם הכיתוב "כולנו א', מספר קו חירום 1202".
"בעקבות עסקת הטיעון הנפגעות מצאו עצמן נפגעות מההליך הפלילי, וקולן לא נשמע. בעסקת הטיעון יש משום פגיעה יסודית באינטרס הציבור לשקיפות פומבית של ההליך הפלילי", הסבירו נציגות הארגון. "מאבקם של פרקליטי קצב על דעת הקהל הינו פתטי. תקוותם שהדיון המביך והמביש על עבירות מין שביצע נשיא מדינת ישראל לשעבר, ישקע ויישכח, חסר סיכוי".