למרות האיסור: ח"כ טיבי שוב ביקר בביירות
על אף שכבר נחקר בעבר על נסיעותיו ללבנון, ח"כ אחמד טיבי שוב הגיע לביירות. הוא נחת בלבנון מלווה בשלושה עיתונאים ערבים מישראל, אחרי ביקור בצנעא ופגישה עם נשיא תימן. בצנעא שיבח טיבי את הנשיא על מאמציו לגשר בין פתח וחמאס
חבר הכנסת אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל) נחת הלילה (יום ד') בלבנון, לשם הגיע בטיסה מתימן. טיבי נחת בנמל התעופה הבינלאומי בביירות כשהוא מלווה בשלושה עיתונאים ערבים מישראל. לא ידוע אם הוא נפגש עם אישים שונים במהלך הביקור.
רק השבוע דנה ועדת הכנסת בקידום תיקון לחוק יסוד הכנסת, שימנע בחירת מועמדי מפלגות שביקרו במדינת אויב. הרוחות בדיון סערו וח"כ טלב א-סנע, בן סיעתו של טיבי, אמר כי "החוק הזה גרוע מחוקי נירנברג". בתגובה, יו"ר הוועדה ח"כ דוד טל, סילק אותו מהישיבה.
לתימן הוזמן טיבי כדובר המרכזי, בכנס לרגל אירועי יום האדמה. במהלך הביקור הוא נועד עם הנשיא עלי עבדאללה סאלח ודיווח לו על המאמצים להידברות והסכמה בין פתח וחמאס, בהמשך להסכם שנחתם קודם לכן בצנעא. חבר הכנסת אף שיבח את הנשיא על מאמציו בעניין ואמר שיבקש גם ממנהיגי ערב לתמוך במהלכים.
נשיא תימן הדגיש בשיחות את חשיבות האחדות הפלסטינית והוסיף כי ארצו "תומכת בזכות העם למדינה עצמאית שבירתה ירושלים".
בעבר כבר נחקר טיבי במשטרה בשל ביקור שערך בלבנון, שהכניסה אליה עבור ישראלים אסורה שכן היא מוגדרת כמדינת אויב. בהגיעו למשרדי המשטרה אמר אז: "זוהי חקירה פוליטית. מבחינתי לבנון היא מדינה אהובה ולא מדינת אויב. אני חבר פרלמנט בישראל ויש לי חסינות ולא ייתכן כי בכל רגע נתון אהיה נתון לחסדי הרשות המבצעת בזמן שאני בתפקיד ח"כ ברשות המחוקקת".
ביולי 2005 הורה היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, לפתוח בחקירה נגד טיבי שהסתנן ללבנון בחודש מאי של אותה שנה
מבלי שקיבל אישור כנדרש. גם בפברואר של אותה השנה נסע טיבי ללבנון, אך בבדיקה של מזוז הוחלט שלא לנקוט הליכים פליליים נגדו, בין השאר בגלל הסברים שסיפק בכלי התקשורת.
ב-13 באפריל פנו מלשכת מזוז לטיבי והדגישו בפניו שהאיסור לצאת מישראל למדינות אויב, בהן לבנון חל על כל אדם. לכן, כשיצא שוב ללבנון - המליץ היועץ המשפטי לפתוח בחקירה נגדו. החלטה זו גרמה לזעם לבנוני ונציגי מפלגות וזרמים במדינה ערכו כנס הזדהות עמו.