שתף קטע נבחר

 

דני יתום התפטר: אולמרט צריך ללכת

חבר הכנסת דני יתום הודיע לחברי סיעת העבודה כי הוא פורש מהחיים הפוליטיים, ותקף בחריפות את הממשלה: "אני סבור שהממשלה כשלה ושאולמרט צריך ללכת. התחושה הזו התחזקה לאחר החקירות". את יתום, המכהן כחבר כנסת מאז 2003, יחליף ליאון ליטינצקי

הכיסא נשאר יתום: ח"כ דני יתום התפטר בצהריים (יום ב') במפתיע מהכנסת, פרש מהחיים הפוליטיים, ותקף בחריפות את הממשלה: "אני מתלבט כבר מסוף מלחמת לבנון השניה. אני סבור שהממשלה כשלה ושאולמרט צריך ללכת. התחושה הזו התחזקה לאחר החקירות". במקום יתום יושבע לכנסת ליאון ליטינצקי, עולה מחבר המדינות, שהיה מקורב לח"כ עמיר פרץ.

 

יתום אמר כי אינו מתכוון להמשיך בפוליטיקה, ופרישתו סופית: "חשבתי שאוכל להשפיע יותר על הפוליטיקה ועל החיים הפוליטיים, אך ראיתי שלא כך הדבר. אני מרגיש כחבר כנסת שותף בהידרדרות כשאני מצביע אמון בממשלה, ונותן לה רשת ביטחון. אני לא מוכן להמשיך לפעול בסביבה פוליטית כזו. אני מקווה שההתפטרות שלי תעביר מסר שאסור לציבור להשלים עם מציאות כזו. אמשיך לתרום, כפי שעשיתי במשך 43 שנים. לאהוד ברק ולחבריי אני מאחל שישובו להנהיג את המדינה".

 

יתום אמר קודם לכן דברים דומים לחברי סיעת העבודה, כחלק מנאום ארוך שנשא בישיבה:

 "אינני מוכן להצביע אמון בממשלה שהפכה את הישרדותה לאידאולוגיה ולפעול במציאות פוליטית בה נרמסים ערכים בסיסיים של דוגמה אישית, מוסר, יושר וניקיון כפיים", הוא אמר.

 

יתום (63), המכהן בין היתר כחבר בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, הצביע זמן קצר לפני הודעת ההתפטרות המפתיעה בעד הארכת מצב החירום ביישובי עוטף עזה. בשנה שעברה הוא התמודד בפריימריז על ראשות העבודה מול אהוד ברק, עמיר פרץ, אופיר פינס ועמי אילון. הוא קיבל אחוזי תמיכה מעטים.

 

יתום כיהן בעבר כאלוף בצה"ל, כראש המוסד ובשורה של תפקידים בכירים במערכת הביטחון. בשנת 2003 הוא נבחר לראשונה לכנסת. במשך שלוש שנים כיהן גם אחיו של יתום, אהוד כחבר כנסת בסיעת הליכוד.

 

עוד חברי כנסת בעקבות סנה?

יתום הוא חבר הכנסת השני במפלגת העבודה שמתפטר בחודשים האחרונים. לפני כמה שבועות התפטר מהסיעה אפרים סנה - שהודיע על הקמת סיעה עצמאית. בנאום הפרישה העריך סנה כי חברים נוספים במפלגתו יעזבו בעקבותיו בזמן הקרוב.

 

הערכה זו מכוונת אולי גם לחבר כנסת בכיר נוסף, השוקל גם הוא ברצינות את סיום הקריירה הפוליטית. אותו חבר כנסת, שהגיע לפוליטיקה אחרי שנים של עשיה ציבורית עשירה, אומר בשיחות סגורות כי הוא חש תסכול רב מהעבודה הפרלמנטרית, ומחוסר היכולת לבצע מהלכים ממשיים שישפיעו על המדינה. לפי שעה, נראה כי אין בכוונתו של הח"כ לפרוש, אולם ספק רב אם ירוץ בבחירות הבאות.

 

מזכ"ל מפלגת העבודה, ח"כ איתן כבל, הביע צער על ההתפטרות. כבל אמר כי "יתום מסמל יושרה ללא פשרות, והיווה את אחד מעמודי התווך של הסיעה במשך כהונתו בכנסת. אני בטוח שיתום, אשר תרם למדינה בכל ימי חייו, יידע לעשות זאת גם מחוץ לכותלי הכנסת, ואני מאחל לו הצלחה רבה".

 

ליטינצקי: להביא את ברק לראשות הממשלה בעזרת העולים

ומה טוען המחליף? חבר הכנסת המיועד ליטינצקי (40) אמר ל-ynet: "אני מאוד מתרגש להיות חבר כנסת. 16 שנה אני נמצא בחיים הציבוריים. אני שמח להיות נציג העולים בסיעת העבודה. בכוונתי לקדם חוקים חברתיים בכנסת. אני מכיר את דני יתום כחבר כנסת, ולצערי מפלגת העבודה מאבדת פוליטיקאי מבריק, איש צבא וחבר טוב.

 אחת המטרות החשובות שלי בכנסת היא להביא את יו"ר העבודה ברק לתפקיד ראש הממשלה, בין היתר בעזרת קולות העולים".

 

ליטינצקי עלה לארץ בשנת 1990, הוא ליווה את עמיר פרץ עוד מימי מפלגת "עם אחד". הוא עובד בחברת החשמל ומתגורר בכפר-סבא.

 

פרישתו של ח"כ יתום מהכנסת היכתה בתדהמה גם חברי כנסת מסיעות אחרות. יו"ר סיעת הליכוד ח"כ גדעון סער אמר: "התפטרותו של דני יתום מהכנסת מצערת ומהווה עדות נוספת להידרדרות המואצת במערכת הפוליטית. כמו אחרים לפניו, זוהי התפטרות נוספת של אדם ישר שסירב להתקרנף ולוותר על עקרונותיו ועל המצפן הערכי שלו".


פורסם לראשונה 30/06/2008 14:54

 

בהכנת הידיעה השתתף אמנון מרנדה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פורש מהחיים הפוליטיים. יתום
צילום: גיל יוחנן
עוד ח"כ התייאש. ברק
צילום: גיל יוחנן
מומלצים