שתף קטע נבחר
 

לפני הגשם: שתי פטריות חדשות ומתכון אחד

שתי פטריות חדשות מצופפות את מדף השמפיניון והפורטבלו. קבלו את פטריית האנוקי עדינת הרגל ואת מלך היער הבשרנית

דרך ארוכה עברנו מאז הימים האפלים ההם, שבהם נדרש פותחן כדי לדוג פטריות אפורות מקופסה. שדרוג רציני נרשם כאשר הופיעו בשווקים השמפיניון הטריות, וכשנוספו הפורטובלו ופטריות היער בכלל הרגשנו שהחלפנו את הלבנט ביערותיה הטחובים והאפלוליים של אירופה.

 

החידושים האחרונים בתחום נחתו כאן היישר מסין. למגוון הפטריות שאפשר להשיג כיום בישראל הצטרפו באחרונה שתיים חדשות: פטריית מלך היער הבשרנית וגדולת הגוף, ופטריית האנוקי העדינה וארוכת הרגל. את שתיהן מייבאת חוות פטריות תקוע, המתמחה בעצמה בגידול פטריות.

 

לפטריית האנוקי גבעול דק וארוך מאוד, צבעה צהבהב בהיר וטעמה מתקתק מעט ומזכיר ארומת נבטים. מצמיחים אותה על מצע מעוקר למניעת זיהומים, בחדרים סגורים עם בקרת אקלים. כיוון שהיא גדלה בתוך בקבוקונים עם צוואר ארוך, היא מתאמצת להגיע אל מקור אור, וכך מאריכה לעצמה את הרגל עוד ועוד. כשהיא גדלה בטבע, לעומת זאת, יש לה רגל קצרה יותר, אך אז הכובע שלה – המשמש גם כאיבר הרבייה - גדול ורחב יותר.

 

את האנוקי כדאי לשלב במרקים או בתבשילי נודלס ואורז שהוקפצו עם ירקות, אך רצוי להוסיף אותה לתבשיל רק בסוף התהליך, ממש כמו נבטים.

 

פטריית מלך היער מסיבית בהרבה מהאנוקי. גם הרגל שלה ארוכה יחסית, אך מוצקה ורחבה. אפשר לאכול את כל חלקי הפטרייה – הכובע והרגל. היא דלת קלוריות, עשירה בסיבים והמרקם שלה צפוף, בשרני ומיוחד, פיצוי אידיאלי לצמחונים המוותרים על בשר. כדאי לנצל את גובהה ולחתוך אותה לאורך, ורצוי לבשל אותה בתוך רטבים או מרקים, כי היא נוטה לספוג הרבה נוזלים. במתכונים יבשים היא עלולה לפתח מרקם של גומי. אפשר להכין ממנה מקלונים בציפוי פריך, או לשלב אותה בפסטות, קישים, ירקות מוקפצים ועוד.  


עדינות. פטריות אנוקי

 

פטריות אנוקי מוקפצות

המרכיבים (ל‭5-4-‬ מנות):

600 גרם חזה עוף או פרגיות חתוך לרצועות

6 שיני שום כתושות

3 כפות ג'ינג'ר טרי מקולף ומגורר

1 חבילה (200 גרם) פטריות אנוקי

2 כוסות גזר חתוך לרצועות

300 גרם אפונה סינית או אפונה קפואה

1 בצל גדול חתוך לרצועות

1/2 1 כוסות בצל ירוק פרוס דק

3 כפות שמן זית או קנולה

2 כפות שמן שומשום

1/2 כוס רוטב סויה

רוטב צ'ילי מתוק לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת גדולה או ווק, על אש גבוהה. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומקפיצים כ‭30-‬ שניות. מוסיפים גזר ובצל ומקפיצים 2 דקות נוספות. מוסיפים עוף ומקפיצים עוד 2 דקות.
  2. מוסיפים את רוטב הסויה ומבשלים 2 דקות. בוחשים. מוסיפים אפונה ומקפיצים 3 דקות.
  3. מוסיפים את האנוקי ומבשלים 3 דקות נוספות. מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק ורוטב צ'ילי מתוק לפי הטעם. מגישים על אורז או אטריות אורז.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בשרניות. פטריות מלך היער
צילום: סטודיו שוקי קוק
מומלצים