שתף קטע נבחר
 

ליכטנשטיין: הנסיך נגד מקלט המס

לאחר שבנק מליכטנשטיין הסתבך בפרשת שחיתות שזיעזעה את גרמניה, והציגה את המדינה באור שלילי, החליטו בנסיכות הזעירה לנקוט צעדים למניעת הישנות מקרים נוספים

נסיך הכתר של נסיכות ליכטנשטיין, אלואיס ,הבטיח במהלך סוף השבוע לשנות את החקיקה בארצו, על מנת להקשות על המשקיעים הזרים להעלים מסים, ולהסתיר את כספם בבנקים שבליכטנשטיין. בכך בעצם מתכוון הנסיך שים קץ למעמדה של ארצו כמקלט מס החביב על עשירי העולם.

 

אם לא די בהצהרה זו, הרי שרשויות ליכטנשטיין מתכננים להעביר נתונים על 34 אלף חשבונות זרים המנהלים בבנקים מקומיים לרשויות מס של מדינות שונות.

 

למרות צעד חסר תקדים זה עבור אחת המדינות הקטנות בעולם, ראש הממשלה שלה, אוטמר חסלר, מבטיח כי החקיקה החייבת שמירת סודיות פיננסית יישמר. בנסיכות רומזים כי צפויים עוד שינויים רבים בחקיקה הפיננסית, בין היתר יצירת הבדל חוקי ברור בין קרנות צדקה לבין קרנות פרטיות.

 

הצהרות ותמורות אלו באו בעקרות שערורייה במרכזה מצאה את עצמה הנסיכות בפברואר השנה. אז נודע כי פרקליטות גרמניה, שחקרה פרשה של העלמות מסים, רכשה בסיס נתונים מעובד לשעבר של אחד הבנקים הגדולים של ליכטנשטיין. בסיס נתונים זה הכיל מידע מפורט אודות כל הלקוחות של אותו בנק.

 

מהלך זה ספג ביקורת לא רק בליכטנשטיין, אלא גם מחוץ לגבולותיה. על סמך הנתונים שהודלפו מתנהלת חקירה בינלאומית לה שותפות רשויות מס של כ-50 מדינות בהן ארה"ב, ספרד, ניו-זילנד, שוויץ ואיטליה. כ-15 אלף איש חשודים בהעלמת מס תוך ניצול חוקיה של ליכטנשטיין. לפי החשד, אותם אנשי עסקים הצליחו להסתיר במדינות "מקלטי מס" כ-220 מיליארד דולר.

 

למרות הנחישות לערוך רפורמות במערכת הבנקאית, הנסיך אלואיס הבטיח במספר הזדמנויות כי ליכטנשטיין תנקוט בצעדים משפטיים כדי להגן על חשאיות הלקוחות שבחרו בבנקים המקומיים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הסוף למקלט? בנק לנדסבנק ליכטנשטיין
צילום: EPA
מומלצים