שתף קטע נבחר
 

פרדייז קלאב אילת יפצה לקוח ב-263 אלף ש'

לקוח מלון פרדייז קלאב אילת נפצע ברגלו מצלחת שהושארה סמוך לבריכת השחייה. ביהמ"ש קבע, כי המלון ורשת מלונות פתאל אשר מנהלת אותו אחראיים לפגיעה, ולפיכך יפצו את התובע בסך של כ-263 אלף שקל

יוצאים לחופש? הזהרו משיטוטים לצד הבריכה, כמו במקרה של יוסף כרמי, שבילה באוגוסט 2001 בחופשה במלון פרדייז קלאב אילת שבבעלות מלונות פתאל. לטענתו, תוך כדי הליכתו על הדשא הסמוך לבריכת השחייה חש לפתע כאב חד ועז בכף רגלו. בדיעבד הסתבר לו כי רגלו דרכה על צלחת זכוכית שהושארה במקום, שלא נאספה על ידי צוות הניקיון והתחזוקה, וכתוצאה מכך נפצע בעקב ימין.

 

התובע טען כי נגרמה לו נכות צמיתה בעקבות האירוע, וצרף לכתב התביעה חוות דעת רפואית, לפיה נגרמה לו נכות קבועה בשיעור של 10%. הצלקת שנותרה בכף רגלו של התובע הינה מכאיבה ומכוערת  - ויש בפגיעה להפריע להליכה ולריצה.

 

גם הכחישו את האירוע - וגם תירצו

המלון ורשת מלונות פתאל הכחישו את עצם אירוע התאונה ונסיבותיה, ויחד עם זאת טענו כי התובע במעשיו או במחדליו הוא אשר גרם לפציעתו. לחילופין טענו, כי האירוע נגרם בשל מעשיה או מחדליה של חברת ניקיון ששכרו לביצוע עבודות ניקיון במקום, ועל כן שלחו הודעה לצד השלישי ,טלדור משאבי אנוש.

 

שופט בית משפט השלום בת"א, חאג' יחיא, דחה את ההודעה לצד השלישי, וקבע כי המלון ורשת פתאל אחראים לפציעתו של התובע. לדברי השופט: "התובע נפגע בגלל צלחת שנמצאה על כר הדשא. עצם הימצאותה של צלחת זכוכית במקום שלבאי ואורחי מלון יש גישה בהליכה ללא נעליים, מהווה מפגע אשר עצם קיומו מהווה רשלנות".

 

"אין זה מצב נורמלי"

השופט הדגיש, כי: "חובתה של הנהלת המלון, לדאוג לכך כי כל מקום אליו יש גישה לציבור יהיה נקי ממפגעים, וממכשולים, ולא יהווה מלכודת מסוכנת למשתמשים בשטח המלון ומתקניו. אין זה מצב נורמלי כי על הדשא מסביב לבריכה ימצאו חפצים מסוכנים, אשר במקרה שלנו הסיכון מהם התממש".

 

השופט הוסיף כי התובע ואורחי המלון רשאים היו להניח כי משנפתחת בפניהם הבריכה, הם למעשה בבחינת מוזמנים להגיע לבריכה ולדשא וליהנות מהם, וכן הם זכאים היו להניח כי הם מוזמנים למקום בטוח, ונקי מכל מפגע.

 

השופט קבע כי נגרם לתובע נזק, וכי מעתה "כל אימת שהתובע יצעד על רגליו... הוא יחוש את הכאב", וחייב את המלון ורשת פתאל לפצותו בסך של 6,276 שקל בגין הפסד השתכרות מלא בעבר, 37 אלף שקל בגין הפסד השתכרות חלקי לעבר, 171,600 שקל בגין הפסד כושר השתכרות לעתיד, 3,000 שקל בגין עזרת בני משפחה בעבר ו-45 אלף שקל בגין כאב וסבל. בכך הגיע סכום הפסיקה למעל ל-262 אלף שקלים. 

 

כן חויבו המלון ורשת פתאל לשלם לתובע את הוצאות המשפט בסכום של 5,250 שקל, את אגרת המשפט, ושכר טרחת עו"ד בשיעור של 20%, בתוספת מע"מ כדין.

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי פסק דין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני סלומון
שבר הזכוכית גרר נכות תמידית של 10%
צילום: דני סלומון
מומלצים