העליון למדינה: הסדירי ההכרה במטפלות למס
בית המשפט העליון ביקש מהמדינה להודיע תוך 30 יום אם באפשרותה להסדיר את תקנות המס לגבי העסקת מטפלות ותשלום למעונות. זאת לאחר שהמדינה ערערה על החלטת המחוזי, שהכיר בהוצאות ההשגחה על ילדים לצרכי מס
בית המשפט העליון ביקש היום (ג') מהמדינה להודיע לו תוך 30 יום אם יש באפשרותה להסדיר תקנות להכרה בטיפול בילדים לצרכי מס, בשל העובדה שלא נקבעו תקרות או תנאים לניכויי מס בגין הוצאות אלה. כך נקבע בסופו של דיון שנערך בבית המשפט העליון בנושא ערעורה של המדינה על פסיקתו של בית המשפט המחוזי בסוגייה לפני כחצי שנה.
בחודש אפריל פסק בית המשפט המחוזי בתל אביב, כי הוצאות בגין השגחה וטיפול בילדים ייחשבו כהוצאות מוכרות במס של ההורים. פסק הדין התקדימי ניתן בערעורה של עורכת הדין ורד פרי, אם לשני ילדים, שביקשה לנכות כהוצאה בייצור הכנסתה, תשלומים ששילמה למעון יום לילדים עבור ילדיה.
פקיד השומה לא התיר את הסכומים בניכוי, ובעקבות זאת הגישה פרי באמצעות עו"ד יניב שקל ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב. בעקבות פסק הדין של בית המשפט המחוזי, שקיבל את ערעורה של עו"ד פרי, ערערה המדינה לעליון.
בדיון שנערך היום טען עו"ד שקל כי לא יכול להיות שהוצאות ההשגחה על ילדים לא ייחשבו כהוצאות מוכרות במס. לדברי שקל, אלו הן הוצאות מתחייבות לצורך הפעילות העסקית, ועקרונית יש מקום להכיר אותן בניכוי.
עו"ד שקל אמר ל-ynet, כי "אנו שמחים על גישת בית המשפט העליון שלפיה הוצאות אלו צריכות להיות מותרות בניכוי, לדעתנו אלו הן הוצאות שקשורות לעסק ואין עילה שלא להכירן. אנו מקווים שגישה זו תנחה את בית המשפט העליון גם בפסיקתו".
בתגובה לדיון, אמרה נעמ"ת כי ניתן להסיק מהחלטת השופטים כי בית המשפט סומך ידיו על העיקרון כי יש להכיר בהוצאות הטיפול בילדים כהוצאה לצורך ייצור הכנסה.
תגובת רשות המיסים: "בית המשפט העליון הבין שיש על כף המאזניים הוצאה תקציבית פנומלית ולכן הרחיב מיוזמתו את ההרכב שדן בשאלה זאת. אנו בהחלט נעשה שיעורי בית ונבדוק האם משרד האוצר יסכים לעשות תקנות על ניכוי הוצאות מטפלת, אולם באוירה שאנו נמצאים היום של קיצוצים וגביית מיסים פוחתת אנו מסופקים אם נוכל לעמוד בהוצאה תקציבית של מליארדי שקלים מה גם שזה לא יסתכם רק בהוצאות מטפלת אלא בכל הוצאה פרטית אחרת כדוגמת הוצאות נסיעות".