שתף קטע נבחר
 

"הפכו את המדינה נגישה לכל אזרחיה"

"בישראל של 2008 חוסר הנגישות גורם סבל רב למאות אלפי אנשים ומשפחותיהם, ומונע מהם יציאה מביתם והשתלבות בחברה - זכות אלמנטרית בכל משטר דמוקרטי". במסגרת אירועי "יום הנכה הבינלאומי" המצוין היום, עו"ד מיכל רימון קוראת להצטרף לעצומה להנגשת המדינה לכולם

כשהחברים רצו לחגוג לדני יום הולדת, הם הקפידו על כל הפרטים הקטנים. הרי לא כל יום אדם חוגג יום הולדת ארבעים. והפעם הייתה התרגשות רבה מאחר ומדובר בחבר שלפני מספר שנים ניצל בנס מתאונת דרכים, אך נשאר משותק בגפיים התחתונות ומרותק לכיסא גלגלים.

 

החבר'ה הזמינו מקום במסעדה יוקרתית, (לא לפני שבררו אם יש סידור נגישות לנכים), הזמינו את החברים הקרובים וקנו מתנות. כשהגיע היום המתוכנן לחגיגה, דני הגיע למקום בהנחה שהוא פוגש עמית לפגישת עבודה. אולם כשהגיע לקרבת המסעדה גילה, כמו במקרים רבים לפני כן, שאין חניית נכים לה הוא זקוק. כרגיל הוא התעצבן מכך שהחיפושים אחר חנייה מתאימה וקרובה גרמו לו לאחר לפגישה. עם הגיעו למסעדה הוא גילה שבכניסה יש 3 מדרגות, למרות שבטלפון נאמר לו שהמסעדה נגישה לנכים.

 

בשלב זה פגש דני את חבריו שנאלצו להפתיעו מחוץ למסעדה. הוא וחבריו החליטו שלא להשפיל את אותו ולסחוב אותו על גבם במעלה המדרגות, ולכן כולם נסעו לבית אחד החברים וחגגו שם.

 

כשאלון חזר הביתה מבית הספר ובישר להוריו על פעילות גיבוש שמתוכננת להורים ולילדים בכיתתו, ניכר היה בו שהוא מתרגש ומצפה ליטול חלק עם חבריו בפעילות. כשהיום הגדול הגיע ואחרי שהעוגות שהתבקש להביא היו חתוכות ומסודרות במגש, הגיע רק עם אימו מאחר שאביו, שנעזר בכסא גלגלים, לא יכל להשתתף בארוע כי הדרך בין החניה לנקודת ההפעלה אינה נגישה. אלון היה עצוב ומתוסכל, הוא היה היחיד שאבא שלו לא הגיע לפעילות.

 


מעל 600 אלף אנשים עם מגבלויות בישראל 2008

 

אנשים עם מוגבלות מהווים כ-10% מאזרחי המדינה

בישראל של 2008 חוסר הנגישות גורם סבל רב למאות אלפי אנשים ומשפחותיהם, ומונע מהם יציאה מביתם והשתלבות בחברה - זכות אלמנטרית בכל משטר דמוקרטי, המעניק לכל אדם הזדמנות שווה ומאפשר לו לשמור על כבודו וחירותו.

 

בימים אלה שלפני בחירות, עסוקות המפלגות בפעילות קדחתנית לשכנע אותנו

האזרחים, שהן אלה שיביאו את השינוי לאזרח הפשוט ושהן, ורק הן, יתנו תקווה חדשה לאזרחי ישראל.

 

בישראל חיים היום מעל 600 אלף אנשים עם מגבלויות. אנשים שלמרות מגבלותיהם חולמים, מקווים, מתאמצים ותורמים לחברה הישראלית ככל אזרח אחר במדינה. מדובר בנכי צה"ל ופעולות איבה, נכי תאונות דרכים ועבודה, ונכים כתוצאה מזקנה או מחלה. אף אחד לא רוצה לחיות עם מוגבלות, אבל אלו שגורלם קבע להם לחיות כך שואפים לחיות באופן נורמאלי, שוויוני, מכובד, עצמאי.

 

הם רוצים ללכת לסופר לבד, לצאת לסרט ומסעדה עם חברים, למצוא עבודה ולהשתכר בכבוד. אבל המציאות נכון להיום היא שרוב המקומות בישראל אינם נגישים, שעשרות אלפי נכים אינם עובדים, ובעיקר צורם שהמדינה ונבחרייה לא עושים מספיק בכדי שאנשים עם מוגבלות יוכלו להשתלב כשווים בחברה הישראלית, כפי שהובטח להם על-ידי  הכנסת בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.

 

אנשים עם מוגבלות מהווים כ-10% מאזרחי המדינה, כמעט כל אחד מהם מוקף במשפחה וחברים, שמאוד רגישים לנושא הנגישות והעשייה של משרדי הממשלה והכנסת למען שיפור איכות חייהם. זה הזמן להזכיר למתמודדים לכנסת ה- 18 שמדובר בציבור בוחרים פוטנציאליים אדיר.

 

לאור הבחירות הקרבות, ולקראת יום הנכה הבינלאומי שמתקיים היום (ד'), פנתה עמותת "נגישות ישראל" לכל המפלגות המתמודדות על מקום בכנסת ה-18 בקריאה לאמץ ולקדם במצע מפלגתם את נושא קידום הנגישות בדרך לשיוויון הזדמניות לאנשים עם מוגבלות. במקביל פתחה העמותה עצומה, כדי להראות את הכוח האלקטורלי של ציבור האזרחים התומכים בהנגשה של מדינת ישראל לאנשים עם מוגבלות.

 

  • עו"ד מיכל רימון היא היועצת המשפטית של עמותת "נגישות ישראל".
  • לחתימה על העצומה למען הנגשת מדינת ישראל לכלל תושביה לחצו כאן.


גולשים המעוניינים לפרסם מאמרים, הגיגים, מחשבות ודעות אודות החברה בישראל ובעולם, מוזמנים לשלוח לדוא"ל hevra@y-i.co.il  ולציין בנושא - עבור מדור "קריאה לסדר". החומרים יפורסמו בהתאם לשיקולי המערכת.

 

לקריאות נוספות לסדר:

"מאבק לציון "יום המאבק באלימות" גם בירושלים"

"אני אבא של רני - ילד עם צרכים מיוחדים"

"אבטלה: הפרויקט החברתי הבא"

"מי ישמור על נפגעי הנפש בקהילה?"

"ומה אתה עשית בשביל מדינה?"

"בואו נתערב, כי מי שמצביע משפיע"

"עזבו נשיא שחור, מה עם שיווין זכויות בסיסי?"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים