קנדה: כ-70 אלף פוטרו בנובמבר
זו הירידה החודשית החדה ביותר בתעסוקה מאז 1982. שיעור האבטלה עלה ל-6.3%, שיא של שנתיים. התמ"ג בקנדה צפוי להתכווץ ב-1% ברבעון הנוכחי
הירידה בתעסוקה בקנדה בחודש נובמבר הייתה הגדולה ביותר מאז שנת 1982, וחלק ניכר ממנה במגזר הייצור, סימן לכך שגם הכלכלה השמינית בגודלה בעולם נפגעת מהמיתון העולמי.
מדובר בכ-70.6 אלף עובדים שאיבדו את פרנסתם - כמעט פי שלושה מתחזיות האנליסטים, וזאת לאחר שנוספו 9,500 למשק הקנדי באוקטובר. שיעור האבטלה עלה ל-6.3%, שיא של שנתיים, לעומת 6.2% בחודש הקודם; כך, לפי בלומברג.
בארה"ב המצב חמור יותר:
ארה"ב: מספר המועסקים ירד ב-533 אלף בנוב'
סוכנויות הידיעות
התחזיות המוקדמות לאובדן המשרות היו נמוכות בהרבה - כשהרף העליון עמד על 490 אלף משרות. שיעור האבטלה עלה ל-6.7%, הגבוה מאז 1993
הנתונים פורסמו יום לאחר שראש הממשלה, סטיבן הארפר, השעה את הפרלמנט כדי למנוע הפלתו על ידי מפלגות האופוזיציה, הטוענות כי לא עשה מספיק לסייע לכלכלה שייתכן וכבר נכנסה למיתון. נגיד הבנק המרכזי בקנדה, מרק קרני, יוריד ככל הנראה את שיעור הריבית בחצי אחוז ל-1.75% - השיעור הנמוך ביותר מזה יותר מ-50 שנה, כך לפי סקר כלכלנים של בלומברג.
כלכלת קנדה סובלת מהביקושים החלשים בארה"ב ומירידת מחירי סחורות, כמו נפט וחיטה, האחראים לכמחצית מהכנסות הייצוא של המדינה. יצרניות הרכב וחברות היערנות הן מהגופים שספגו את הפגיעה הקשה ביותר.
אונטריו, מוקד הייצור של קנדה, רשם את הנתונים הגרועים ביותר מבין כל המחוזות, עם אובדן נטו של 66 אלף משרות. שיעור האבטלה באונטריו זינק ל-7.1% מ-6.5% באוקטובר ותאם את שיעור האבטלה של מחוז קוויבק השכן, וזאת לראשונה מזה יותר משלושה עשורים, כך לפי סטטיסטיקס קנדה.
התמ"ג בקנדה צפוי להתכווץ ב-1% ברבעון הנוכחי וב-0.4% ברבעון הראשון של 2009 ויעמוד בהגדרה הטכנית של מיתון, לפי תחזיות הממשלה. בנוף חלה האטה בהוצאת הצרכן ונראה כי גם הייצוא ירד בשנה הבאה בשל מחירי הסחורות והירידה בביקוש בארה"ב ובעולם.
משבר בענף התעסוקה בכלכלה השמינית בעולם
צילום: איי אף פי
מומלצים