שתף קטע נבחר

 

הבוקר: ארבע רקטות נורו לנגב המערבי

הרקטות שוגרו מרצועת עזה סמוך לשעה 8:45. הן התפוצצו בשטחים פתוחים במועצה האזורית אשכול. איש לא נפגע ולא נגרם נזק. מוקדם יותר הרג צה"ל בכיר בג'יהאד האיסלאמי באזור ג'נין. השנה נורו כ-2,900 רקטות ופצצות מרגמה

אין רגיעה ביישובי עוטף עזה: ארבע רקטות קסאם פגעו הבוקר (יום ג') בשטחים פתוחים במועצה האזורית אשכול. איש לא נפגע ולא נגרם נזק. בעקבות הירי, הורה שר הביטחון, אהוד ברק, לסגור את המעברים לרצועת עזה ולא להכניס היום סיוע הומניטארי.

  

הרקטות שוגרו מרצועת עזה לעבר היישובים בעוטף עזה סמוך לשעה 8:45. תושבים באזור דיווחו על פיצוצים עזים. פלוגות אל קודס - הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי נטלו אחריות לירי. הם טענו כי מדובר בתגובה להריגתו של ג'יהאד נוואהדה, בן 23 מהכפר יאמון, מפקד פלוגות אל-קודס של הג'יהאד האיסלאמי באזור ג'נין וממפקדי הארגון בצפון הגדה.  

 

סגן קצין הביטחון במועצה האזורית אשכול, ניקי לוי, סיפר כי הרקטות פגעו מחוץ ליישובים במועצה. "בחלק מהיישובים היתה אזעקת צבע אדום ובחלק לא. טרם לא איתרנו את מקומות הנפילה". לדבריו, המועצה כבר ביצעה הכנות לקראת הפקיעה הרשמית של הרגיעה והם מחכים לראות מה יקרה בימים הקרובים.

 

ראש המועצה האזורית אשכול, חיים ילין, הדגיש כי מבחינת המועצה הרגיעה אינה קיימת. "אולי בירושלים כולם רגועים, אך פה אין רגיעה. אנחנו כבר מוכנים לכל התרחישים העלולים לקרות עם פקיעת הרגיעה לכאורה. כבר שמונה שנים אנחנו חיים תחת אימת הקסאמים". 

 

אריאל שליט, תושב אחד הקיבוצים באזור, סיפר ל-ynet: "שמעתי פיצוצים מאוד חזקים שהרעידו את הבניינים במקום. לא כל המקומות פה ממוגנים, לכן מי שהיה בעבודה או במקום אחר, לא נותר לו הרבה מה לעשות אלא רק לחכות לנפילות".

  

שליט סיפר כי בקיבוץ חוששים מאוד מפקיעת הרגיעה. "תקופת השקט שהיתה היתה כל כך טובה, רק עכשיו כשהחלה שגרת ירי הרקטות שמים לב כמה זה היה טוב. החשש מהתאריך של סיום הרגיעה גדול, ההשפעות של ירי הרקטות על תושבי האזור הן לא פשוטות. ילדים קטנים ומבוגרים סובלים מתופעות רבות של חרדות ואפילו בעלי החיים חווים טראומות". הוא ציין שאמנם לא מרבים לדבר על הנושא, אך יש כאלו התוהים האם ייאלצו לפנות את היישובים, במקרה של תקיפה מאסיבית.

 

על-פי נתוני מערכת הביטחון, בשנת 2008 נורו יותר מאלף רקטות ופצצות מרגמה מבשנה שקדמה לה. בשנת 2007 תועדו למעלה מ-1,200 רקטות ויותר מ-600 פצמ"רים שנורו לעבר הנגב המערבי. שנת 2008 המסתיימת בקרוב לא הביאה עמה בשורה: כ-2,900 רקטות ופצצות מרגמה נורו לעבר ישראל ב-11 החודשים הראשונים של השנה.

 

אמנם בחודשים יולי עד אוקטובר נשמר ממוצע של כחמש רקטות בחודש ועוד שישה פצמ"רים. התפנית ארעה בנובמבר, אז נורו 148 רקטות מסוגים שונים ועוד 85 פצצות מרגמה לעבר ישראל. לשם השוואה, ב-2004, לפני תוכנית ההתנתקות, נורו פחות מאלף רקטות ופצצות מרגמה.

 

בהכנת הידיעה השתתף עלי ואקד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הירי נמשך. ארכיון
צילום: זאב טרכטמן
מומלצים