שתף קטע נבחר

דיכטר: להביא בחשבון את מלחמת עזה הראשונה

בישיבת הממשלה אמר השר לבטחון פנים, אבי דיכטר, כי אפשרות למבצע צבאי בהקף נרחב מאוד חייבת להיות על שולחן הממשלה

"מלחמת עזה הראשונה חייבת להיות מונחת על שולחן השרטוט של מדינת ישראל" - כך אמר הבוקר (יום א') השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, בישיבת הממשלה, שדנה בנושא ההסלמה בעזה.  

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר בדיון: "גם הדם שלי רותח כשמתקשרים אלי בלילה להודיע על קסאם שנפל, אבל האחריות שלנו כמנהיגים היא להרגיע את הדם. אני לא אומר זאת כדי שהמסקנה תהיה שלא צריך לפעול – צריך לפעול. אבל לא צריך לעשות 'פרומו' לחמאס על מתי ואיך".

 

דיכטר אמר לעמיתיו השרים כי במהלך התקופה שהוגדרה כ"רגיעה" נורו לעבר ישראל כ-300 רקטות, מתוכן 55 רק בשבוע האחרון, וכך מספר זהה של פצצות מרגמה. לדבריו, היעדים של ישראל צריכים להיות שניים - כפי שהוחלט הקבינט: בטווח המיידי הפסקת האש נגד ישראל באופן מיידי, ובטווח הארוך - שעלול לקחת שנים - פריקת החמאס מנשקו.

 

גורם בכיר בירושלים אמר היום ל-ynet: "הפור נפל - כרגע צריכה ישראל לפעול להשגת לגיטמציה בינלאומית לפעולה צבאית בעזה. הביצוע תלוי כעת רק בתנאים הטקטיים ובאפשרויות המבצעיות. ישראל תגיב ובעוצמה המתבקשת לכל ההתגרויות של חמאס".

 

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר היום בפתח ישיבת הממשלה כי "ממשלה אחראית אינה ששה אלי קרב, אך אינה מתחמקת ממנו. לכן, ננקוט הצעדים הנדרשים מבלי שאני אעלה את הווליום".

 

אולמרט הבהיר: "ברור שהרגיעה מתקיימת כל עוד היא מתקיימת, ולא כשיש ירי בלתי פוסק של קסאמים ופצמ"רים והביטחון של התושבים נפגע. אין זה סוד שבתחילת חודש יוני קיבלנו בהיסוס את ההחלטה לצאת לרגיעה, כמובן שגם אנו רצינו שכל מעשי הטרור והברחת הנשק ייפסקו באופן מוחלט, על הבסיס הזה מתוך הערכה שזאת הדרך לנהוג באחריות, החלטנו לקבל את הרגיעה".

 

אולמרט התייחס לדבריהם של כמה מהשרים בתקשורת, על הצורך המיידי לפעולה תקיפה בעזה: "אני ער לכך שאנו חיים בתקופה רגישה (מבחינה פוליטית, ר.ס), אין לי

שום כוונה להתחרות עם אף אחד מהמתלהמים והמתלהבים. קיימתי עם שר הביטחון ועם שרת החוץ שורה של דיונים. התסריטים ברורים והמעשים ברורים. הממשלה תדע לנקוט את המהלכים הנכונים בדרך הנכונה ובזמן הנכון".

 

שר הביטחון, אהוד ברק, אמר: "אי אפשר לקבל את המצב שנוצר בעזה. הנחתי את צה"ל ואת גורמי הביטחון להיערך מבחינת מה ניתן ורצוי לעשות. מה שמדריך אותנו זה שפעולה שתיעשה תהיה מוצלחת. אנחנו מקשיבים וכואבים עם תושבי האזור, העומדים מדי יום במבחן קשה, אבל הקולות המתלהמים מזיקים ומיותרים – ופוגעים בכושר העמידה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיכטר. לקחת בחשבון
צילום: גיל יוחנן
גבול עזה. יגיע תיגבור?
צילום: AP
מומלצים