שתף קטע נבחר

 

אחרי יציאת צה"ל: חודשו ההברחות לרצועת עזה

שעות ספורות אחרי שחיילי צה"ל יצאו סופית מרצועת עזה, מיהרו הפלסטינים ברפיח לחדש את ההברחות ממצרים. לפי סוכנויות הידיעות, פלסטינים ברפיח הזרימו למשאית דלק שהוברח ממצרים. במקביל, פועלים דחפורים לפינוי הריסות מהמנהרות החסומות

רק ארבעה ימים חלפו מסיום המלחמה בעזה - ותעשיית ההברחות ממצרים מתחדשת. סוכנות הידיעות AP טוענת היום (ד') כי פלסטינים ברפיח ממלאים משאיות בדלק שהגיע ממצרים. בצילומים של סוכנויות הידיעות נראים גם פועלים ודחפורים המפנים הריסות מהמנהרות החסומות.

 

סמוך לגבול עם מצרים, מאות פלסטינים עסקו היום בפינוי מנהרות שנפגעו בהפצצות חיל האוויר. "הישראלים הפציצו פה בשבוע שעבר. שתי דקות לפני כן עוד ישבתי פה", סיפר אבו מוסא, תושב דרום הרצועה שהגיע הבוקר כדי לפנות את המנהרה ששימשה אותו להברחות משטח מצרים.

 

פלסטינים מפנים מנהרה באזור רפיח (צילום: AFP)

 

לדבריו, הפצצות צה"ל הרסו השקעה של חודשים ארוכים. "כל הכסף שהשקעתי פה ירד לטימיון, אבל בעזרת האל המנהרה תחזור לפעול בעוד כחודש", קיווה.

 

המנהרות שימשו את חמאס להברחת נשק, אולם גם אזרחים עשו בהן שימוש כדי להעביר מוצרי בסיס ממצרים לרצועה על רקע המצור הישראלי על עזה. "ראיתי אנשים מעלים דלק מאחת המנהרות שעדיין פועלת" סיפר אחד מתושבי רפיח. עד ראייה אחר סיפר כי ראה משלוח של נפט המשמש לבישול מגיע ממנהרה אחרת.

 

צה"ל, שהפציץ פעמים רבות את אזור ציר פילדלפי במהלך מבצע "עופרת יצוקה", פעל רבות נגד המנהרות בהן מבריחים הפלסטינים אמצעי לחימה מסיני לרצועת עזה. בעבר דובר על כוח בינלאומי שיוצב באזור הגבול,

ויפקח על המעברים, אך בעזה ובקהיר התנגדו. בתום המבצע העריכו גורמים בצה"ל כי מרבית המנהרות שנחפרו באזור נהרסו בפעולות צה"ל.

 

בישראל אף ציינו כי ישנה נכונות גוברת מצד שלטונות מצרים לפעול בנושא ההברחות בציר פילדלפי ויחד עם הגורמים הבין לאומיים שנרתמו לטיפול בסוגייה - מקווים בישראל כי אכן תהיה פעילות אפקטיבית נגד ההברחות.

 

הערב יתכנסו שרי החוץ של האיחוד האירופי בבריסל ויצהירו על כוונתם לתרום יחידות צבא, ספינות ואמצעים טכנולוגיים למאבק בהברחות הנשק מאיראן לחמאס. שרת החוץ, ציפי לבני, תשתתף אף היא בכינוס ותישא נאום.

 

לבני פעלה רבות לקידום הנושא, ואף חתמה ביום שישי על הסכם שמטרתו מניעת הברחת אמצעי לחימה לרצועת עזה. ההסכם הסדיר את הפעילות של

ארצות הברית, מצרים ומדינות אחרות במאמץ למניעת הברחת אמצעי לחימה לרצועה.

 

עם זאת, גם לאחר הכרזת ישראל על הפסקת אש, הבהירו בחמאס כי הדבר לא ימנע את המשך חימושו של הארגון. "לא ניכנע ללחץ המופעל עלינו, הכוח הרקטי שלנו לא הושפע מהמלחמה", אמר אבו עוביידה, דובר הזרוע הצבאית של חמאס.

 

"תעשו מה שתרצו, אך ייצור הנשק הקדוש הוא משימתנו, ואנחנו יודעים איך להשיג את הנשק. הכנסת נשק לעזה אינה הברחה כלל, המצב הטבעי הוא שנשק ייכנס באופן רשמי, על-ידי כל המדינות הערביות והמוסלמיות, ויתר בני החורין בעולם, כדי לעמוד מול הכיבוש הישראלי ברצועת עזה. ואולם, בזמן שהעולם מתכחש לכך, אנו סבורים שזוהי זכותנו להכניס נשק בדרך שנמצא לנכון", הוסיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפנים מנהרות ברפיח
צילום: AFP
ילד פלסטיני בכניסה למנהרה
צילום: AP
מומלצים