קרן סקיי הצטרפה למתמודדים על ויטה פרי הגליל
קרן ההשקעות בראשות צבי יוכמן, המתמחה ברכישת חברות והבראתן, מצטרפת למתמודדים. במקביל נפגש יעקב צ'סקלה, בעלי פרי-ניר המתמודד אף הוא על הרכישה, עם העובדים. ההערכה: הכרעת הנושים תתקבל תוך שבוע
קרן ההשקעות סקיי (sky) בראשות צבי יוכמן, הצטרפה למתמודדים על רכישת מפעל ויטה פרי הגליל שנקלע לקשיים. ל"ידיעות אחרונות" נודע כי ההצעה של יוכמן כוללת הסדר נושים במסגרתו יקבלו מגדלי הירקות והבנקים מניות תמורת מחיקת חלק מהחובות, ובנוסף תשלום מזומן של חלק נוסף מהחוב ופריסת יתרת החובות. כמו כן מוכנה הקרן לקחת על עצמה את המחויבות לעובדים.
- ידפת מבקש לרכוש את ויטה יחד עם בעלי המפעל
- החקלאים בכנסת: ויטה חייבת לנו 30 מיליון שקל
- בעלי ויטה: "חברה כזו לא יכולה להיעלם"
הצעה זו מצטרפת להצעות שהתקבלו מיעקב צ'סקלה בעלי פרי-ניר, להצעה של בעלי השליטה הנוכחיים בוויטה פרי הגליל, איאן דיוויס ואביב אלגור, שהגישו הצעה בשותפות עם האגודה השותפית-חקלאית "ידפת", והצעה נוספת של צבי ויליגר מבעלי חברת ייבוא המזון ויליפוד.
המעטפות שהוגשו בשבוע שעבר נפתחו השבוע וכעת נבחנות על ידי הכונסים המפעילים של ויטה פרי הגליל, שמונו לבקשת הבנקים הנושים, בנק לאומי ובנק דיסקונט, להם חייבת החברה כ-160 מיליון שקל.
קרן סקיי של יוכמן הוקמה לפני חמש שנים וגייסה מגופים מוסדיים ישראליים כ-120 מיליון דולר. הקרן מתמחה ברכישת חברות והבראתן ועד כה ביצעה השקעות בהיקף של 80 מיליון דולר. מדובר בתשע השקעות ביניהן רכישה ומיזוג של נטויז'ן וברק, נטלי וסקיורלייף, קרגל יצרנית קרטונים, חברת השילוח אביב שיגור ועוד.
ההערכה היא, כי תוך שבוע יכריעו הבנקים הנושים לגבי ההצעה המועדפת עליהם. במקביל, נפגש היום צ'סקלה עם ועד עובדי ויטה פרי הגליל כדי ליידע אותם לגבי תוכניותיו להמשך העסקתם במידה והצעתו תתקבל. המתכונת בה הוגשה הצעתו של צ'סקלה שונה ממתכונתן של ההצעות האחרות: מדובר בהפעלת המפעל עד להבראתו, ולאחר מכן הוצאתו למכירה במכרז בידי הבנקים, כשלצ'סקה תוענק זכות סירוב ראשונה.
הפגנת עובדי ויטה מול הבנקים
צילום: עופר עמרם
מומלצים