הפרקליטות על פרשת "אונס הנער": אין די ראיות
האם ההר יוליד עכבר בפרשת "אונס הנער" מאתר ההכרויות? בדיון שנערך בבית המשפט העליון בעקבות בקשת ynet להתיר לפרסום את שמות החשודים, אמר נציג הפרקליטות: "כרגע אין מספיק ראיות ויכול להיות שלא יוגשו כתבי אישום"
האם המשטרה הלכה רחוק מדי בפרשת "אונס הנער"? באופן נדיר, הצטרפה היום (ה') המדינה לעמדת ההגנה - והתנגדה לפרסום שמות החשודים בפרשת הנער בן ה-13 מתל-אביב שקיים יחסי מין עם גברים. עד כה לא התנגדה לכך הפרקליטות. בדיון שנערך בבית משפט העליון בעקבות בקשת ynet להתיר לפרסום את שמם של החשודים, אמר נציג הפרקליטות, זיו אריאלי, שלא בטוח שיש די ראיות להגיש כתב אישום.
בדיונים קודמים, נלחמו המשטרה והפרקליטות בציפורניים לפרסם את שם החשודים. היום נראו הדברים לגמרי אחרת. בפרקליטות אומרים כעת כי במקרה שהתיק ייסגר, אי אפשר יהיה להחזיר את הגלגל לאחור, "כרגע אין מספיק ראיות ויכול להיות שבעתיד לא יוגשו כתבי אישום. במקרה שהתיק ייסגר, תישארנה תווית לחשודים".
עוד אומרים בפרקליטות ש"קשה להשתחרר בארץ מהרושם של תפיסה מינית כזו או אחרת ואם יפורסמו שמות החשודים, ייגרם להם נזק של ממש". אם תתקבל החלטה להגיש כתב אישום, הפרקליטות הודיעה שתשקול שוב את עמדתה. השופט סלים ג'ובראן העיר במהלך הדיון שצריך לאזן בין זכות הציבור לדעת לבין הפגיעה בחשודים.
עו"ד רינת מודיאני ממשרד ליבליך-מוזר, שייצגה את ynet, טענה: "עמדת המדינה המוצגת כאן לראשונה, הטוענת שלא בטוח אם יוגשו כתבי אישום אינה רלוונטית - משום שהמבחן שאמורים לערוך בנוגע לפומביות הדיון אינו המבחן שעושה הפרקליטות החלטה אם להגיש כתב אישום או לא". בנוסף טענה עו"ד מודיאני כי יש זכות לציבור לדעת על חקירות המשטרה. לדבריה, גם מפסיקות בתי המשפט השלום והמחוזי בתל-אביב בנושא זה עולה כי מדובר בפרשה חמורה, במיוחד לאחר שבית המשפט המחוזי קבע כי קיימת נגד כל החשודים תשתית ראייתית רחבה.
עורכי דינם של החשודים, רויטל סוויד, קובי סודרי ובנצי קבלר, טענו במהלך הדיון, כי כפי שטענה המדינה אין מספיק ראיות, ולכן אם יפורסמו כרגע שמות החשודים, הדבר יפגע פגיעה חמורה ויגרום נזק חמור ללקוחותיהם.
מנגד טענה עורכת הדין מודיאני כי האינטרס הציבורי גובר וכי לציבור יש זכות לדעת על חקירות משטרה. לדבריה גם מהחלטות בתי המשפט השלום והמחוזי בתל-אביב בנושא זה עולה כי מדובר בפרשה חמורה, במיוחד לאחר בית המשפט המחוזי קבע כי קיימת נגד כל החשודים תשתית ראייתית רחבה.
עו"ד חי הבר, המייצג את אחד החשודים, אמר בתום הדיון: "מרשי משוחרר מזה כשבועיים ואף לא שוהה במעצר בית. נראה כי בשלב זה, התרת פרסום שמו לא תשרת שום אינטרס ציבורי, אלא רק תפגע פגיעה אנושה בשמו הטוב".
מה אמרו השופטים על החשודים?
בדיונים קודמים שנערכו בבתי משפט השלום והמחוזי בתל-אביב, נאמר כי אחד החשודים מטפל בילדים באמצעות פינות ליטוף בגני ילדים. בביתו של החשוד, שגם קיים יחסי מין עם הנער, נמצאו תמונות של מבוגרים שמקיימים יחסי מין עם ילדים. לדברי השופט, אחרי פרסום שמו "לא ייגרם לו נזק חמור".
חשוד נוסף הוא אדם שפגש את הנער בפעם הראשונה לפני כשנה וחצי. הנער אמר בחקירתו שיש מקרים שבהם הציג את עצמו כבן 16, אולם במקרה זה הוא אמר לחשוד שגילו 13 וחצי. חשוד אחר ביצע על פי מה שנאמר בדיונים הקודמים, מעשה סדום בנער ועל-פי החשד הוא ידע כי מדובר בנער שטרם מלאו לו 18. השופט בבית משפט השלום אמר בעניינו: "מאז החלטת בית המשפט נגבתה הודאה נוספת מהנער, שלטענתו הציג את עצמו כבן 15. החשוד עצמו עוסק בזנות זכרית בבית משפחתו".
הפרשה המזעזעת נחשפה כשקרובת משפחתו של הנער מצאה מכתב בעילום שם שמוּען לאמו, ובו נכתב לה כי הבן נפגש עם גברים רבים ומקיים איתם יחסי מין. נוכח התוכן המחריד, התעמתה קרובת המשפחה עם הנער. בפרשה נעצרו 13 חשודים - ועד כה פורסמו שמותיהם של שניים מהחשודים שלא עתרו נגד פרסום שמם.