מפעל מעדנות יחזור לתפקוד מלא
הייצור יתחדש בשבועות הקרובים. החברה דיווחה למשרד הבריאות שרק 10% מכל קבוצות מוצרי החברה שנדגמו היו נגועים בחיידק הליסטריה
בשורה לכל מי שהתגעגע לפיצה מקפיצה: חברת מעדנות, שהשביתה את קווי הייצור שלה בעקבות גילוי חיידקי ליסטריה, תשוב לייצר ממוצריה בשבועות הקרובים. זאת, אחרי שדיווחה היום (א') למשרד הבריאות שרק 10% מכל קבוצות מוצרי החברה שנדגמו היו נגועים בחיידק הליסטריה. כל בדיקות המוצרים וסביבת הייצור וחומרי הגלם מהשבוע האחרון, חזרו תקינות.
הבדיקות מעלות כי מקור הזיהום היה בקווי הייצור. לפי מעדנות, מאז הפסקת הייצור במפעל נעשו פעילויות ניקיון נרחבות בכל חלקיו; נלקחו דגימות מכל אולמות הייצור; קווי הייצור; סביבת העבודה (מים ואוויר) ודגימות חומרי גלם. עד ליום חמישי שעבר (12 בפברואר) נערכו במפעל כמה סדרות ייצור פיילוט של בצקים ופיצות. הבדיקות של מוצרים אלו חזרו תקינות.
חברת מעדנות החלה לאסוף את מוצריה ממדפי רשתות השיווק ב-25 בינואר, מחשש שהם נגועים בחיידק מסוג ליסטריה. בין המוצרים שהחברה ומשרד הבריאות ביקשו מהציבור להימנע מצריכתם: פיצות מעדנות; פיצה מקפיצה; פיצה ניסימיקו ומקלוני שום; כל סוגי הבורקס; מלאווח; ג'חנון; בצק פילאס; עלי בלינצ'ס; אמפנדס בשר ומאפה נקניקייה; בצק עלים ומוצרי ניסימיקו.
כאשר התגלה דבר הימצאות החיידק בקו הייצור של מעדנות החברה עידכנה את הציבור וכמעט כל המוצרים החשודים הושמדו על ידי הצרכנים ורשתות המכר.
מהחברה נמסר כי כל הלקוחות שזרקו את המוצרים והתקשרו למוקד יפוצו בהתאם.
"אנו יכולים לומר בבטחה כי איתרנו את מקור התקלה, טיפלנו בניקיון המפעל והכשרתו לייצור מחדש", אמר מנכ"ל מעדנות, יענקל'ה יערי. "בקרוב נחזור לייצור כל המגוון, ונעדכן את לקוחותינו".