מחקר: טיפול בריטלין משפר ציונים בבית הספר
מחקר חדש מגלה כי ילדים הסובלים מ-ADHD שטופלו בריטלין, הגיעו להישגים טובים הרבה יותר בקריאה וחשבון, בהשוואה לילדים אחרים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז שלא טופלו בתרופה
הטיפול בריטלין שוב מוכיח את עצמו: מחקר חדש מגלה כי ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז שטופלו בתרופה הגיעו להישגים גבוהים יותר בבית הספר, חודשים מחבריהם הסובלים מהפרעות קשב וריכוז שלא טופלו בתרופה.
כ-5 עד 10 אחוזים מהילדים בישראל לוקים בהפרעת קשב וריכוז, והישגיהם
טיפול לקוי
למה ריטלין לא עוזר?
ד"ר איתי גל
הילד שלכם מקבל ריטלין אך מצבו ממשיך להידרדר? יש סיכוי גבוה שהמינון שניתן לו נמוך מדי. בכל שנה נתקלים הרופאים המומחים במאות ילדים ומתבגרים שמצבם מחמיר אחרי שקיבלו מינון שלא מתאים למשקלם. אז מהם סימני האזהרה, ואיך יודעים כמה ריטלין לתת?
ריטלין היא התרופה שנחקרה יותר מכל תרופה בעולם. מאות מחקרים על עשרות אלפי ילדים ברחבי העולם הראו כי היא מצליחה למקד את הילד העומד במשימות ומשפרת את הישגיו בחיי היום-יום ובלימודים. תופעות הלוואי שלה נדירות, והשפעתה חולפת מיד עם הפסקת הטיפול.
אלא שכדי להתחיל בטיפול בריטלין, יש צורך באבחון של נוירולוג ילדים, מומחה להתפתחות הילד או פסיכיאטר ילדים. בשל המחסור ברופאים המומחים בתחום, נמשכת ההמתנה לאבחון ולטיפול חודשים ארוכים.
במחקר שנערך ע"י מומחים מאוניברסיטת קליפורניה, נבדקו 594 ילדים שאובחנו כלוקים בהפרעות קשב וריכוז (ADHD) מגיל הגן ועד כיתה ה'. מהמחקר עלה כי 60 אחוז מאלה שטופלו בריטלין או בתרופה אדראל (בעלת מנגנון דומה לריטלין) תפקדו טוב יותר במבחני השוואה בהשוואה ללוקים בהפרעה שלא טופלו תרופתית.
לדברי החוקרים, ממצאי המחקר הראו את החשיבות שבאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז המשפיעה על מיליונים בכל העולם, כולל מבוגרים הלוקים בה אינם מאובחנים ומגיעים להישגים אקדמיים נמוכים יותר בשל כך.
ריטלין. משפר ציונים
צילום: גיל נחושתן
מומלצים