שתף קטע נבחר

 

תוכנית: האמריקנים ישתלטו על הגרעין בפקיסטן

מקור במודיעין האמריקני גילה לרשת "פוקס" כי ארה"ב נערכת להשתלטות על מאגרי הגרעין בפקיסטן, במקרה שהמדינה תיפול לידי הטליבאן או ארגון מוסלמי קיצוני אחר

ארצות הברית הכינה תוכנית מפורטת להשתלט על מאגר ראשי החץ הגרעיניים הניידים, למקרה שפקיסטן תיפול לידי הטליבאן, אל-קאעידה, או ארגון מוסלמי קיצוני אחר. כך אמר הלילה (יום ב') מקור במודיעין האמריקני לרשת "פוקס". לדבריו, מבצע ההשתלטות על הגרעין הפקיסטני הוטל על יחידת קומנדו סודית שבסיסה בפורט בראג שבמדינת צפון קרוליינה.

 

היחידה המיוחדת מורכבת מאנשי קומנדו של כוח דלתא של הצבא, קומנדו ימי

וכוח מודיעין מיוחד המוכר ככוח משימה "אורנג'". היחידה הזו היתה אחראית לחיסולו בעיראק של מנהיג אל-קאעידה במזרח התיכון, אבו מוסאב זרקאווי. היחידה פועלת בימים אלה בגבול פקיסטן-אפגניסטן במצוד אחר טרוריסטים, אבל התפקיד השני שהוטל עליה הוא להשתלט על מאגרי הנשק הגרעיני.

 

המקור סיפר כי המשימה הזו קיבלה משנה חשיבות בחודשים האחרונים, כשהתברר שהטליבאן השתלט על שטחים בקרבת הבירה איסלמבאד והמשטר הדמוקרטי בפקיסטן נראה שברירי מתמיד.

 

לאחרונה זומנו נשיאי פקיסטן ואפגניסטן לוושינגטון כדי לקדם תוכנית פעולה משותפת למלחמה בטרור, אבל בפנטגון לא מביעים אמון רב בשני הנשיאים ודאגו להכין תוכנית פעולה אמריקנית, בעוד הנשיא ברק אובמה מרגיע את הציבור האמריקני שאתרי הגרעין בפקיסטן מוגנים.

 

מדבריו של המקור לא ברור אם מדובר בתוכנית קונקרטית, אולם הקומנדו האמריקני הכין עצמו ליום שבו הנשיא אובמה יורה להם לצאת לפעולה, שעיקרה השתלטות של יחידות קטנות על אתרי הגרעין,

ניטרול הנשק הגרעיני והעברתו למקומות מוגנים. אחד התרחישים המדאיגים הוא שגורמים בתוך הצבא ושירותי המודיעין של פקיסטן יעברו להילחם לצד הקיצונים האיסלאמים ותידרש פעולה מהירה לחילוץ המאגר הגרעיני.

 

לפי הדיווח ברשת "פוקס", ארה"ב עוקבת אחר מקום האחסון של ראשי החץ הגרעיניים באמצעות צילומי לוויין, בעוד שמומחים אמריקנים על הקרקע מייעצים לפקיסטנים כיצד לשמור על מאגר הנשק הגרעיני. אולם, לפני כשבועיים הודו בכירים אמריקנים כי ארה"ב לא יודעת היכן נמצאים כל מתקניה הגרעיניים של פקיסטן ומודאגת מאוד מהתפשטות השפעת הטליבאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חייל בפקיסטן. הגרעין בטוח?
צילום: AP
מומלצים