צ' קוריאה: נשתמש בגרעין להתקפה חסרת רחמים
"כוח ההרתעה הגרעיני שלנו יהיה אמצעי הגנתי חזק, וכן אמצעי למתקפה חסרת-רחמים, שינחית מכה קשה לאלה הפוגעים בכבודנו", נכתב במאמר מערכת שהתפרסם היום בשופר השלטון בפיונגיאנג. זו הפעם הראשונה שצפון קוריאה מתייחסת לנשק הגרעיני שברשותה כאמצעי "התקפי"
הסלמה באזהרות מפיונגיאנג: צפון קוריאה הודיעה היום (ג') כי תשתמש בנשק הגרעיני שברשותה ב"התקפה חסרת-רחמים" אם מדינות זרות יתגרו בה. זוהי ההתבטאות האחרונה בשורה של אמירות לוחמניות שכפי הנראה נועדו למנוע מהקהילה הבינלאומית להעניש את פיונגיאנג על הניסוי הגרעיני שביצעה לאחרונה, שעורר בעולם זעם ומחאה.
במאמר מערכת שהתפרסם היום בעיתון הממשלתי "מינג'ו ג'וסון",
העלתה פיונגיאנג את רף האיומים. "כוח ההרתעה הגרעיני שלנו יהיה אמצעי הגנתי חזק, וכן אמצעי למתקפה חסרת-רחמים, כדי להנחית מכה קשה לאלה הפוגעים ולו במעט בכבודנו ובריבונותנו", נכתב במאמר, שהתפרסם גם בסוכנות הידיעות המרכזית של צפון קוריאה.
זו הפעם הרשונה שצפון קוריאה מתייחסת לארסנל הגרעיני שברשותה כאמצעי "התקפי". עד היום, טענה פיונגיאנג כי תוכנית הנשק הגרעיני שהיא מנהלת נועדה לצרכי הגנה עצמית והרתעה מפני מה שהיא מכנה "ניסיונות הפלישה של ארצות הברית".
הרקע להתבטאות הלוחמנית הוא המאמצים של ארה"ב ודרום קוריאה להשיג במועצת הביטחון של האו"ם החלטה נוספת נגד צפון קוריאה, שתעניש את המדינה הקומוניסטית המבודדת על הניסוי הגרעיני שביצעה באמצעות סנקציות חמורות. מאז שממשלה פרו-אמריקנית חדשה נכנסה לתפקידה בסיאול, חלה הרעה משמעותית ביחסים בין שתי הקוריאות; שיחות הפיוס הושעו ומיזמים משותפים הוקפאו, מלבד הפארק התעשייתי בקייסונג, שלאחרונה הפעילות בו נחלשה.
גם ביחסים בין פיונגיאנג לוושינגטון חלה הסלמה במתיחות - בעיקר בעקבות מעצרן והרשעתן של שתי העיתונאיות האמריקניות לורה לינג ויונה לי. השתיים הורשעו אתמול בפיונגיאנג ב"פשע חמור" נגד האומה, ובחצייה בלתי חוקית של
הגבול לתוך המדינה - ונגזרו עליהן 12 שנות מאסר ועבודות פרך במחנה עבודה.
היום קראו בני משפחותיהן של העיתונאיות לשלטונות הצפון קוריאניים להפגין חמלה, ואילו דובר מטעמו של נשיא ארה"ב ברק אובמה טען כי השתיים חפות מפשע ודרש את שחרורן. פרשנים טוענים כי פיונגיאנג משתמשת בשתי העיתונאיות כקלפי מיקוח במגעים עם וושינגטון.