הסכמה באו"ם על עוד סנקציות נגד צפון קוריאה
דיפלומט עלום שם בניו-יורק מסר כי שבע מדינות - יפן, דרום קוריאה וחמש החברות הקבועות במועצת הביטחון - הסכימו על נוסח הצעת החלטה שתרחיב את הסנקציות נגד צפון קוריאה. ההצעה תידון הערב במועצה, אך הצבעה צפויה רק ביום שישי
חמש החברות הקבועות במועצת הביטחון של האו"ם, יפן ודרום קוריאה הסכימו על נוסח הצעת החלטה שתרחיב את הסנקצות נגד צפון קוריאה בגין הניסויים האחרונים שערכה בתחום הנשק הגרעיני והטילים הבליסטיים - כך מסר הערב (יום ד') דיפלומט באו"ם. מדובר בהצעה מרוככת להרחבת הסנקציות, שלא הוכיחו עד עתה את יעילותן.
לפי ההצעה, שתידון הערב במועצת הביטחון בכינוס דחוף, יוטלו סנקציות נוספות על עסקאות עם צפון קוריאה ויותרו חיפושים על ספינות צפון קוריאנית החשודות בהפרת האיסור על נשיאת אמצעי לחימה וחומרים גרעיניים. לדברי הדיפלומט, שלא זוהה בשמו, ההצבעה בנושא צפויה רק מחרתיים.
מטיוטת ההצעה, שהופצה בין חברות המועצה, עולה כי המדינות החבות באו"ם ייקראו, אך לא יידרשו, לערוך חיפוש במטענים צפון קוריאנים חשודים ולצמצם את הקשרים הפיננסיים עם פיונגיאנג. ההצעה קוראת גם לאסור אספקת דלק לכלי שיט ומטוסים צפון קוריאנים שיישאו מטענים עם חומרים המפרים החלטות קודמות נגד צפון קוריאה.
ארצות-הברית ויפן לחצו לאימוץ סנקציות נוקשות כדי להעניש את צפון קוריאה על הניסוי הגרעיני שערכה בחודש שעבר, ואולם סין ורוסיה קראו להיזהר מפני התגרות מסוכנת כלפי המשטר הקומוניסטי בפיונגיאנג.
על רקע המתיחות הגואה בין צפון קוריאה למערב הבהיר הלילה השליח האמריקני לשיחות הגרעין עם פיונגיאנג, כי לוושינגטון אין תוכניות להפיל את הממשלה הצפון קוריאנית או לפלוש לשטח המדינה. עם זאת הוא אותת כי הממשל בוחן "תגובות חדשות".
"צפון קוריאה נערכת לעוד שיגור"
בנאום שנשא הלילה בניו יורק, אמר השליח, סטיבן בוזוורת, כי ניסויי הטילים האחרונים של פיונגיאנג וכן הניסוי הגרעיני שביצעה הם פרובוקטיביים ומערערים את ביטחונה של המדינה. לדבריו, מעשיה של המדינה הקומוניסטית המבודדת "דורשים שנשקול גם תגובות חדשות - בכלל זה אפשרויות הרתעה מורחבות. אין לנו כל כוונה לפלוש לצפון קוריאה או לשנות את המשטר שם בכוח".
אתמול איימה צפון קוריאה לראשונה לעשות שימוש התקפי בנשק הגרעיני שברשותה. במאמר מערכת שהתפרסם בעיתון ממשלתי במדינה הקומוניסטית נכתב "כוח ההרתעה הגרעיני שלנו יהיה אמצעי הגנתי חזק, וכן אמצעי למתקפה חסרת-רחמים, כדי להנחית מכה קשה לאלה הפוגעים ולו במעט בכבודנו ובריבונותנו".
בתגובה להתבטאות הלוחמנית מפיונגיאנג, החריף גם שר
ההגנה האמריקני רוברט גייטס את הטון, ואותת כי אם צפון קוריאה תאיים בטילים על ארה"ב, וושינגטון לא תשב בחיבוק ידיים. "אמצעי יירוט הטילים שברשות הצבא האמריקני "מספקים בהחלט את ההגנה מאיום צפון קוריאני למשך מספר שנים", אמר השר, שעד לאחרונה אותת כי וושינגטון לא מחפשת אפשרויות אחרות לטיפול בצפון קוריאה מלבד הערוץ הדיפלומטי.
בתוך כך, סוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס דיווחה הבוקר, מפי גורם צבאי רוסי, כי למוסקבה יש מידע על כוונותיה של צפון קוריאה לשגר טיל בליסטי - אך אין לה מידע מדויק על מועד השיגור. על פי הדיווח, מוסקבה יודעת את סוג הטיל שעתיד להיות משוגר וגם את מאפייניו, אך לא את התזמון לשיגור.