חיים רמון נפרד: מצטער על פרשת הנשיקה
במסיבת העיתונאים בה נפרד מהכנסת, התייחס ח"כ חיים רמון לפרשת הנשיקה, שבה הורשע: "מבחינה ציבורית זאת הייתה טעות אישית שאסור היה לי לעשות אותה ואני מצטער עליה מאוד". בהיבט הפוליטי ציין כי "קדימה זה אחד הדברים החשובים שעשיתי", והצטער שלא התמודד ב-96' מול אהוד ברק
26 שנים בכנסת באו לקיצן: חבר הכנסת חיים רמון (קדימה) נפרד היום (ב') מהכנסת ומודה בשתי טעויות שעשה: הטעות הפוליטית - שלא התמודד ב-96' מול ברק, והטעות האישית - פרשת הנשיקה.
"הטעות הפוליטית שעשיתי, אני חושב שאחרי הבחירות ב-96' שלא התמודדתי מול ברק, לא הייתי מנצח אבל הייתי זוכה בהישג גדול, והייתי מגיע ל-45% לפחות ומשם אני חושב שההיסטוריה היתה משתנה. לא הייתי מחויב מספיק והייתי צריך או להתמודד מול ברק או לפרוש. הטעות האישית ודאי, זאת פרשת הנשיקה אין ספק זאת היתה טעות".
רמון ציין כי "בניגוד למה שנאמר על-ידי היועץ המשפטי, בהזדמנות הראשונה שניתנה לי בחקירת המשטרה - אני התנצלתי, אני ביקשתי סליחה ואני לא רוצה להיכנס לעניין הזה, אבל פשוט כדי להעמיד דברים על מכיוון שזה מופיע בחקירת המשטרה אז כל מי שרוצה יכול לעיין, אבל זאת היתה ודאי מעשה מבחינה ציבורית אני מדגיש, לא היה בה שמץ של עניין פלילי, אבל מבחינה ציבורית זאת היתה טעות אישית שאסור היה לי לעשות אותה ואני מצטער עליה מאוד".
פרשת הנשיקה פרצה במלוא עוזה באוגוסט 2006, אז החליט היועץ המשפטי לממשלה להגיש נגד רמון כתב אישום בחשד שביצע מעשה מגונה ללא הסכמה בקצינה המשרתת בלשכת ראש הממשלה. הקצינה טענה אז כי השר נישק אותה בפיה לאחר שהצטלמה עמו. רמון טען כי הנשיקה הייתה מרצון וכי ממילא אינה מצדיקה פתיחת הליך פלילי. זמן קצר לאחר מכן התפטר רמון מהממשלה ומשפטו החל.
ב-31 בינואר 2007 הורשע רמון, אך בית המשפט קבע כי אין בעבירה קלון. מאוחר יותר נחשף כי בתיק בוצעו האזנות סתר, ורמון ביקש לבטל את האישום, אך בקשתו נדחתה. ב-29 במרץ 2007 גזר בית המשפט את דינו של רמון, החליט להותיר את ההרשעה על כנה, והטיל על רמון עונש של 120 שעות שירות לתועלת הציבור, ופיצוי בסך 15 אלף שקלים למתלוננת.
בעקבות האזנות הסתר הוקמה ועדת חקירה פרלמנטרית שהמליצה להגביל את האזנות הסתר, ולהקים מנגנוני פיקוח ובקרה של מערכת המשפט על מבצעי ההאזנות. השופט שבדק את טענות סנגוריו של רמון על הסתרת חומר מהאזנות הסתר שביצעה המשטרה בתיק החקירה נגדו, קבע ביולי 2007 כי "אכן היו תקלות וכשלים בטיפול המשטרה והפרקליטות, אך לא נמצא יסוד לטענת רמון בדבר הסתרה מכוונת של חומרי חקירה".
אומרת תודה. ציפי לבני עם חיים רמון (צילום: גיל יוחנן)
רמון לא עזב את החיים הציבוריים, והוא ישמש כיושב ראש מועצת קדימה. "קיבלתי החלטה אישית אחרי התלבטות לא פשוטה", אמר. "אני לוקח פסק זמן, שלא ברור כמה זמן זה יימשך. אמשיך בפעילות פוליטית מחוץ לכנסת. קדימה זה אחד הדברים החשובים שעשיתי. אני מסתכל אחורה בלא מעט סיפוק. אי-אפשר שלא לעשות טעויות, אני לא מלאך. אעשה כמיטב יכולתי שקדימה תחזור לשלטון. קדימה שורדת, ואחרים נראים כאילו שהם מתפרקים. מותו של הליכוד בסימן שאלה גדול יותר מזה של קדימה".
רמון התייחס לנאומו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ואמר כי "אם ביבי יעשה מעשה שרון, לא רק ידבר, מעשה כזה יביא לפירוק הממשלה הנוכחית. ביבי אמר את שאמר, זו אמירה חשובה, אך יש עוד דרך ארוכה שהוא יאמין במה שאמר. מה שחשוב לי, זה לתמוך במה שטוב למדינה. אם יעשה זאת, אהיה איפה שהייתי עם שרון".
הוא התייחס גם לדיווחים בנוגע למעבר אפשרי של שאול מופז לליכוד, ואמר כי "דיברתי ברביעי עם מופז, ואין לו שום כהונה לעזוב את קדימה. הוא חלק ממנה ורוצה להנהיג".
מוקדם יותר היום נפרד רמון מחבריו לסיעת קדימה, במהלך ישיבת הסיעה. "מצאתי בך אדם שתמיד ידע לבוא ולחלוק מתבונתו, ולשים על השולחן את מה שצריך לעשות", אמרה יושבת ראש קדימה, ציפי לבני, והוסיפה: המפלגה חבה לך תודה. הסכמת לשמש כיו"ר מועצת קדימה, וכך תמשיך לתרום לקדימה, ולקבע את הדרך של המפלגה בציבור".
רמון הנרגש אמר כי הוא מתנצל שלא ניענה לבקשות להשאר. "הרגשתי שאני צריך פסק זמן מהחיים הפרלמנטריים", הסביר. "קדימה תהיה מפלגת שלטון בדרך המלך", הוסיף רמון. "היא אלטרנטיבה, ובמוקדם מאשר מאוחר נהיה מפלגת שלטון. מי שלא יודע להיות אופוזיציה לא יידע להיות בשלטון".