ועדה תבדוק: למה התפטר נשיא אוניברסיטת ת"א
הוועדה תבדוק את התנהלות הוועד המנהל של האוניברסיטה, שכפי שפורסם לראשונה ב-ynet - אילץ את פרופ' צבי גליל להתפטר מתפקידו. הנשיא המתפטר אמר לסנאט: "לא מתכוון להביע בפניכם או בכל מקום אחר חרטה כלשהי"
"אני לא מתכוון להביע בפניכם או בכל מקום אחר חרטה כלשהי. אבל אני יכול להביע בפניכם את צערי. אני מצטער שאוניברסיטת תל-אביב היקרה לליבי, נקלעה למשבר". כך אמר אמש (יום ד') פרופ' צבי גליל, נשיאהּ המתפטר של אוניברסיטת ת"א, בנאום בפני הסנאט, שתוכנו הגיע לידי ynet. הגוף המורכב מ-491 חברי סגל בכיר הורה בישיבה להקים ועדת בדיקה לנסיבות התפטרותו של גליל.
לפני כשבועיים, באופן פתאומי ובתום שנתיים בלבד בתפקיד, הודיע פרופ' גליל כי הוא עוזב את תפקידו כנשיא האוניברסיטה, בטרם סיום
הקדנציה. ב-ynet נחשף לראשונה, כי למעשה אולץ פרופ' גליל לעזוב על-ידי הוועד המנהל של האוניברסיטה. תחילה הוא ניסה להתנגד למהלך, אולם הובהר לו כי עומד בפניו אולטימטום ואם לא יתפטר, הרי שיפוטר. כמו-כן הצביעו חברי הוועד בישיבתם לפני שבועיים, פה אחד, כי יש להדיחו.
לפני כמה ימים חתמו 275 מחברי הסגל באוניברסיטה על מכתב תמיכה בפרופ' גליל, בו כתבו לו - "פרישתך מצערת". אמש נרשם תקדים נוסף, כשחברי הסנאט באוניברסיטה הצביעו בניסיון להדיח את חברי הוועד המנהל הנמנים עם הסגל ואשר הביאו לפיטוריו של פרופ' גליל. אולם, בזכות שלושה קולות, 70 מול 67, ניצלו בסופו של דבר חברי הוועד.
הנאום של גליל: מסיים ברגשות מעורבים
בנאומו של פרופ' גליל לא הובאו פרטים חדשים על הנסיבות שהובילו להדחתו, אך הוא אמר: "אני מסיים את תפקידי ברגשות מעורבים". לדבריו, "לא חששתי מהקשיים הכלכליים. עבודה רבה לא הרתיעה אותי. מורכבות התפקיד לא הפחידה אותי ולא נבהלתי מהכורח לנהל מאבקים".
מודעת התמיכה בפרופ' גליל
מי שעוד נשאה דברים, היא ד"ר ליאורה מרידור, יו"ר הוועד המנהל, שדיברה בישיבת הסנאט על החשיבות שהיא רואה בחופש האקדמי. היא ציינה שהוועד המנהל הגיע לסיכום עם פרופ' גליל,
על פיו הם לא ידברו על מה שהביא להפסקת עבודתו: "אני אגיד מה שאני אוכל להגיד, סיכמנו על הודעה משותפת ועל כך שלא נדבר שום דבר. זה מה שאני יכולה להגיד לכם בשלב הזה. חשוב יותר להסתכל קדימה". לגבי יחסי הכוחות בין נציגי הציבור לבין נציגי הסגל בוועד, המנהל היא אמרה "הוועד המנהל אינו מנהל את האוניברסיטה אלא רק מתווה דרך"
הסנאט הוא הגוף האקדמי העליון של האוניברסיטה וכולל את כל הפרופסורים הבכירים. בשבוע הבא יתכנס הסנאט שוב לדיון שלא מן המנין, כדי לדון בשאלת מינוי נשיא חדש לאוניברסיטה.