נשיא איראן: להפגין חמלה מוסלמית כלפי העצורים
הקריאות מבית ומחוץ לשחרר את פעילי האופוזיציה שנעצרו אחרי הבחירות עשו את שלהן. מחמוד אחמדי-נג'אד פנה לראש הרשות השופטת וביקש לשחרר את העצורים בתוך עשרה ימים: "הם לא ידעו מה הם עושים. שחרורם יישמח את משפחותיהם"
אחמדי-נג'אד שיגר מכתב בנושא לראש מערכת המשפט, האייתוללה מחמוד האשמי שאהרודי, ובו ציין כי "לאור הזמן שחלף מאז שהם נעצרו, אנחנו מצפים שעניינם של כל הנאשמים ייבדק במהרה".
לדבריו, מדובר באזרחים "שנקלעו למצב הזה מבלי שהיו מודעים לכך. יש להורות על שחרורם כדי לשמח את משפחותיהם לקראת יום הולדתו של המהדי", הוסיף הנשיא בהתייחס לחג דתי שיצויין באיראן בעוד עשרה ימים.
על אף הנימה הפייסנית, לא היסס אחמדי-נג'אד לתקוף במרומז את מנהיגי המחנה הרפורמיסטי שהובילו את המחאה. הוא האשים "קבוצות פוליטיות פנימיות" שהתסיסו את המפגינים וציין כי תנועת המחאה קיבלה "תמיכה בדמות תעמולה של האויבים הזרים".
התייחסותו של אחמדי-נג'אד למצב העצורים באה בעקבות ביקורת ציבורית הולכת וגוברת באיראן בימים האחרונים באשר למצב פעילי האופוזיציה ותנאי כליאתם. בנוסף, פורסמו בכלי תקשורת לא רשמיים דווחים על עצורים שמתו בבתי הכלא מפצעיהם ועברו עינויים, ובהם בנו של יועצו הבכיר של המועמד לנשיאות, מוחסיין רזאי.
המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, התערב אף הוא היום בנושא והורה לסגור את מתקן המעצר קהריזאק, שבו מוחזקים על-פי הערכות 140 רפורמיסטים. חבר הפרלמנט קאזם ג'לאלי אמר לסוכנות הידיעות
הרשמית למחצה "מהר" כי ההחלטה לסגור את המתקן נובעת מכך שלא שמר כראוי על "זכויות העצורים". אתרים רפורמיסטים דיווחו כי חלק מעצורי המהומות הוחזקו במקום. רבים מהאסירים הפוליטים ברפובליקה האיסלאמית מוחזקים בכלא אחר בטהרן, "אווין".
בתוך כך, חבר ועדת המשפט בפרלמנט האיראני, פרהאד תג'ארי, אמר מוקדם יותר כי מניין ההרוגים במהומות נאמד בכ-30 בני אדם. אולם דיווחים לא-רשמיים העלו כי באירועים נהרגו כמאה איש.