פנייה לאירופה: קראו לפיקוח על הגרעין הישראלי
מזכ"ל הליגה הערבית, עמרו מוסא, קרא למדינות אירופה לתמוך בהצעה הקוראת להכריח את ישראל לפתוח את תוכניתה הגרעינית לפיקוח בינלאומי. ההצעה תעלה להצבעה בחודש הבא בעצרת הכללית של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית
הליגה הערבית פנתה לשבדיה - הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי - בבקשה שמדינות אירופה יצטרפו להצעת החלטה הקוראת להכריח את ישראל לפתוח את תוכנית הגרעין שלה לפיקוח - כך עולה ממסמכים שהגיעו לסוכנות AP. ההצעה צפויה לעלות להצבעה במהלך העצרת הכללית של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית בווינה בחודש הבא.
במכתב שהעביר מזכ"ל הליגה הערבית עמרו מוסא, לשר החוץ השבדי קרל בילדט, מתבקשות מדינות האיחוד האירופי לתמוך בהצעה ששמה "יכולותיה הגרעיניות של ישראל". דיפלומטים אירופים וגורמים בווינה מסרו כי מכתבים ברוח דומה נשלחו ל-26 שרי החוץ האירופים.
הצעת ההחלטה הערבית היא נגד העמימות הגרעינית של ישראל עולה מדי שנה בעצרת הכללית של סוכנות הגרעין. עד-כה דחו מדי שנה 150 נציגי מדינות העולם בסוכנות את ההצעה. בשנה שעברה נדחתה ההצעה ברוב דחוק, זאת לאור התמיכה ההולכת וגוברת של מדינות מתפתחות לעמדה הערבית.
"אנו מקווים שארצך תתמוך בהצעת ההחלטה של 22 מדינות ערב. לצערי, שבדיה היתה בין המדינות שהצביעו נגד ההצעה בשנה שעברה", כתב מוסא לבילדט. עם זאת, ציין מזכ"ל הליגה הערבית כי מדינות ערב מקבלות בברכה את "ההתפתחויות האחרונות הקוראות ליצירת עולם חופשי מנשק גרעיני". מוסא רמז בדבריו לנאומו של נשיא ארה"ב לפני כארבעה חודשים בו קרא לצמצם את מלאי הנשק הגרעיני בעולם.
דובר משרד החוץ בסטוקהולם מסר כי טרם התקבלה החלטה בנושא וכי שבדיה תענה בשם אירופה למכתבו של מזכ"ל הליגה הערבית.
העצרת הכללית של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית תיפתח בווינה ב-14 בספטמבר ותימשך כשבוע.
ארה"ב אינה צפויה לתמוך בהצעה הערבית והדבר יותיר לאיראן את הבמה כדי לבקר את תמיכת וושינגטון בעמימות הישראלית, בעוד היא תוקפנית כלפי תוכניתה הגרעינית של טהרן, שהיא "תוכנית אזרחית". לאור הפער ההולך וקטן בשנים האחרונות בין תומכי ומתנגדי ההצעה, לעמדתם של 27 מדינות האיחוד האירופי צפויה להיות שנה משמעות גדולה במיוחד.