טאלקה דאל: עשיר ומתובל
דאל, תבשיל סמיך של עדשים שנמצא באמצע הדרך בין מרק לנזיד, הוא מרכיב חשוב בכל ארוחה הודית. רינה פושקרנה מדגימה הכנת דאל עשיר של עדשים אדומות והרבה תבלינים
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
טאלקה דאל
המרכיבים:
1 כוס עדשים אדומות שטופות ומסוננות
3 כוסות מים
1 כפית כורכום
2 כפיות ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות (ז'וליאן)
2 כפות שמן
1/2 כפית גרגרי חרדל שחור
1 כפית שום קצוץ
1 כף עלי קארי
1 בצל, חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל ירוק חריך, פרוס לרצועות (אפשר פחות אם לא אוהבים חריף)
1 עגבנייה קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית גראם מסאלה
1/2 כפית אבקת מנגו (לחילופין ניתן להשתמש במיץ לימון)
1 כף כוסברה טריי קצוצה
אופן ההכנה:
- מניחים את העדשים בסיר ויוצקים עליהם את המים. מוסיפים 1/2 מכמות הכורכום וכפית אחת של רצועות ג'ינג'ר ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים את העדשים במשך כ-10 דקות.
- בינתיים, מחממים 2 כפות שמן במחבת רחבה. מוסיפים למחבת את גרגרי החרדל השחור ומטגנים אותם עד שנשמעים קולות פיצוח והגרגרים מתחילים לקפוץ במחבת.
- מוסיפים למחבת את השום ואת הג'ינג'ר שנותר ומטגנים מספר שניות תוך ערבוב. מוסיפים את עלי הקארי ומערבבים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה קלה
- מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ואת פרוסות הפלפלים החריפים ומבשלים כדקה שתיים תוך ערבוב.
- מוסיפים מלח, פפריקה, כמון, הכורכום שנותר, גראם מסאלה ואבקת המנגו (או מיץ הלימון). מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מבשלים כדקה נוספת ויוצקים את תכולת המחבת לסיר עם העדשים המבושלות. מפזרים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומגישים.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: יהונתן צור
מומלצים