שתף קטע נבחר

 

פוטין: מברך על החלטת ארה"ב, מחכה לעוד

אחרי הוויתור על הטילים, ראש הממשלה הרוסי הביע תקווה שהאמריקנים יקחו "החלטות אמיצות נוספות" - כגון תמיכה בצירוף רוסיה לארגון הסחר העולמי

ראש ממשלת רוסיה, ולדימיר פוטין, אמר היום (ו') כי החלטת ארצות הברית לגנוז את תוכנית ההגנה מטילים באירופה היא החלטה חיוביות. בשיחה עם משקיעים באתר הנופש סוצ'י שעל חופי הים השחור, אמר פוטין כי כעת הוא מצפה מארצות הברית לתמוך בניסיונן של רוסיה, בלארוס וקזחסטן להצטרף לארגון הסחר העולמי.

 

"אני מצפה שאחרי ההחלטה הנכונה והאמיצה הזו, יבואו החלטות נוספות, כמו הסרה מלאה של ההגבלות על שינוע טכנולוגיה מתקדמת לרוסיה,

 ופעילות למען הרחבת החברות בארגון הסחר העולמי, כך שתכלול גם את רוסיה, קזחסטן ובלארוס", אמר פוטין.

 

מקור בכיר במשרד ההגנה הרוסי אמר כי כעת רוסיה בוחנת אפשרות שלא להציב מערכות אסקנדר באזור קלינינגרד. בעבר הצהיר נשיא רוסיה, דמיטרי מדבדב, כי הצבת מערכות "אקסנדר" באזור קלינינגרד יכולה להיות אחת התגובות של רוסיה למקרה של הצבת מערכות אמריקניות נגד טילים ליד גבולות רוסיה.

 

מדבדב בירך גם הוא על החלטת אובמה לזנוח את תוכנית הממשל האמריקני הקודם להציב מערכת הגנה מפני טילים על אדמת אירופה. גם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, ומזכ"ל נאט"ו, אנדרס פוג רסמוסן, אמרו אמש כי מדובר בצעד חיובי.

 

התוכנית להציב מערכת להגנה מפני טילים במזרח אירופה קודמה על-ידי הממשל האמריקני הקודם, במטרה להגן על אירופה וארה"ב מפני מתקפת טילים מצד מדינות "סוררות" כגון איראן וצפון קוריאה. אולם רוסיה ראתה בתוכנית כאיום על ביטחונה הלאומי, ובמיוחד על כושר ההרתעה שלה.

 

"אנחנו מעריכים את הגישה האחראית של נשיא ארצות הברית ביחס ליישום ההסכמים בין שתי המדינות", אמר מדבדב במסיבת עיתונאים ששודרה ברשתות הטלוויזיה ברוסיה. "אני מוכן להמשיך בדיאלוג", הוסיף נשיא רוסיה וציין כי בכוונתו לדון בנושא מערכת הטילים עם אובמה במהלך פגישתם המתוכננת בכינוס העצרת הכללית של האו"ם בשבוע הבא.

 

בתוך כך, קרא בצהריים מזכ"ל נאט"ו, אנדרס פוג רסמוסן, לכינון שותפות אסטרטגית חדשה בין הברית הצפון-אטלנטית לרוסיה. זאת, בעקבות החלוטת ארה"ב לבטל את תוכנית הטילים במזרח אירופה. רסמוסן, שדיבר בבריסל, קרא ל"הערכה משותפת" של האתגרים הבינלאומיים וציין כי על נאט"ו רוסיה לפעול במשותף בסוגיית טילי היירוט.

    

"אנו מעוניינים שרוסיה ונאט"ו יסכימו לבצע הערכה משותפת של אתגרי הביטחון במאה ה-21, שתהווה בסיס איתן להמשך שיתוף הפעולה ביניהן. הקמת מועצה משותפת לרוסיה ונאט"ו תספק פורום לדיאלוג רציני", אמר רסמוסן. שגריר רוסיה לנאט"ו, דמיטרי רוגוזין, בירך על דבריו של רסמוסן ואמר כי דבריו "חיוביים וקונסטרוקטיביים מאוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרוצה. פוטין
צילום: AP
שותפות אסטרטגית. רסמוסן
צילום: AP
מומלצים