שתף קטע נבחר

 

האו"ם דחה בחצי שנה את תגובתו לדו"ח גולדסטון

מועצת זכויות האדם החליטה לא לנקוט בשלב זה בשום פעולה בעקבות הדו"ח שהאשים את ישראל בפשעי מלחמה, עד לישיבה הבאה של המועצה במרס. את הדחייה ביקשה פקיסטן בלחץ ארה"ב, "כדי לאפשר לבחון את הדו"ח באופן מקיף"

ישראל יכולה לנשום לרווחה - לעת עתה. מועצת זכויות האדם של האו"ם החליטה בצהריים (יום ו') לא לנקוט בשלב זה בשום פעולה בכל הנוגע למסקנות דו"ח ועדת גולדסטון, שבדק את התנהלות ישראל והפלסטינים במהלך מבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה ומצא כי ישראל ביצעה פשעי מלחמה.

 

המועצה, שבה חברות 47 מדינות, הייתה אמורה להצביע בישיבתה היום בז'נבה על הצעת החלטה מטעם המדינות הערביות, המוסלמיות והאפריקניות,

שקראה לגנות את ישראל בעקבות הדו"ח, ולהעביר את הטיפול בו למועצת הביטחון. אולם ברגע האחרון העבירה הנציגה הבכירה של מדינות אלה, פקיסטן, בקשה לדחות את ההחלטה לישיבתה הבאה של המועצה, במרס 2010, "כדי לפנות זמן נוסף שבו ניתן יהיה לקיים הערכה מקיפה של ממצאי הדו"ח".

 

לדברי מקור דיפלומטי, המהלך הוא תוצאה של לחץ אמריקני אינטנסיבי, שהבהירה למדינות ערב שפעולה תקיפה בעקבות הדו"ח בעת הנוכחית תחבל במאמצים לחדש את תהליך השלום. "ההחלטה לוותר על ההצבעה התקבלה בעקבות לחץ אמריקני עצום", אמר המקור.

 

עדות נוספת ללחץ האמריקני פורסמה מוקדם יותר: ב"אל-ג'זירה" דווח כי מזכירת המדינה הילרי קלינטון הפעילה בימים האחרונים מכבש לחצים על הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, שלא לתמוך בדו"ח בוועדה, בטענה שתמיכה שכזו תעמיק את הפערים בין הצדדים שצומצמו באחרונה. על פי הדיווח, היא התקשרה אליו פעמיים.

 

לפי "אל-ג'זירה", גם ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד, לחץ באחרונה על אבו מאזן למשוך את הסכמתה של הרשות לאימוץ הדו"ח. על פי אותם מקורות, פיאד הסביר עמדה זו במצב הכלכלי ברשות ובחשש שהדבר יפגע בהפעלתה של חברת תקשורת סלולרית פלסטינית חדשה. באחרונה דווח כי ישראל התנתה את הפעלת החברה השנייה בכך שהרשות הפלסטינית תתנער מתמיכה בדו"ח גולדסטון.

 

פיאד גם הסביר שארצות-הברית וישראל ינצלו את ההסכמה הפלסטינית לאימוץ הדו"ח על מנת לחזור בהן מהבטחותיהן לפעול ליישוב הסכסוך. הוא אמר כי ההסכמה הפלסטינית לדו"ח תהיה טעות משום שהם אינם יכולים לעמוד בחזית אחת מול ישראל וארה"ב.

 

בהכנת הידיעה השתתף רועי קייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הריסות בג'בליה, "עופרת יצוקה"
צילום: רויטרס
קלינטון. התקשרה לאבו מאזן פעמיים
צילום: רויטרס
פיאד. למען החברה הסלולרית
צילום: AP
מומלצים