הואשמו יבואני הסמים: לזרוע אקסטזי, לקצור קוק
פרשת הברחת הקוקאין מפנמה מגיעה לבית המשפט: תשעה כתבי אישום נגד 15 נאשמים - ואישום נוסף ונפרד נגד עד המדינה ט'. בין היתר עולה כי חלק מה"מזמינים" שילמו ל"יבואן" מישל בן סימון באמצעות "השקעה" של 20 אלף כדורי אקסטזי
חשודי פרשת הסמים על דוכן הנאשמים. כתבי אישום ובקשות למעצר עד תום ההליכים הוגשו היום (ו') נגד 15 הנאשמים בבפרשת הברחת הסמים הנרחבת שזכתה לכינוי המשטרתי "כוכב הצפון". בנוסף, לאישום המרכזי, בגין ניסיון להבריח 108 ק"ג קוקאין מפנמה, הוגשו עוד שמונה כתבי אישום על עבירות נלוות - הברחות סמים בסדר גודל קטן יותר, ותקיפה של ט', עד המדינה בפרשה. נגד ט' הוגש כתב אישום בנפרד מיתר הנאשמים.
גולת הכותרת של הפרשה היא סיכול הברחת 108 קילוגרם קוקאין - אחת הברחות הסמים הגדולות בתולדות המדינה - שהיו אמורים להגיע מפנמה לישראל כשהם ארוזים ברמקולים. ב"ראש הפירמידה" עמד לפי החשדות מישל בן סימון, יהודי המתגורר באירופה, הנמלט כעת ממעצר. ההברחה סוכלה במבצע משולב של ימ"ר מרכז בפיקודו של נצ"מ אבי נוימן והמשטרה בפנמה, שבמסגרתו נעצרו 27 בני אדם. אולם הבכיר ביותר מביניהם - עמיר מולנר - שוחרר בינתיים עקב העדר ראיות למעורבותו הישירה.
פרט מעניין שעולה מכתב האישום נוגע לאופן התשלום מראש של חלק ממזמיני הסמים לבן סימון - שניים מהנאשמים, גורס כתב האישום, העבירו לנאשם אחר 20 אלף כדורי אקסטזי במטרה שההכנסות ממכירתם ישמש להשקעה ביבוא הקוקאין.
כתב האישום הוגש על-ידי עו"ד יעל זליג ועו"ד אלון טנקג'י מפרקליטות מחוז מרכז לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה. הנאשמים הם אלמון שמונוב, 37 מנהריה; רן שבי, בן 38 מהוד השרון; חגית בכילה, בת 44 מבת ים; מרדכי שושן, בן 39 מטבריה; אורי לוזון, בן 44 מרמת גן; גיא וברמן, בן 37 מרמת גן; ציון בן עמי, בן 42 מאשדוד; שמעון אזולאי, בן 39; ויקטור מישייב, בן 30 מקריית ים; עאדל קראג'ה, בן 30 מקציר-חריש; ויקטור ארביב, בן 48 מפתח תקווה; דיאנה מיניצובה, בת 29 מטבריה; אריאל פלס, בן 42 מטבריה; אודי שושן, בן 26 מטבריה; ואשר בן ברוך, בן 41 מנהריה.
חלק מהמזמינים קיבלו את כספם בחזרה
האישום השני מבין התשעה הוא המרכזי, ועוסק בהברחת 108 הק"ג מפנמה. מתואר בו כיצד חלק מהנאשמים - גיא וברמן, אורי לוזון, ויקטור ארביב, עאדל קראג'ה ונוספים -
קשרו קשר עם ט' ועם בן סימון. האחרון רכש את הסם והעבירו לפנמה לצורך אריזתו. כאן השתלב רן שבי, שתפקידו היה להסתיר את הסם, והוא שלח מישראל לפנמה רצועות מתכת להסתרת הסם הנמצא ברמקולים. בהמשך נסע שבי לפנמה ודאג לאריזת הרמקולים ולהסתרת הסמים בתוכם, יחד עם בן סימון ואחרים, במחסנים שנשכרו לצורך כך.
עוד נטען בכתב האישום כי תפקידה של חגית בבילה, בת זוגו של בן סימון ואם ילדיו, היה לקשר בין בן סימון ששהה בחו"ל לחלק מהנאשמים, להפקיד כספים אצל אחד הנאשמים ולקבל כספים עבור בן זוגה. עוד נטען כי במסגרת הקשר השקיעו חלק מהנאשמים, בהם ט', כספים בעסקת הסמים, או "תחליפי כספים" - כמו כדורי האקסטזי. לפי כתב האישום, אריאל פלס, גיסו של ט', היה מודע לפרטי העסקה וסייע לט' ולנאשם נוסף בחלקם בקשר, ואף הביע דעתו על אופן מימוש מטרות הקשר והמעורבים בו.
הרמקולים שבהם הוסלקו הסמים (צילום: באדיבות משטרת ישראל)
עוד מתאר כתב האישום כי בעקבות עיכוב בהברחת הסם, התפתח ויכוח בין חלק מהמעורבים, שהפנו את זעמם כלפי ט' ודרשו ממנו שיפנה לבן סימון כדי שיסדיר את הבאת הסם בהקדם. בעקבות זאת, הגיעו חלק מהנאשמים לביתו של ט', דרשו ממנו לנסוע איתם, תקפו אותו ודרשו את החזרת השקעתם בעסקת הסמים. בהמשך סוכם כי ט' ייסע לפגוש את בן סימון ויחזיר את הכסף שהשקיעו הנאשמים. ט' אכן נפגש והחזיר את כספו של אחד הנאשמים.
לנאשמים מיוחסות עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, נסיון לייבא סם מסוכן, תקיפה בנסיבות מחמירות, סחיטה בכוח ועוד.
עסקאות חובקות עולם
באישום הראשון, נגד אלמון שמונוב בלבד, נטען כי בשנת 2005 קשר קשר עם עד המדינה ועם בן סימון לסחור בספרד בסם קוקאין במשקל ק"ג אחד.באישום השלישי נטען נגד שלושה מהנאשמים - שמעון אזולאי, דיאנה מיניצובה ואריאל פלס - כי קשראו קשר עם ט' להבריח חשיש מישראל ליפן. פלס, נטען בנה בנגרייה שלו מסגרות לתמונות שבתוכן יהיו מוסתר הסם. אזולאי ומיניצובה נסעו ליפן עם מסגרת שבו הוסתר הסם, ושם נמכר. את הרווחים על מכירת הסם חילקו הארבעה בניהם.
באישום הרביעי נטען כי בתחילת 2009 קשרו ט', בן סימון, מאיר איפרגן, פלס ואזולאי להבריח סם מסוג "אייס" מבריסל ליפן בתוך מסגרות שהוכנו בנגריה של פלס, באמצעות בלדרים. הנאשמים שילמו כסף על הסם אך העסקה לא יצא לבסוף לפועל בעקבות ויכוח בין פלס לט' על מחיר הסם. האישומים החמישי והשישי עוסקים בעסקאות סמים של בן סימון וגיא וברמן
בהולנד.
האישום השביעי עוסק במקרה התקיפה של ט' ב-2007, על ידי שמונוב. באישום השמיני נטען נגד ארביב כי קשר קשר עם ט' ואחרים לייבא קוקאין מארגנטינה באמצעות בלדרים שיבלעו את הסם. ארביב אף נסע לארגנטינה פגש את הבלדרים והעביר להם את הסם. שני הבלדרים הגיעו לישראל, ואחד מהם נעצר על ידי המשטרה. באישום התשיעי, נגד אשר בן ברוך, נטען כי קשר קשר עם בן סימון, עם ט' ועם אחרים לייבא קוקאין מפרו לקנדה. הקשר לא צלח, וברשות בן ברוך לא היה הכסף להחזיר לט'.