הבוקר: הנשיא לשעבר קצב מעיד לראשונה
לאחר שבית המשפט שמע בחודשים האחרונים את עדויות המתלוננות בתיק הנשיא לשעבר, הגיע הבוקר משה קצב, כשהוא מלווה בבני משפחתו, למסור לראשונה את גרסתו לפני שלושת שופטיו. הדיון מתנהל בדלתיים סגורות
נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, הגיע הבוקר (יום א') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, למסור לראשונה את גרסתו לאישומים החמורים נגדו. קצב, שהגיע מלווה באחיו, ליאור קצב, ובני משפחה נוספים, מעיד בדלתיים סגורות לפני ראש ההרכב, השופט ג'ורג' קרא, והשופטות מרים סוקולוב ויהודית שבח.
קצב נאשם בשתי עבירות של אינוס ומעשה מגונה בכוח בא' ממשרד התיירות וכן בהטרדה מינית של ה' מלשכת הנשיא. כמו כן הוא מואשם במעשה מגונה, בהטרדה מינית ובהטרדת עד של ל' מלשכת הנשיא.
קצב מלווה בקרוביו בבית המשפט (צילום: מתי אלמליח)
בית המשפט שמע בחודשים האחרונים את עדויות המתלוננות, שנחקרו גם בחקירה נגדית על-ידי עורכי דינו של קצב. הדיונים מתקיימים לרוב שלושה ימים בשבוע. לפני כשלושה חודשים העידה א', ששימשה ראש לשכתו של משה קצב בעת שכיהן כשר התיירות. את עדותה בבית המשפט לא ניתן לפרסם, משום שניתנה בדלתיים סגורות.
בעדותה במשטרה סיפרה כי ההטרדות מצד השר החלו זמן קצר לאחר שקיבל אותה לעבודה. הן לא פסקו וגלשו עד מהירה גם לפסים פיזיים. על כתב האישום, באפריל 1998, במהלך אירוע בתל-אביב בו שהו יחדיו, הוא שב עמה ללשכה בטענה ששכח שם דבר מה, ושם אנס אותה.
"אני לא זוכרת איך מצאתי את עצמי על הרצפה, הוא בא ושכב מעלי, אני דחפתי אותו" - סיפרה א' במשטרה. האונס השני בוצע לכאורה כעבור חודשיים במלון "פלאזה" הירושלמי, שם התנפל השר על מנהלת הלשכה, אמר לה "תירגעי, את תיהני" כשניסתה להדוף אותו - וכפה עצמו עליה שוב.
בכתב האישום ציינה הפרקליטות כי א' לא התלוננה נגד הבוס מחשש לאבד את משרתה. ובכל זאת הוא החל לפגוע במעמדה, עד שפיטר אותה בתחילת השנה שלאחר מקרי האונס. רק לאחר שהתפוצצה הפרשה, עם עדותה הקשה של א' האחרת - מבית הנשיא - נגד קצב, הגיעו החוקרים גם למתלוננת המרכזית נגדו, וזו הסכימה להעיד.
האישום השני, בהטרדה מינית, מתייחס לה' מבית הנשיא. "במספר מקרים במהלך תקופת עבודתה, בתום מפגשי העבודה, ליווה הנאשם את המתלוננת לכיוון הדלת, ובטרם יצאה מלשכתו הוא חיבק אותה חיבוק ממושך - בכל פעם במשך 10 שניות - תוך שהוא מצמיד אותה אל גופו", מתארת התביעה.
האישום השלישי מתייחס למעשים מגונים והטרדה מינית תוך ניצול יחסי מרות של ל' מבית הנשיא, שגם היא עבדה במשכן הנשיא. בכתב האישום מתואר מה קרה במסיבת יום ההולדת של קצב ב-2005: "לאחר סיום הישיבה, איחלה המתלוננת לנאשם מזל טוב. הנאשם קם ממקומו, אמר למתלוננת שמגיע לה חיבוק, התקרב למתלוננת וחיבק אותה ממושכות מלפנים, וביקש אף ממנה לחבקו בחוזקה. הנאשם עשה כן, תוך שהוא מצמיד את גופו לגופה, ומטה את פניו אל צווארה, כמי שמבקש להריח אותה, וזאת לשם גירוי מיני... המתלוננת שהופתעה ונבהלה ממעשי הנאשם, עזבה את הלשכה כשהיא נסערת ובוכה. בהזדמנות אחרת, התרחש אירוע דומה נוסף בו חיבק הנאשם את המתלוננת מלפנים".
תחילה ביקשו פרקליטיו של קצב לפתוח את הדיונים לתקשורת. צוות ההגנה של הנשיא לשעבר, הכולל את עורכי הדין אביגדור פלדמן, ציון אמיר ואבי לביא, גרסו שיש לקיים את הדיונים בדלתיים פתוחות, משום ש"אלה שעל כבודן ופרטיותן חפצה המאשימה להגן, ובראש ובראשונה המתלוננת א' ממשרד התיירות, ויתרו זה מכבר על פרטיותן, כשחזרו, התראיינו, סיפרו והפליגו בפרטים על כל מה שלכאורה עולל בהן הנאשם". לפני כחודשיים יישרו קו עם עמדת בית המשפט והפרקליטות והסכימו שעדיף שהמשפט יתנהל רחוק מעיני התקשורת והציבור.