בכיר חמאס: איומים - אופנה פוליטית בישראל
חילוקי דעות בין ברק, ליברמן ונתניהו הם שהובילו לשטף ההתבטאויות בישראל כלפי סוריה. כך מעריך חבר הלשכה המדינית של חמאס, מוחמד נזאל, בראיון לעיתון "א-סינארה" בנצרת: "הישראלים מתחרים על הניסיון לזכות בפופולריות ולנופף במלחמה"
אפילו בדמשק מתחילים להבין שמשחקי המילים עם ירושלים נובעים מחילוקי דעות פוליטיים בתוך הקואליציה בירושלים. תקשיבו למה שאומר חבר הלשכה המדינית של חמאס, מוחמד נזאל, בראיון לעיתון הערבי-ישראלי "א-סינארה" היוצא לאור בנצרת: "לדעתי, במסגרת התחרות הפנימית בין מפלגותיהם, מתחרים הישראלים על הניסיון לזכות בפופולריות ולנופף במלחמה, למרבה הצער תחת התמיכה האמריקנית המוחלטת בישות הציונית. נראה כי האיום במלחמה הפך לאופנה שבה מתחרים כל המנהיגים הישראלים".
משחקי המילים עם סוריה - הדיווחים האחרונים ב-ynet:
- שר בכיר: אולי ליברמן דיבר בהמלצת פינקלשטיין
- ברק רומז לליברמן: לא מתלהב מההתבטאויות
- נתניהו שיגר הבהרה לדמשק, והורה לשריו לשתוק
- ליברמן: אם אסד יתגרה בנו הוא יאבד את השלטון
בראיון התבקש נזאל להתייחס לאמירותיו של שר הביטחון, אהוד ברק, ושל שר החוץ, אביגדור ליברמן, בנוגע לסוריה ונשאל מדוע הוא סבור שהדברים נאמרים במסגרת מאבק פוליטי ביניהם. "כאשר אני מייחס זאת למחלוקות הישראליות, אינני שוגה באשליות", אמר נזאל, "מי שעוקב אחרי כלי התקשורת בישראל לא יכול שלא להבחין בבירור במחלוקות הישראליות. אין ספק שיש התמודדות בתוך ישראל בין נתניהו, ברק וליברמן".
הוא הזכיר את התקרית הדיפלומטית וההשפלה של השגריר הטורקי, אחמט אוגוז צ'ליקול: "אז בלטו המחלוקות בתוך הקואליציה השלטת סביב הסוגיה הזאת. לליברמן היתה העמדה שלו, לברק היתה עמדה אחרת ובסופו של דבר היתה התנצלות רשמית ובכתב לטורקיה. דבר זה מבטא את המחלוקת בהתייחסות לשורה של סוגיות. אחר כך ביקר ברק בטורקיה בניסיון לשקם את היחסים. המחלוקות בתוך ישראל אינן דבר שניתן להסתיר, אולם ברור שיהיו להן השלכות על הסוגיות האזוריות".
נזאל אומר כי מצב המלחמה עם סוריה וכיבוש רמת הגולן נמשכים 43 שנה. "לאורך כל התקופה הזאת, לא היה שלום בין סוריה לישראל. מה הדבר שגרם לברק לדבר ולומר או שיהיה שלום עם סוריה או שאנו נלך לקראת מלחמה כוללת?! זה איום ברור מצד שר הביטחון הישראלי כי השלום, על פי תפיסתו, מוכרח לבוא בכוח. זו בראייתי פעולה של סחטנות ואיום. שלום בין שני הצדדים צריך להתבסס על שכנוע ולא על שנאה".
בהמשך הראיון נשאל נזאל להערכתו האם האזור צועד לקראת מלחמה, רגיעה או התחממות? "בטווח הנראה לעין נראה כי האזור יהיה במצב של לא שלום ולא מלחמה. ברור שהישראלים מנסים ללחוץ, באמצעות איומים במלחמה, משום שהם סבורים שהערבים אינם רוצים מלחמה ומצהירים תמיד שהשלום הוא הבחירה האסטרטגית שלהם".
גם מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, התייחס בנאום טלוויזיוני למתיחות: "התפתחות חשובה חלה בנושא הישראלי-סורי. אנו נדבר על כך ביום השנה לחללים שלנו".