מניין הנספים בהאיטי - כמו בצונאמי ב-2004
חודש אחרי רעש האדמה הקטלני, הודיעה ממשלת האיטי כי מניין הקורבנות עלה ל-230 אלף. שרת ההסברה: ייתכן שהמספר גבוה יותר, מכיוון שלא כל הגופות נספרו לפני שנקברו
מימדי האסון גדולים משחשבנו: ממשלת האיטי הודיעה אמש (יום ג') כי מניין ההרוגים ברעש האדמה הקטלני שפקד את המדינה לפני חודש עלה ל-230 אלף - כמו מניין ההרוגים בצונאמי ששטף את אסיה בשנת 2004.
המספר גבוה בהרבה מההערכות הראשוניות, שהיו סביב 150 אלף הרוגים. המספר הקודם שעליו דיווחה הממשלה היה 210 אלף קורבנות. שרת התקשורת, מארי-לורנס ג'וסלין, הדגישה כי המספר לא כולל את הגופות שנקברו בבתי קברות פרטיים או באופן עצמאי על ידי המשפחות - כך שייתכן שמספר הנספים גבוה יותר.
באו"ם אמרו כבר בחודש שעבר כי רעש האדמה בהאיטי הוא האסון ההומניטרי הגדול ביותר שאיתו נאלצו להתמודד. "מעולם לא עמדנו בפני אירוע בקנה מידה כזה, מאז הקמת האו"ם", אמרה מתאמת העניינים ההומניטריים בארגון, אליזבת ביירס. "תוצאות הרעידה בהאיטי לא דומות לשום דבר אחר".
בדצמבר 2004, רעש אדמה בעוצמה 9 בסולם ריכטר, שהתרחש באזור אינדונזיה, גרם ליצירת גלי צונאמי
הרסניים שגבו יותר מ-230 אלף קורבנות. המדינות השוכנות לחופי מפרץ בנגל ספגו את מרבית הנזקים, בעיקר אינדונזיה, סרי לנקה, תאילנד והודו. נחשולי ים היכו בעוצמה רבה גם בחופי אפריקה מזרחית, מרחק של יותר מ-4,000 קילומטרים ממוקד הרעש. מיליוני בני אדם נותרו ללא קורת גג.
ראש ממשלת האיטי, ז'אן-מקס בלריב, אמר אמש כי ייתכן שייקח עשר שנים להקים מחדש את 250 אלף הבתים שנהרסו ברעש האדמה. כשנשאל כמה זמן ייקח לבנות את הבתים, השיב: "הרבה זמן... אמרתי בעבר עשר שנים. אני אומר שייקח לפחות שלוש או ארבע שנים להגיע למצב שהיה ב-11 בינואר". הוא הוסיף כי ממשלתו עדיין לא יודעת היכן לשכן מיליון בני אדם שאיבדו את בתיהם וישנים ברחובות.