האוצר דורש החזרים ממנכ"ל מכון התקנים לשעבר
זיוה פתיר נדרשת להחזיר למדינה עשרות אלפי שקלים. זאת, לאחר שמכון התקנים חתם עמה נוסף על הסדר הפרישה שלה גם על הסכם למתן ייעוץ חיצוני בסכום של 6,500 דולר לחודש
משרד האוצר דורש ממנכ"ל מכון התקנים לשעבר, זיוה פתיר, להשיב עשרות אלפי שקלים שקיבלה מהמכון באופן פסול לכאורה, לטענתו. זאת לאחר שמכון התקנים חתם עמה נוסף על הסדר הפרישה שלה גם על הסכם למתן ייעוץ חיצוני בסכום של 6,500 דולר לחודש, ובתוספת הוצאות.
משרד האוצר מסר: "ההחלטה בנושא השבת שכר של פתיר תתקבל בימים הקרובים ונושא ההעסקה הפרטית שלה ייבדק".
לפני כשלוש שנים, כשנכנס עמיקם בן־צבי לתפקיד יו"ר מכון התקנים, הוחלט על סיום תפקידה של פתיר, שכיהנה כמנכ"ל במשך 11 שנה. בעידודו של בן־צבי, חתם עמה המכון על חוזה ייעוץ שהחל מיד עם פרישתה.
לדברי גורמים בשירות המדינה, כשאישר האוצר את הסדר הפרישה של פתיר הוא לא ידע על הסכם הייעוץ שנחתם עמה עוד בטרם פרישתה מהמכון. "מישהו שם סידר לה סיבוב יפה על המדינה. נתנו לה פיצויים נדיבים ותוך כדי גם המשיכו להעסיק אותה כיועצת פרטית עם תנאים של מנכ"ל", אמרו הגורמים.
במכתב ששלח שמואל נחמני, סגן הממונה על השכר באוצר, לפתיר ולמכון לפני כמה חודשים הוא כתב על הסכם הייעוץ כי "ככל שמדובר בחלק מתנאי סיום העסקתך, הרי שהדבר היה אמור לקבל את אישורו של הממונה על השכר. עולה כי המכון שילם לך תשלומים חריגים לכאורה, בניגוד לנהוג בשירות המדינה ולחוזה העסקתך האישי ומעבר להסכמים שנוגעים אלייך".
מאז פרישתה מהמכון, במקביל לשירותי הייעוץ, ממונה פתיר על התקינה במיזם הרכב החשמלי בטר פלייס.
תגובת פתיר: "הסכם הייעוץ אושר על ידי כל הגורמים הנוגעים בדבר כדי לסייע לעבודת המכון, לאור המומחיות שצברתי לאורך שנות העבודה הרבות. מכיוון שאינני מקבלת פנסיה מהמכון, אין כל פסול בהיותי יועצת והסכם זה אינו דורש את אישור הממונה על השכר. פניית הממונה על השכר מיולי 2009 אינה רלבנטית עוד. הסכמי הפרישה אושרו כדין על ידי משרד האוצר עצמו. ויתרתי על הסכם פנסיה, שעלותו גבוהה פי כמה".
תגובת בן־צבי: "חוזה הייעוץ אושר על ידי עורכי דין והוועד הפועל של המכון".
פורסם לראשונה 10/02/2010 23:48
זיוה פתיר
עמיקם בן צבי
מומלצים