שתף קטע נבחר

 

צרפת נאבקת באנטישמיות: אנה פרנק בפרסית

מספר התקריות האנטישמיות במדינה האירופית גדל כמעט פי 2 בשנה שעברה, כמעט חצי מהן על רקע מבצע "עופרת יצוקה". שגריר צרפת בישראל סבור כי לא ניתן להאשים מגזר אחד בתופעה ומבטיח שממשלתו פועלת להגן על יהודים

שנת 2009 ראתה זינוק במספר התקריות האנטישמיות בצרפת, ובעיקר באיומים ובהסתה נגד יהודים. אולם שגריר צרפת בישראל, כריסטוף ביגו, אמר היום (ה') כי ממשלתו פועלת ביתר שאת להילחם בתופעה, המקיפה את הימין והשמאל הקיצוני כאחד. הוא ציין כי במסגרת מאמץ זה מתורגמים ספרים על השואה לערבית ולפרסית ומופצים בעולם המוסלמי.

 

השגריר ביגו הדגיש כי העלייה החדה באנטישמיות למעשה נובעת ממספר התקריות הגבוה שהתרחשו בינואר אשתקד - על רקע מבצע "עופרת יצוקה" של צה"ל ברצועת עזה. הוא סירב לקשור במפורש בין שתי התופעות, אך ציין כי 354 איומים ותקיפות נגד יהודים התרחשו בחודש זה - כמעט חצי מכלל המקרים ב-2009.

 

הדיפלומט הצרפתי טען כי הנשיא, ניקולא סרקוזי, פועל ביד קשה נגד האנטישמיות. "הנושא הזה נמצא בראש סדר העדיפויות של סרקוזי, עוד כשכיהן

כשר הפנים, וכמובן עכשיו כשהוא נשיא", אמר. "אם יהודי נפגע בצרפת - כל הרפובליקה הצרפתית נפגעת".

 

לדברי ביגו, מאמצי הממשל לעקור את האנטישמיות מהשורש כוללים הנצחת השואה, חינוך הנוער והקמת צוותים מיוחדים ברשויות האכיפה שנועדו להיאבק בתופעה. משרד החוץ הצרפתי חבר לעמותה הפועלת למנוע את הכחשת השואה במדינות ערב, בין היתר באמצעות תרגום יצירות לערבית ולפרסית. לכן מממנת המדינה תרגום יצירות מפורסמות, בהן ספריו של פרימו לוי ויומנה של אנה פרנק. "אנחנו לא שוכחים שאנטישמיות זו תופעה גלובלית", אמר השגריר.  


בית קברות יהודי בצרפת שחולל ביום השואה (צילום ארכיון: ח"כ שלמה מולה)

 

ביגו דחה את האפשרות כי העלייה באנטישמיות קשורה לקהילה המוסלמית בצרפת ואמר: "קשה לקבוע מי עומד מאחורי זה. למרבה הצער, יש כמה מגזרים בחברה - הן בימין הקיצוני והן בשמאל הקיצוני - שרואים באנטישמיות אפיק להביע את תסכולם".

 

אפקט עופרת יצוקה

מנתוני משרד הפנים הצרפתי עולה כי בשנת 2009 חלה עלייה חדה באיומים כלפי יהודים: 360 כתובות נאצה אנטישמיות רוססו ברחבי המדינה, 69 כרוזים ומכתבים מאיימים פורסמו נגד יהודים וכן נרשמו 229 מקרים של אלימות מילולית כלפי יהודים. בסך הכל מדובר ב-658 מקרים של גילויי אנטישמיות ללא אלימות פיזית. לשם השוואה, ב-2008 היו 324 מקרים מתועדים, בעוד שב-2007 היו 115 מקרים.

 

בשנה שעברה חלה עלייה גם במספר מקרי האלימות הפיזית על רקע אנטישמי, אם כי מדובר בעלייה קטנה יותר. ב-2009 היו 89 מקרי תקיפה, אך לא רציחות.

כמו כן, נרשמו 15 מקרי הצתה על רקע אנטישמי וכן 78 מקרים של פגיעה ברכוש. כלומר, מדובר ב-174 מקרים בסך הכל. בשנת 2008 היו 150 מקרים כאלה, ואילו ב-2007 ידוע על 146 מקרים.

 

סיכום הנתונים מעלה תמונה מדאיגה, שכן בשנה החולפת התרחשו 832 תקריות אנטישמיות, כך לפי משרד הפנים בפריז. ב-2008, לעומת זאת, היו 474 מקרים ושנה לפני כן היו 261 מקרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביגו. מאבק באנטישמיות
צילום: בנז'מין הוגה, שגרירות צרפת בישראל
היומן גם בערבית. אנה פרנק
מומלצים