הליגה הערבית: לדון על גולדסטון בעצרת האו"ם
בניסיון להשאיר את דו"ח גולדסטון על סדר היום, ביקש מזכ"ל הליגה הערבית לכנס את עצרת האו"ם לדיון בנושא. המטרה - קבלת החלטה חדשה, שתחייב את המזכ"ל באן לדווח על התקדמות החקירות הפנימיות בישראל וברשות הפלסטינית
המדינות הערביות מבקשות לכנס בהקדם את עצרת האו"ם לדיון בדו"ח גולדסטון. את הבקשה העביר באופן רשמי מזכ"ל הליגה הערבית, עמרו מוסא, בפגישה שקיים אמש (שבת) בקהיר עם הנשיא הלובי של עצרת האו"ם, עלי טראקי.
"מוסא הודיע לנשיא טראקי על בקשת הליגה הערבית לכנס את העצרת הכללית בהקדם האפשרי, בהמשך להפקדת דו"ח מזכ"ל האו"ם", הודיע הלילה דובר העצרת הכללית של האו"ם. מטרת הליגה הערבית היא לקבל החלטת-המשך חדשה להחלטה הקודמת של עצרת האו"ם על דו"ח גולדסטון.
ההחלטה הקודמת, שאימצה את דו"ח גולדסטון והורתה למזכ"ל האו"ם באן קי-מון לדווח לעצרת ביצועו, התקבלה בהתנגדות של מדינות מערביות רבות המסתייגות מהדו"ח ובראשן ארה"ב, צרפת ובריטניה - שלוש מחמשת החברות בעלות זכות וטו במועצת הביטחון. המשמעות המעשית היא שהדרך לדיון במועצת הביטחון, ובעקבותיו קבלת החלטה על העברת הנושא לבית הדין הבינלאומי בהאג, חסומה.
בעקבות המסמך המשפטי שישראל מסרה למזכ"ל האו"ם על פעולותיה לפני מבצע "עופרת יצוקה", במהלכו ובעקבותיו, כתב המזכ"ל באן לפני שבועיים למדינות החברות באו"ם כי "אני לא יכול בשלב זה לקבוע מסקנות, משום שהחקירות הפנימיות מצויות בעיצומן".
לערבים יש רוב אוטומטי של המדינות הבלתי מזדהות, אשר מגיע ל-130 מתוך 192 המדינות החברות בארגון. עם זאת, חלק גדול מהן לא תמך בהחלטה הקודמת של עצרת האו"ם בנוסח שהועלה להצבעה על דו"ח גולדסטון.
כלי תקשורת ערבים דיווחו כי הליגה הערבית תנסה כעת להעביר בעצרת הכללית החלטה נוספת, שתדרוש
ממזכ"ל האו"ם לשוב ולדווח לאו"ם בתוך שלושה חודשים על תוצאות החקירות הפנימיות שמתקיימות בישראל וברשות הפלסטינית על הדו"ח. המטרה הברורה של הערבים היא לא להוריד את הנושא מסדר היום הבינלאומי, גם אם הדרך למועצת הביטחון למעשה חסומה.
כעת, הנשיא הלובי של העצרת יזמן בהקדם את העצרת להצגה נוספת סביב מבצע "עופרת יצוקה" והשלכותיו.
ביום חמישי הקרוב צפוי שר הביטחון אהוד ברק להיוועד עם מזכ"ל האו"ם באן קי-מון במטה האו"ם בניו-יורק לדון בין השאר בדו"ח גולדסטון.
Read this article in English