אוסטרליה לישראל: זיוף דרכונים - צעד לא חברי
לאחר שיחת הבירור לשגריר הישראלי בקנברה אמר שר החוץ האוסטרלי כי אם יתברר שישראל אישרה השימוש בדרכונים אוסטרליים בחיסול בדובאי, "לא נראה זאת כמעשה של מדינה ידידותית". הוא קרא לישראל לשתף פעולה באופן מלא ושקוף
אחרי שישראל נדרשה לספק הסברים למדינות שונות באירופה - הסתבכות גם בחצי הכדור הדרומי. שגריר ישראל בקנברה, יובל רותם, הגיע הלילה (ה') לשיחת בירור במשרד החוץ האוסטרלי לאחר שנחשף השימוש בשלושה דרכונים אוסטרליים בחיסול בכיר חמאס, מחמוד אל-מבחוח, בדובאי. שר החוץ, סטיבן סמית, אמר לאחר הפגישה, כי ארצו מצפה "לשיתוף פעולה מלא ושקוף" מצד ישראל.
- לצפייה בפרטי כל החשודים - לחצו כאן
- משטרת דובאי מציגה: תרשים כל מסלולי הנסיעה
סמית אמר בפרלמנט האוסטרלי כי המשטרה הפדרלית של ארצו תחל בחקירת הזיופים, והזהיר: "אם יתברר כי גורמים ישראלים הורו או אישרו לעשות שימוש לרעה בדרכונים אוסטרליים - לא נראה בכך מעשה של מדינה ידידותית". עם זאת, הוא ציין כי אוסטרליה רואה בישראל "ידידה לאורך שנים".
כמו כן, הוא גילה כי אין לפי שעה מידע הקושר את שלושת בעלי הדרכונים לפעולה בדובאי, והוסיף שהתעודות זויפו או שונו.
"הנושא מדאיג - נהפוך כל אבן"
ראש ממשלת אוסטרליה, קווין ראד, אמר אמש בראיון לתחנת רדיו במדינה כי "לא נשתוק על העניין הזה. זהו נושא מדאיג מאוד ונהפוך כל אבן. שירותי המודיעין שלנו ורשויות אכיפת החוק עבדו על הנושא במשך הלילה".
כשנשאל ראד בראיון כיצד תפעל ממשלתו כלפי ישראל, אמר: "בואו נברר קודם כל את העובדות. אך אני רוצה להבהיר שאם מדינה אחרת, תהא אשר תהא, השתמשה בדרכונים אוסטרלים - זה לא דבר חסר ערך, זה לא דבר שאתה מזיז הצידה, זו דאגה רצינית". ראד אמר כי החלטות יתקבלו רק אחרי הפגישה של יובל רותם עם שר החוץ
הוועדה לביטחון לאומי של הפרלמנט האוסטרלי נועדה הלילה לדון בפרשת הדרכונים המזוייפים. ראד וסמית היו מעורבים בדיונים. ממשרד החוץ האוסטרלי נמסר כי הם עובדים בשיתוף פעולה עם משטרת דובאי.
לצד שלושת האוסטרלים - עוד 12 חשודים חדשים
מוקדם יותר, חשפה משטרת דובאי את פרטיהם של 15 חשודים נוספים בהתנקשות, בהם חמש נשים. בסך הכל, מנתה חוליית החיסול 26 חברים, שארבעה מהם נכללו בכוח חלוץ שהגיע לדובאי בשלב מוקדם. במשטרה המקומית אמרו כי שניים מחברי החוליה עזבו לאיראן אחרי ביצוע המשימה. שלושת "האוסטרלים" המעורבים הם: ניקול סנדרה מקבי, ג'ושוע דניאל ברוס ואדם מרקוס קורמן.
לטענת משטרת דובאי, 15 החשודים הנוספים השתמשו גם בשישה דרכונים בריטיים, שלושה איריים ושלושה צרפתיים. מהחקירה עולה כי חברי החוליה הגיעו לדובאי משש ערים אירופיות: ציריך, רומא, פריז, פרנקפורט, מילאנו ודיסלדורף, וכן מהונג-קונג.
דובאי קיבלה לטענתה אישורים רשמיים מהמדינות שלהן שייכים הדרכונים, כי מדובר בדרכונים אמיתיים שהוצאו בדרכי מרמה.
בדרכם חזרה מדובאי התפצלו 26 המחסלים, ונסעו בשמונה קבוצות לערים שונות בעולם, כשחלקם עשו זאת בטיסות ישירות וחלקם עם עצירות ביניים בערים אחרות.
כך הם עברו בהונג-קונג, ציריך, דוחא, בנגקוק, רומא, פרנקפורט, יוהנסבורג, אמסטרדם, מילאנו ופריז. שני חשודים - ניקול סנדרה מכבי ואדם מרקוס קורמן - שטו בספינה מדובאי לאיראן. משטרת דובאי גם פירטה לאן יצא כל אחד מהחשודים בחיסול, ודרך אילו ערים עבר בדרך ליעדו הסופי.
Read this article in English