ארגוני המקדש: נתניהו, גם הר הבית אתר מורשת
חברי התנועה לכינון המקדש מברכים את ראש הממשלה על כך "שהתעשת" וכלל את קבר רחל ומערת המכפלה בין אתרי המורשת. אך קוראים לו לעשות "תיקון זריז של המעוות ולא להתעלם ממקום קודשנו - מה שנתפס כחולשה לאומית"
קבר רחל כן והר הבית לא? חברי התנועה לכינון המקדש פנו הבוקר (ה') לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה לכלול בתכנית לשימור אתרי מורשת גם את הר הבית, מקום בית המקדש. לטענתם, מדובר ב"אתר מורשת ישראל מס' 1" אשר התעלמות ממנו נתפשת כחולשה לאומית וכהודאה בעמדה הפלסטינית לפיה הזכות על ההר שייכת למוסלמים.
במכתב התנועה לנתניהו, פתח היו"ר, עו"ד ברוך בן יוסף, בדברי שבח, וציין כי הוא וחבריו קיבלו בסיפוק רב את הידיעה על כך שהממשלה "התעשתה" (כלשונו) והכלילה בתכנית את קבר רחל ומערת המכפלה. עם זאת הוסיף: "נדהמנו מאד כאשר לא מצאנו ברשימה את מקום מקדשינו, סלע-קיומינו כלשונך, מקור קדושת ארצנו, משאת נפשנו בכל דורות גלויותינו. המקום שללא ספק הינו פסגת המורשת היהודית בעבר ובעתיד".
על פי בן-יוסף, "התעלמות הממשלה ממקום קדשנו, מתפרשת בעיני אויבים ואוהבים,
כהודאה בטענות הפולשים, מכחישי בתי מקדשנו, בדבר חוסר זיקתנו וחיבורינו להר-ביתינו, לערינו ולארצנו". הוא קרא לנתניהו לבחור ב"תיקון זריז של המעוות".
כזכור, בישיבתה השבועית, אישרה הממשלה תוכנית רחבת היקף לשימור "אתרי מורשת" ברחבי המדינה. ברגע האחרון, בעקבות לחץ שהפעילו שרים, הורה נתניהו להוסיף לתוכנית שני אתרים שלא היו כלולים בה מלכתחילה: קבר רחל בבית לחם, ומערת המכפלה בחברון. לאחר הצבעת השרים, שאישרו את התוכנית פה אחד, אמר נתניהו: "בעידן שבו יש גלובליזציה גוברת ורדידות, אנו יוצרים מוקד משיכה להורים לחבר אליהם את ילדיהם, ואת הילדים לעם, לארץ ולמורשת היהודית והציונית".