קלינטון לברק: מו"מ עם הפלסטינים - בהקדם
שר הביטחון נפגש עם מזכירת המדינה האמריקנית ועם סגן נשיא ארה"ב בוושינגטון. קלינטון העריכה כי משא ומתן משמעותי עם הפלסטינים ייפתח בקרוב וביקשה להעביר יותר אספקה לרצועת עזה. ברק: אנו מבינים שנצטרך לקבל החלטות קשות
חידוש המשא ומתן עם הפלסטינים, המצב ההומניטרי ברצועת עזה והמהלכים הדיפלומטיים בנושא איראן -
אלה הנושאים שעמדו אמש (שישי) במוקד פגישתו של שר הביטחון אהוד ברק עם מזכירת המדינה הילרי קלינטון בבניין משרד החוץ האמריקני, ולאחר מכן בפגישה של שעה בארבע עיניים עם סגן הנשיא ג'ו ביידן בבית הלבן.
קלינטון העריכה בפתח הפגישה כי המשא ומתן הישיר עם הפלסטינים יחודש בקרוב. "הנשיא אובמה ואני מחוייבים לשלום כולל שיתחיל במגעים משמעותיים בין ישראל והפלסטינים בהקדם האפשרי", הצהירה. היא שבה וחזרה על העמדה האמריקנית שלפיה "פיתרון שתי המדינות הוא הדרך הטובה ביותר לסיים את העימות ולהבטיח שלום, ביטחון ואת השגשוג של ישראל ושל פלסטין".
זמן קצר לפני כן נאם שר הביטחון ב"מכון וושינגטון למזרח התיכון" והבהיר כי ישראל מוכנה לקבל החלטות כואבות - אך היא זקוקה לפרטנר בצד השני.
"תושבי עזה ראויים לעתיד טוב יותר". קלינטון וברק (צילום ארכיון: AFP)
כמו מזכ"ל האו"ם בפגישה שקיימו השבוע בניו יורק, גם קלינטון ביקשה מברק לאפשר אספקה נרחבת יותר לשיקום רצועת עזה. "תושבי עזה ראויים לתקווה ולעתיד טוב יותר, והתקווה הזו היא אינטרס של ישראל כמו של הפלסטינים". היא הבהירה כי הנושא ההומניטרי נמצא על הסדר היום שלה, מבלי להתעלם מצרכי הביטחון של ישראל ומהעובדה שהחייל החטוף גלעד שליט עדיין בשבי.
בנוגע לתוכנית הגרעין האיראנית אמרה קלינטון כי וושינגטון מחוייבת למאמצים לפתור את המשבר
סביב תוכנית הגרעין בדרך של שלום, באמצעות דיפלומטיה וסנקציות.
ברק הודה לקלינטון ולשליח למזרח התיכון ג'ורג' מיטשל על המאמצים האדירים שהם עושים על מנת להביא את הפלסטינים לשולחן המשא ומתן. "אנחנו רוצים לראות שלום באזור שלנו", אמר שר הביטחון, "אנחנו מבינים שנצטרך לקבל החלטות קשות, מבלי לאבד מצרכי הבטחון שלנו".
קלינטון הודתה כי כל הסוגיות שבהן דנו השניים הן קשות לפיתרון, אך יש נושא אחד שבו היא יכולה לסייע בקלות - העברת תשע מכולות של גפילטע פיש מאילינוי לישראל לקראת חג הפסח, סוגיה שהתבקשה לסייע לה. "יש כל כך הרבה בעיות קשות, אבל את זו נוכל לפתור", אמרה.