שתף קטע נבחר

 

"אתם לא יודעים לנהל מאבק"

המחאות כנגד איום סגירת רשות השידור הגיעו לבית העיתונאים בתל אביב, שם נערך כנס תמיכה בשידור הציבורי. איילה חסון-נשר: "הגיע הזמן שנפסיק עם הססמאות, אנחנו חייבים לעזור לעצמנו"

כנס תמיכה נרחב בשידור הציבורי נערך היום (ג') בשעות הצהריים בתל אביב. לכנס, שיזמו התנועה לחופש המידע, "אג'נדה", "שתי"ל", "ידיד" ואגודת העיתונאים בתל אביב, הגיעו נציגי ציבור, אנשי רשות השידור וקולגות שבאו לחזק את ידי מאבק עובדי הרשות, במה שהם החלו לכנות לאחרונה "השמירה על הבית".

 

בנוסף לאנשי התקשורת, פקדו את הכנס גם השר אבישי ברוורמן, ח"כ נחמן שי, שהיה בעברו יו"ר רשות השידור וראש עיריית תל-אביב רון חולדאי.


מרב מיכאלי בכנס. "אמות מידה שנעלמות מהעולם" (צילומים: עמית קוטלר)

 

"אתם לא יודעים לנהל מאבק", פתח את הכנס רן מלמד מעמותת "ידיד". "באמצעות כתבה בערוץ אחד, שקופית או אינסרט ברדיו אתם לא תקדמו את המטרות שלכם. שום דבר מאלה לא יעזור לשמירה על השידור הציבורי". מלמד השווה בין מאבק רשות השידור לזה של ערוץ 10 במסגרתו יצאו עובדי הערוץ לרחובות, הפגינו ולבסוף גם זכו לתמיכה נרחבת בציבור ומצבו של הערוץ התייצב.

 

אשת הרדיו והטלוויזיה מרב מיכאלי, שעבדה בשני גלגולים ברשות השידור

("פעם אחת כקישוט של תוכנית הספורט", לדבריה), כינתה את רשות השידור "גוף שידור ממלכתי" ולא גוף שידור ציבורי, כפי שלדבריה אמור להיות בפועל. לטענתה, הרשות פועלת בשירות הממשלה, מצב בלתי אפשרי עבור גוף שידור. "עם זאת, ברשות ישנן אמות מידה שנעלמות מהעולם", המשיכה מיכאלי, "אבל אסור לזלזל גם במה שהציבור בוחר לצפות בו. הגיע הזמן שמישהו יתחיל לפעול שם".

 

יצחק לבני, לשעבר מנכ"ל רשות השידור, היה נסער ממצבה של הרשות, "אבל אני אופטימי. אני אופטימי מכיוון ש'קול ישראל' היא הצלחה גדולה, גם ערוץ 1 וגם גלי צה"ל ידעו ימים יפים מאוד והצלחות גדולות. צריכים לשים לב שיש סימנים מעניינים גם בתוך המצב המחורבן הזה", אמר לבני. "ה-BBC הצליח, בצרפת השידור הציבורי הצליח, גם בגרמניה, וגם אנחנו יכולים".

 

השר אבישי ברוורמן אמר בכנס כי יילחם עבור השידור הציבורי מתוך הממשלה. "המדינה זקוקה לשידור ציבורי, ולא ממלכתי", הצטרף לדבריה של מיכאלי שנאמה לפניו. "אני מחזק אתכם במאבקכם", אמר לנוכחים.

 

החלום של ירון דקל

מגיש "הכל דיבורים" ברשת ב', ירון דקל, הקריא בכנס טקסט שכתב תחת הכותרת "בחלומי", ובו תיאר מצב אוטופי בו מחלימה רשות השידור מכל תחלואיה, ועובדיה - בסולידריות מרשימה - פועלים במרץ על מנת "להביא את החדשות לפני המתחרים". "ואז אני מתעורר ומגלה שחלמתי חלום", סיים את דבריו.


חסון-נשר, מגישת "יומן" ומילר, מגישת "מבט". "בלי מהלומות, בלי צדקנות"

 

איילה חסון-נשר, מגישת "יומן" וכתבת הערוץ הראשון, הודתה לבאי הכנס על הבעת הסולידריות. "אני מ-1993 ברשות השידור וכל הזמן מדברים על סגירה. עכשיו זה ממש נראה בפתחנו. אבל אני קוראת לחברים, עזרו לנו לעזור לעצמנו, אי אפשר להפנות קריאה רק לאחרים, אנחנו צריכים לעזור לרפורמה להתממש. אי אפשר להמשיך ולעבוד כשיש 200 ועדי עובדים בתוך רשות אחת.

מספיק כבר עם הססמאות והקלישאות. ברשות השידור ישנם עיתונאים, צלמים, עורכים ואנשי מקצוע מדהימים ומנוסים. היו לי הזדמנויות לעזוב, אבל זה מקום נפלא לעבוד בו. אכפת לי מהמקום הזה. רשות השידור היא מקום עבודה בלי פוזה.

 

"עד היום פרסמתי כמה וכמה תחקירים בערוץ הראשון. ב-90 אחוז מהמקרים זכיתי לגיבוי מלא של הנהלת הרשות. אם אתם עיתונאים שעומדים על שלכם, אתם יכולים לעבוד ברשות השידור בלי שיתערבו לכם בעבודה. אנחנו חייבים לעזור לעצמנו בלי הכפשות, בלי מהלומות מכוערות ובלי צדקנות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ שי. קרוב ללבו
צילום: עמית קוטלר
וגם עמוס ארבל הגיע
צילום: עמית קוטלר
לאתר ההטבות
מומלצים