שתף קטע נבחר
 

מאודות עד הגג

במקום להסתפק בטוסט פיתה, נורית ושחר החליטו להשקיע עוד עשרים דקות עבודה וכמה כלים. הן הכינו כופתאות מאודות במילוי סלמון או תרד, רול צמחוני שהוא קצת אגרול וקצת גיוזה, ואחד שהוא בכלל אפוי. ריפוי באידוי, חלק 2

הבנים נסעו לטיול גברים אי-שם ברחבי תבל והשאירו אותנו, הבנות, לבד לסוף השבוע. הכרזנו על זמן איכות. בחרנו סרטים ב-DVD, הרכבנו תפריט ו... זה הכל, בעצם. כי יש לימודים, עבודה ומטלות שוטפות. אחרי הכל אנחנו לא בחופשה, רק בסוף שבוע של אחוות בנות.

 

באין גברים בשטח, התפריט אינו מוגבל ואנחנו יכולות להשתולל. הרבה ירקות, כופתאות ופחמימות (אסייתי, זה הטרנד החדש שלנו). התחלנו דווקא עם תרד. לשחר יש חיבה רבה לירק הזה, שרוב הילדים והילדות נרתעים ממנו. חשבנו להסתפק בפיתה טוסט עם תרד, אבל אז עלה רעיון הכופתאות. אחרי הכל, אנחנו כנראה מכורות לז'אנר. ההבדל מסתכם בעוד עשרים דקות עבודה בסך הכל, אם נעלים עין מהסיר הנוסף, הקערה ומשטח הרידוד. התחלנו עם תרד והמשכנו בניסוי עם שאריות. את יתרת הבצק שנשאר אחרי שמילוי התרד נגמר, מילאנו בשאריות סלמון מהארוחה של תחילת השבוע.

 

פינוקים וזמן איכות, ירקות וארוחה אוריינטלית - ואם יש לנו את כל אלה, למה לא לנסות כיוון חדש? על בסיס מתכון של אגרול המצאנו לנו רול צמחוני חצי מטוגן וחצי מאודה. מדושנות עונג, באווירה של דירת רווקות, שקענו לנו כל אחת בפינת הספה שלה עם הסגנון הספרותי האהוב עליה, דמדומים לאחת והארוקי לשנייה, מחכות למזון שיתעכל ויאפשר לנו לעבור לארוחת הבנות הבאה.

 

כופתאות מאודות במילוי תרד

המרכיבים:

לבצק:

1/2 כוס קמח רגיל (רב תכליתי)

1/2 כוס קמח אורז

1/4 כפית מלח

2 כפות קורנפלור

1 כף שמן

1 כוס מים רותחים

למילוי:

200 גרם עלי תרד

1 שן שום קצוצה

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר

שמן או חמאה

2 כפות רוטב סויה

פירורי לחם

2 כפות קשיו קלוי גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת כבדה, מחממים חמאה או שמן. מקפיצים קלות את השום ומאדים את התרד. כאשר התרד מתרכך מורידים מהאש ומקררים. מניחים מספר דקות במסננת בכדי להגיר את הנוזלים.
  2. מוסיפים לתרד את הסויה והקשיו. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים מעט פירורי לחם.
  3. הבצק: מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים. מוזגים לקערה מים רותחים, תוך כדי ערבוב בעזרת מזלג. נותנים לבצק להתקרר מספר דקות, מוסיפים את השמן ולשים ביד. נותנים לבצק לנוח, מכוסה, כחצי שעה.
  4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ (מכינים רק את מספר הכדורים שייכנסו לכלי האידוי בפעם אחת, כאשר את שאר הבצק שומרים מכוסה, כדי שלא יתייבש). מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של כ-8 ס"מ על משטח מקומח.
  5. במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה של מלית, אוספים את השוליים, ומהדקים תוך כדי סיבוב. מתקבלות כופתאות בצורת צרור או שום.
  6. בסלסילת אידוי או בסיר קוסקוס, מרתיחים 2 ליטר מים עם כף מלח. מרפדים את תחתית הסלסילה בעלי חסה, מניחים מעל 5 עד 8 כופתאות בכל פעם, ומאדים כ-7 דקות.
  7. חוזרים על סעיפים 6-4 עד שנגמר הבצק. אוכלים את הכופתאות מייד, עם רוטב סויה.


הכופתאות מימין ממולאות בסלמון. אלו משמאל - בתרד (צילום: נורית טל)

 

כופתאות מאודות במילוי סלמון

בכדי שאפשר יהיה להבחין בין סוגי המילוי השונים, גלגלתי את הכופתאות לצורת כדור. זה השפיע גם על המרקם והטעם. מומלץ לנסות את שיטת הכדור, גם אינכם ממלאים במילוי שונה.

 

המרכיבים:

לבצק:

1/2 כוס קמח רגיל (רב תכליתי)

1/2 כוס קמח אורז

1/4 כפית מלח

2 כפות קורנפלור

1 כף שמן

1 כוס מים רותחים

למילוי:

100 גרם סלמון מאודה או אפוי בתנור

כוסברה או פטרוזיליה (לא חובה)

1 כף רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. מפוררים את הסלמון לפירורים גסים, בעזרת מזלג. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. הבצק: מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים. מוזגים לקערה מים רותחים, תוך כדי ערבוב בעזרת מזלג. נותנים לבצק להתקרר מספר דקות, מוסיפים את השמן ולשים ביד. נותנים לבצק לנוח, מכוסה, כחצי שעה.
  3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ (מכינים רק את מספר הכדורים שייכנסו לכלי האידוי בפעם אחת, כאשר את שאר הבצק שומרים מכוסה, כדי שלא יתייבש). מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של כ-8 ס"מ על משטח מקומח.
  4. במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה של מלית, אוספים את השוליים, ומהדקים תוך כדי סיבוב. מתקבלות כופתאות בצורת צרור או שום.
  5. בסלסילת אידוי או בסיר קוסקוס, מרתיחים 2 ליטר מים עם כף מלח. מרפדים את תחתית הסלסילה בעלי חסה, מניחים מעל 5 עד 8 כופתאות בכל פעם, ומאדים כ-7 דקות.
  6. חוזרים על סעיפים 6-4 עד שנגמר הבצק. אוכלים את הכופתאות מייד, עם רוטב סויה.

 

רול בסגנון אגרול וגיוזה

רול צמחוני שעשוי מבצק אגרול, חצי מטוגן וחצי מאודה בסגנון גיוזה.

 

המרכיבים (ל-12 יחידות):

לבצק:

1/2 2 כוסות קמח

1 כפית מלח

2 ביצים

1/4 כוס מים

למלית:

2 כוסות כרוב קצוץ לרצועות

2 גזרים חתוכים לקיסמים

2 מקלות סלרי חתוכים לקיסמים

בצל ירוק קצוץ (הבצל והעלים)

1 כוס אפונה סינית (טרייה או מופשרת)

1 כוס נבטים סיניים

3 כפות רוטב סויה

1 כף מירין

1 כפית שמן שומשום

1 כף שמן זית

ואפשר גם: כרובית, ברוקולי, אספרגוס, שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מערבבים את הקמח והמלח בקערה. בכלי נפרד, מערבבים את הביצים והמים. מוסיפים את המים והביצים לקמח ולשים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים מעט קמח במידת הצורך. מכסים ומניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
  2. במחבת כבדה או ווק, מחממים כף שמן זית על אש גבוהה. מקפיצים את החלק הלבן של הבצל במשך מספר שניות. מוסיפים את הכרוב, הגזר והסלרי, ומקפיצים כ-3 דקות. מוסיפים את האפונה, הבצל הירוק והנבטים ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הסויה, המירין ושמן שומשום, מערבבים ומניחים להתבשל כ-2 דקות נוספות. כאשר רוב הנוזלים מתאדים מורידים מהאש ומצננים.
  3. מאחר והבצק מאוד גמיש, בדומה לבצק פסטה, הדרך הנוחה ביותר לרדד אותו היא בעזרת מכונת פסטה. מחלקים את הבצק לשני חלקים ובעזרת קמח מרדדים לשני מלבנים (במכונה שלי יש 7 שלבים, אני רידדתי עד לשלב 5). מחלקים כל רצועה לשישה מלבנים בגודל של 7X12 ס"מ לערך.
  4. מניחים מעט מהמילוי לאורך המלבן ומשאירים שוליים של 1 ס"מ בשני קצותיו. מקפלים את השוליים על המילוי ומגלגלים לקבלת רול.
  5. מרתיחים מים. במחבת עם תחתית כבדה, מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם, מניחים כמה רולים שיכול המחבת להכיל. מטגנים את הרולים משני הצדדים, עד שישחימו קלות. שופכים, בזהירות, כ-1/3 כוס מים רותחים למחבת, מכסים ומאדים עד שלא נותרים יותר מים במחבת. אם המחבת גדולה מאוד, ייתכן שצריך יהיה לשים מעט יותר מים.


חצי מטוגן וחצי מאודה (צילום: נורית טל)

 

רול צמחוני אפוי ומהיר

אם רוצים להכין את הרול הצמחוני בגרסה אפויה ומהירה, אפשר להחליף את הבצק בעלי סיגר קפואים. המלית היא אותה המלית מהמתכון הקודם.

 

המרכיבים:

עלי סיגר קפואים

שמן זית

למלית:

2 כוסות כרוב קצוץ לרצועות

2 גזרים חתוכים לקיסמים

2 מקלות סלרי חתוכים לקיסמים

בצל ירוק קצוץ (הבצל והעלים)

1 כוס אפונה סינית (טרייה או מופשרת)

1 כוס נבטים סיניים

3 כפות רוטב סויה

1 כף מירין

1 כפית שמן שומשום

1 כף שמן זית

ואפשר גם: כרובית, ברוקולי, אספרגוס, שומשום


רול אפוי (צילום: נורית טל)

 

אופן ההכנה:
  1. במחבת כבדה או ווק, מחממים כף שמן זית על אש גבוהה. מקפיצים את החלק הלבן של הבצל במשך מספר שניות. מוסיפים את הכרוב, הגזר והסלרי, ומקפיצים כ-3 דקות. מוסיפים את האפונה, הבצל הירוק והנבטים ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הסויה, המירין ושמן שומשום, מערבבים ומניחים להתבשל כ-2 דקות נוספות. כאשר רוב הנוזלים מתאדים מורידים מהאש ומצננים.
  2. מניחים לעלי הסיגר להפשיר כרבע שעה. מושחים את עלה הסיגר במעט שמן זית, משני צדיו, בעזרת מברשת. ממלאים במלית ומגלגלים.
  3. מניחים את הרולים בתבנית מרופדת ברדיד אלומיניום או נייר אפייה ומושחים אותם במעט שמן זית.
  4. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות וממקמים אותה במדף הכי גבוה. אופים עד שהרולים משחימים (כ-20-15 דקות).

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כופתאות עם תרד וסלמון
צילום: נורית טל
מומלצים