שתף קטע נבחר
 

בהתאם לציפיות: מדד פברואר ירד ב-0.3%

הערכות האנליסטים לפני פרסום המדד נעו בטווח שבין 0.3% ל-0.5%. זאת, בהמשך למדד ינואר שהפתיע בירידה חדה של 0.7%. מחיר העגבניות ירד ב-10.7%, מחירי ההלבשה וההנעלה ירדו ב-6.3% ומחיר החשמל לצריכה פרטית ירד ב-4.6%

מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר ירד ב-0.3%. כך פרסמה היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מתחילת השנה ירדו המחירים במשק הישראלי ב-1%.

 

בין ירידות המחירים הבולטות בחודש פברואר: מחיר העגבניות שירד ב-10.7%, מחירי ההלבשה וההנעלה שירדו ב-6.3% ומחיר החשמל לצריכה פרטית שירד ב-4.6%. מחירי המכוניות ירדו ב-0.6% ומחיר שירותי האינטרנט ירדו ב-4.3%.

 

בין העליות הבולטות: הפירות הטריים, שמחיריהם עלו ב-3.3%. מחירי הלחם ומוצרי הדגנים שעלו ב-0.9%, מחיר נסיעה לחו"ל שהתייקר ב-1%, מחיר שירותי הטלפונים הניידים שעלה ב-0.7% ומחירי הבשר והדגים שעלו ב-0.6%.


 

הערכות האנליסטים לפני פרסום המדד נעו בטווח שבין 0.3% ל-0.5%. זאת, בהמשך למדד המחירים לחודש ינואר שהפתיע בירידה חדה של 0.7%. על פי ההערכה, המדדים השליליים יימשכו גם במדד הבא - של חודש מרס ושיפורסם בעוד בדיוק חודש.

 

בתגובה לפרסום המדד אמר אורי יהודאי, יו"ר ועדת הכלכלה בהתאחדות התעשיינים ונשיא פרוטרום, כי "האינפלציה ב-12 החודשים הקרובים נמצאת בטווח יעד המחירים. החשש העיקרי הוא מהתחזקותו של השקל לעומת המטבעות העיקריים הקריטיים לייצוא הישראלי, לצד הפרשי הריביות. תהייה זו טעות להמשיך במגמת העלאת הריבית בישראל. הרחבת פערי הריבית רק תחזק את מגמת התיסוף בשערו של השקל, ובכך תביא לפגיעה ביצוא הישראלי ותבלום את תנופת ההתאוששות במשק הישראלי".

 

נשיא להב – לשכת ארגוני העצמאים בישראל, יהודה טלמון, אמר כי "המדד השלילי זה החודש השני ברציפות והאינפלציה הנמוכה מלמדים על כך שההתאוששות במשק מינורית ועדיין מוקדם לשמוח. לאור המצב הקשה בחלק ממדינות אירופה ובארה"ב, יש מקום לעשות תיקון במדיניות הריבית ולהוריד אותה".  

 

יהודה אלחדיף, נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה, אמר בתגובה לפרסום מדד פברואר כי "מדד שלילי נוסף מוכיח כי התבטאותו של נגיד בנק ישראל בשבוע שעבר בדבר הצורך להעלות בקרוב את הריבית, היתה נמהרת מדי. המדדים השליליים מבטיחים לעת עתה אינפלציה שלילית המאפשרת להשאיר את הריבית הנמוכה על כנה ובכך לסייע להתאוששות מהירה יותר של המגזר היצרני ולהגדלת הפעילות בקרב העסקים הקטנים והבינוניים". 

 

בבית ההשקעות מיטב העריכו לפני הפרסום כי מדד פברואר יושפע בעיקר מהוזלה במחירי החשמל לצריכה ביתית ומירידת מחירים של פריטי הלבשה והנעלה (מכירות סוף-עונה). רון אייכל, כלכלן ואסטרטג ראשי במיטב העריך כי מדד המחירים לצרכן צפוי להתייקר ב-12 החודשים הקרובים ב-1.9%.

 

איילת ניר, כלכלנית ראשית ב-IBI, העריכה דווקא כי מדד חודש מרס יעלה ב-0.1%, וכי האינפלציה הצפויה ב-12 החודשים הקרובים תהיה בשיעור של2.2%. להערכתה, התבססות ציפיות האינפלציה לשנה סביב 3% צפויים לחדש את מגמת העלייה בריבית בנק ישראל בעוד חודשיים - ריבית חודש מאי.

 

בכנס של בנק ישראל שהתקיים ביום חמישי אמר נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, כי הבנק מנסה במדיניות המוניטרית שלו להחזיר את הריבית לרמה "נורמלית" שתחזיר את האינפלציה לתחום היעד" שהוא בין 1%-3% בשנה. זאת "כדי לתמוך בהתאוששות המשק וביציבות הפיננסית, תוך מעקב אחר המתרחש בעולם ובהתחשב בהתפתחות שערי החליפין של השקל.


פורסם לראשונה 15/03/2010 18:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Index open
צילום אילוסטרציה. מחיר הנסיעה לחו"ל התייקר
צילום: Index open
מומלצים