איראן: הלחץ הבינלאומי חיזק את יחסינו עם סין
ארה"ב מנסה לגייס את סין למאבק הדיפלומטי בתוכנית הגרעין של איראן, אולם דווקא סעיד ג'לילי - הנציג האיראני למו"מ ששב מביקור בבייג'ינג - טוען לניצחון בסיבוב. "המדיניות השגויה של המערב סללה את הדרך ליחסים טובים יותר בינינו", אמר
כלי התקשורת במדינה דיווחו כי נציג איראן למשא ומתן בסוגיית הגרעין,
מוקדם יותר הודיעה איראן כי תארח כינוס בנושא פירוק מנשק גרעיני ב-17 באפריל - חמישה ימים בלבד אחרי הכינוס הביטחוני בנושא הגרעין שיתקיים בוושינגטון. כותרתו של האירוע בטהרן היא "אנרגיה גרעינית לכולם, נשק גרעיני לאף אחד", ונועד להוכיח שאיראן אינה מנסה להשיג פצצת אטום.
הנציג האיראני ג'לילי ושר החוץ הסיני. התקרבו (צילום: AP)
הטלוויזיה הממשלתית באיראן דיווחה כי נציג סיני ישתתף בכינוס. בייג'ינג, המתנגדת הבולטת לסנקציות נגד איראן ומי שעשויה למנוע סבב נוסף של עיצומים במועצת הביטחון של האו"ם, הבטיחה את השתתפותה גם בכינוס האמריקני.
על רקע המאבק על לבה של סין, הכחיש הבית
הלבן דיווחים לפיהם וושינגטון החליטה לדחות פרסום דו"ח כלכלי על סין במסגרת המאמצים הדיפלומטיים לגייס את בייג'ינג לתמיכה בסנקציות על איראן. היועץ לענייני כלכלה של הבית הלבן, לורנס סאמרס, אמר בראיון לרשת ABC כי איראן איננה הגורם לדחיית פרסום הדו"ח והביע תקווה לדיאלוג חיובי עם סין.
אמש הודיע שר האוצר האמריקני, טימותי גייטנר, על דחייה בהצגת דו"ח על מניפולציות שעושה כביכול בייג'ינג בשער החליפין שלה. המסמך עתיד היה להתפרסם ב-15 באפריל. גייטנר הודיע כי ינצל פסגה כלכלית שתיערך בסין בחודש מאי כדי לטפל בסוגיה. "אני מאמין שהפגישות הללו הן הדרך הטובה ביותר לקדם את האינטרסים של ארה"ב בעת הזו", אמר.