במהלך הפסח: מפלס הכנרת עלה ב-6 ס"מ
הסיבה העיקרית: הפסקת השאיבה במהלך ימי החג. מרשות המים נמסר כי כמות המים שנכנסה לאגם בימי הפסח הייתה נמוכה מהממוצע הרב-שנתי לחודש זה. גם מרס היה שחון מהממוצע, אבל סיכום נתוני הסתיו והחורף באגנים קצת יותר אופטימי
מפלס האשפה בכנרת גאה במהלך הפסח - אך גם מפלס המים רשם עלייה: במהלך החג - בעיקר הודות להפסקת השאיבה מהאגם - עלה המפלס ב-6 ס"מ.
מנתוני רשות המים עולה כי בערב החג עמד מפלס הכנרת על רוֹם של 212.73 מטר מתחת לפני הים, וכיום עומד המפלס על רום של 212.67 מטר מתחת לפני הים.
ברשות ציינו כי הסיבה העיקרית היא, כאמור, העובדה שבחג לא שואבים מים מהאגם למוביל הארצי. בכל הקשור לכניסת מים לאגם, ברשות אמרו שבחודש מרס הכמות הייתה נמוכה מהממוצע הרב-שנתי לחודש זה.
על פי ניתוח שביצעו ברשות המים, מתחילת החורף - בחודש אוקטובר - ועד סוף ינואר עלה מפלס הכנרת בכמטר שלם. מדובר בכמות מים השקולה לפעם וחצי כמות המים שמותפלת במתקן ההתפלה באשקלון. עלייה של מטר בכנרת שקולה ל-165 מיליון מ"ק מים, הסביר ל-ynet ד"ר דורון מרקל, מנהל תחום כנרת ברשות המים. "לשם השוואה, מתקן ההתפלה באשקלון מתפיל כ-110 מיליון מ"ק מים בשנה". מאז עלה המפלס בעוד יותר מחצי מטר.
אחרי ינואר ופברואר גשומים - מרס היה שחון
אך חרף העלייה במפלס, מסיכום נתוני חודש מרס נראה שאין סיבות רבות לשמחה. החודש האחרון בחורף הנוכחי היה שחון למדי, בעיקר במרכז הארץ ובדרומה, שם ירדו פחות משקעים מהממוצע הרב-שנתי.
ברשות המים הדגישו כי החודש השחון הורגש גם בכל אגני המים, בעיקר באגנים הצפוניים בהם כמעט לא ירדו משקעים. פרק הגשם העיקרי של חודש מרס הורגש רק לקראת סופו, ביומיים שבמהלכם ירדו בין 20-30 מ"מ במרכז הארץ ובצפון הנגב.
לשם השוואה - בינואר היו שני פרקי גשם משמעותיים. בראשון נמדדו במישור החוף הצפוני 170-140 מ"מ ובגליל המערבי אף למעלה מ-200 מ"מ. מדובר על כמות השקולה לפי 1.5 מהכמות הממוצעת לחודש ינואר. בגליל ובגולן ירדו 150-100 מ"מ - מאה אחוז מהממוצע לינואר - בפרק גשם יחיד.
פברואר היה אמנם החם ביותר ב-70 השנים האחרונות - מאז החלו המדידות בארץ, אך היה גם גשום יותר מהממוצע, בעיקר במרכז הארץ ודרומה. בהרי יהודה ירדו בפברואר 230 עד 300 מילימטרים - פי 2 עד 2.5 מהממוצע לחודש. בשומרון ירדו 150 עד 180 מילימטרים, אשר מהווים כ-130 אחוזים מהממוצע. במישור החוף המרכזי ובחלקים ממישור החוף הדרומי ירדו 120 עד 160 מילימטרים, אשר מהווים 140-170 אחוז מהממוצע.
גם בדרום הארץ היה פברואר גשום מהממוצע במידה ניכרת. בצפון הנגב ירדו 70 עד 90 מילימטרים, ובמרכז הנגב כ-30 מילימטרים - כמויות שהן פי שתיים עד שלושה מהממוצע לפברואר באזורים הללו. לעומת זאת, בקצה הדרומי של מישור החוף ובצפון מערב הנגב כמויות הגשמים היו קטנות - 50 עד 70 מילימטרים, שמהווים 60-80 אחוז מהממוצע לחודש.
החורף מילא את המאגרים
זווית אופטימיות מעט יותר מספקים מדידות השרות ההידרולוגי לחודשים ספטמבר עד אפריל. מהנתונים עולה כי כמויות המשקעים שהצטברו באגן ההיקוות של הכנרת ובאגן הגליל המערבי עומדות על 105 אחוז ביחס לממוצע הרב-שנתי. בתאים הצפוניים של אגן אקוויפר החוף מסתכמות כמויות המשקעים ב-110 אחוז ביחס לממוצע הרב-שנתי.
ברשות המים ציינו כי נתונים אלו מצביעים על כך שלמרות הקיץ האחרון, הצליחו גשמי החורף הנוכחי לכסות את הגירעונות שנצברו. אך למרות הנתונים המעודדים, ברשות אמרו כי התחזיות לקיץ אינן אופטימיות. "סביר להניח כי בקיץ נשוב ונרד מתחת לקווים האדומים".
מפלס ים המלח עלה במהלך מרס בסנטימטר בודד, לעומת עלייה של שמונה ס"מ בחודש הקודם - שהייתה העלייה הגבוהה ביותר שנרשמה בארבע השנים האחרונות.